SnappCar Blog

Maak jouw auto winterproof aan de hand van deze tips!

Voor sommigen is het een treurig feit, terwijl anderen er al een heel jaar op hebben zitten wachten: de winter is op komst! Dit betekent niet alleen dat je jezelf mentaal moet voorbereiden op de winter, maar ook je auto! Of je je auto voor eigen gebruik in de winter wilt gebruiken of wilt verhuren, met deze tips hoef je de wegenwacht hopelijk niet  te bellen in de vriezende kou!

Buitengesloten? Echt niet!

Wat we niet willen zijn vastgevroren deuren onderweg. Smeer de rubbers van je autodeuren daarom goed met een speciale rubberstick, nog voor de winter. Als je niet aan zo’n stick kan komen werkt talkpoeder ook. Zo voorkom je vastgevroren deuren. Daarnaast is het altijd handig om op winterse dagen altijd slotontdooier bij je te dragen, maar bewaar deze altijd buiten de auto!

De accu

Vermijd veel korte ritten, aangezien de zelfontlading van de accu sneller gaat als de temperaturen laag zijn. Door de vele korte ritten kan de dynamo de accu niet voldoende bijladen. Als de accu toch leeg is onderweg, raadpleeg dan de wegenwacht. Als je er zelf aan gaat sleutelen dan kan het schade opleveren aan de elektronica.

De ruiten

Een erg belangrijk aspect zijn de ruiten. Zonder goed zicht kun je niet goed rijden en zeker als het glad is kun je in gevaarlijke situaties terecht komen. Vul je ruitensproeiervloeistof bij met een antivries variant. Deze is blauw van kleur. Bewaar voor de zekerheid ook altijd een paar ruitenkrabbers en een flacon ruitontdooier in de auto. Wanneer je niet altijd tijd hebt om je voorruit te krabben is een ijsdeken voor je vooruit ook handig om aan te schaffen. Door de deken zal er minder vorst op je voorruit komen en hoef je minder te krabben.

Zorg er in alle gevallen voor dat je ruiten schoon zijn, zo is er namelijk minder kans op het ontstaan van condens. Mochten de ruiten toch beslaan, zet dan de airco aan.

De banden

Het vervangen van de zomerbanden naar winterbanden is niet alleen voorje eigen veiligheid, maar ook voor die van je mede-automobilisten. Met winterbanden heb je met temperaturen van onder de zeven graden celsius meer grip op de weg dan met zomerbanden, waardoor je meer controle hebt over de auto als je rijdt over gladde wegen. Daarnaast helpt het voor een kortere remweg. In een eerdere blog hebben we je al een keer uitgebreid uitgelegd wat de voordelen zijn van winterbanden. Hier lees je meer over de voordelen.

Vergeet niet om voor de zekerheid ook een paar warme dekens in de auto mee te nemen voor als je onderweg toch onverwachts pech hebt. Zo hoef je niet in de complete kou te wachten.

Thanh Nguyen

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: