SnappCar Blog

Herfstvakantie 2020: Corona proof vakantie vieren

De zomer is nu echt ten einde gekomen. Met het slechtere weer in combinatie met de corona crisis is de neiging om thuis te zitten toch wel erg groot. Daarom zullen wij je een handje op weg helpen. Gebruik SnappCar als inspiratiebron en lees verder over de top 5 beste corona proof activiteiten om te doen tijdens jouw herfstvakantie.

  1. Uitwaaien in Zeeland

De provincie die het meeste zonuren telt door gebrek aan de stapelwolken die vaak over ons land heen hangen, is Zeeland een perfecte plek om een weekendje heen te gaan. In de herfst, en dus buiten het hoogseizoen, is het een uiterst rustige plek en kan je heerlijke wandelingen maken op de schoonste stranden van Nederland. Of rij rustig met de auto over de boulevard in Vlissingen, waarop je achteraf heerlijk binnen kunt dineren met uitzicht op voorbij varende schepen. Neem ook eens een bezoekje aan de Middelburg, de historische hoofdstad van de provincie, om wat winkels te bekijken.

2. De fluweelengrot en kasteelruïne in Valkenburg

In 1672 is het kasteel door Stadhouder Willem III opgeblazen, maar niet alles is verloren gegaan. De ruïne van het eeuwenoude kasteel staat er nog, en sommige kamers zijn zelfs nog goed te herkennen. Begin de speurtocht bij de ruïnes en eindig in het mysterieuze labyrint vol wandschilderingen, mysteries en zelfs een romantische chapel. Vergeet niet te genieten van het panorama uitzicht vanuit de verdedigingstoren.

3. Wandelen in het Bergherbos

Loop de route t’Ommetje in het Bergherbos terwijl je heerlijk kan genieten van de natuur in Gelderland. Bekijk met het gezin prachtige natuurverschijnselen en bewonder de diversiteit in de bomen, de kleurrijke akkers, korenbloemen en klaprozen onderweg. Deze route is geschikt voor iedereen, met dank aan de halfverharde paden. Aan het einde van de route kan je rustig nagenieten van de wandeling onder genot van een kopje koffie.

4. Sportieve activiteiten bij de Wilgenweard

Ben jij een echte sportieveling en wil je graag actief zijn tijdens de herfstvakantie? De Wilgenweard in Twente is de perfecte plek om met je familie of vrienden een sportief corona proof dagje te houden. Je kan er namelijk van alles doen. Wellicht is het in de herfstvakantie net iets te koud om kano te varen of te gaan suppen. Maar wat dacht je van gezellig boogschieten of het touwenparcours afleggen? Of voor echte speurders de navigatie challenge. Hierbij moet je de weg terug vinden in het bos. Een dagje bij de Wilgenweard beloofd een avontuurlijke dag te worden.

5. Bezienswaardigheden bezichtigen in Sneek

Helemaal in het noorden van ons land hebben we een prachtig stadje dat vaak over het hoofd wordt gezien: Sneek. Sneek is meer dan alleen de Sneekweek en het Sneekermeer. Het heeft een mooie historische stad wat zich bevindt binnen de stadsgrachten. Bezichtig in Sneek de stadsfonteinen, die sinds augustus acht fonteinen rijker geworden is. Of bezoek het Friese scheepvaart museum. Er is nog zoveel meer te bekijken in Sneek wat je dag zeker volledig zal gaan vullen. Het mooie ervan is dat is helemaal corona proof is.

Wil je niet alleen een dagje weg, maar heb je zin een echte roadtrip in Nederland? Ook hiervoor bieden we genoeg inspiratie. Neem eens een kijkje op onze pagina Tour Hollande en laat je inspireren. Fijne vakantie!

Thanh Nguyen

Laat je horen :)

%d bloggers liken dit: