SnappCar Blog

Een groenere buurt

Ben je al bekend met onze missie? 5 van de 10 auto’s van de weg!

In Nederland staan 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. Zonde! Want daardoor staan er ontzettend veel auto’s in de straat die daar niet hoeven te staan. Wij streven naar een wereld waarin we de helft minder auto’s nodig hebben. Want dat levert mooie voordelen op, zoals:

💚 Meer leefruimte

Efficiënt autogebruik verandert ons straatbeeld. Door auto’s te delen geef je minder ruimte aan grijs en meer ruimte aan groen op straat. En dat zorgt voor ruimte voor fietsen, kinderen om te spelen of voor straatbarbecues! Sinds de start van SnappCar hebben we 80.693 parkeerplaatsen bespaard. Het aantal vierkante meters van deze parkeerplaatsen staat gelijk aan 3760 keer het Vondelpark! Dat is heel wat extra ruimte om in te leven.

💚 Minder uitstoot van CO2

Door auto’s te delen hebben we minder auto’s nodig, gaan we bewuster om met mobiliteits opties en rijden we in totaal minder kilometers. Hierdoor reduceren we de uitstoot van CO2. Sinds de start van SnappCar hebben we de uitstoot van maar liefst 1.878.947 ton CO2 bespaard. Wist je dat dit gelijk staat aan 376.000 retourtjes met het vliegtuig van Amsterdam naar Sydney in Australië?!

💚 Minder auto’s door slimmer gebruik

Elke deelauto die gebruikt wordt, zorgt er voor dat mensen de aanschaf van een nieuwe auto uitstellen, hun tweede auto verkopen, of in sommige gevallen zelfs kiezen om helemaal geen auto meer te hebben. En zeg nou zelf: een straat met minder auto’s is toch een veel mooiere straat? 🌳 In totaal hebben autodelers op SnappCar samen de productie van 123.152 nieuwe auto’s weten te voorkomen. Dat is meer dan alle particuliere auto’s van de stad Utrecht samen!

1 reactie

Laat je horen :)

  • Geachte,
    Ik heet Mariska Kuis bent doof kun niet hoor om te bellen daarom ik nu bericht sturen. Gaat over een bus huur en ik had gisteren bezig, moet lid betalen €5 maar ik niet verhuur en alleen maar huur bus nodig. Door moeilijk invullen verkeerd ik begrijp, ik bezig huur bus in Den Bosch. Hoopt kun jij even mij helpen? Mijn nummer is 0653215336 via whtatsapp of sms en mail jan.mariskakuis@gmail.com
    Met vriendelijk groet,
    Mariska Kuis

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: