SnappCar Blog

Teambuilding: Een corona proof cocktail workshop!

Gedurende deze periode in de corona crisis lijkt het bijna niet mogelijk om leuke activiteiten met het bedrijf te doen. In plaats van denken in problemen, dachten wij in oplossingen: een cocktailcursus op anderhalve meter afstand en voor de mensen thuis online via Zoom en kant-en-klare cocktail pakketjes! We leerden hoe we een sex on the beach en een mojito konden maken. In deze blog gaat we het jou ook leren. En maak je geen zorgen BOB, de non-alcoholische variant zetten we er voor jou ook bij!

Sex on the beach

De sex on the beach is een fruitige cocktail die je zo je vakantiegevoel teruggeeft en er zijn slechts een paar ingrediënten voor nodig:

 • Crushed ijs
 • 20 ml vodka
 • 30 ml perzik likeur
 • Cranberry- en sinaasappelsap
 • Sinaasappelpartje
 • Cocktailshaker

Om te beginnen aan deze zomerse cocktail, vul je je glas vol met ijs. Schenk vervolgens de 20 ml vodka en 30 ml perzik likeur erbij. Om het af te toppen schenk je het glas -tot 1 cm onder de rand van het glas- vol met evenveel cranberry- als sinaasappelsap. Nu is het de tijd om de shaker erbij te pakken! Pak de beker van de shaker, zet je hem op zijn kop op je cocktailglas en sla je er even heel hard op. Als het goed is kan je hem nu bij de beker vastpakken en… Shake shake shake! Als alles goed door elkaar geschud is zet je de cocktailshaker neer op de onderkant en sla je even hard tegen de zijkant zodat het vacuüm uit het glas gaat. Schenk de geshakete cocktail met het ijs terug in het glas, doe er een rietje in en garneer de cocktail met een sinaasappelpartje, and you’re done! Geniet ervan!

Virgin on the beach

Het recept voor de virgin on the beach is vrijwel gelijk aan de sex on the beach, vervang alleen de vodka en perzik likeur door Monin perzik siroop!

Mojito

De mojito is waarschijnlijk een van de meest bekende cocktails ter wereld, en terecht, want hij ziet er goed uit, is heerlijk verfrissend en ook nog eens super lekker! Voor de mojito heb je nodig:

 • Crushed ijs
 • 40 ml witte rum
 • 1 tl rietsuiker
 • ca. 10 blaadjes munt en een tipje van een munttakje
 • bruiswater
 • 4 partjes limoen (halve limoen)
 • kleine lepel
 • muddler (cocktail stamper)

Doe de limoen en de rietsuiker in een glas om te starten met de mojito. Pak de muddler erbij en ‘stamp’ de limoen en rietsuiker fijn totdat de rietsuiker en de limoensap gemengd zijn. Pak vervolgens de blaadjes munt erbij en zet ze in je handpalm. Sla er vervolgens op om alle sappen vrij te laten komen. Vouw de muntblaadjes samen en wrijf ze over de rand van je glas. Hierdoor ruik je goed de muntgeur wanneer je een slokje neemt van de mojito. Doe de munt vervolgens in je glas, voeg de witte rum toe en vul je glas met crushed ijs. Top je glas af met bruiswater. Pak vervolgens een kleine lepel, zet je hand op het glas en roer voorzichtig alle ingrediënten door elkaar. Als alles goed door elkaar is geroerd, doe je er weer een rietje in en garneer het met het tipje van een munttakje, en voila!

Virgin mojito

De virgin mojito is net zo verfrissend en lekker als de originele mojito. Vervang de rum en het bruiswater door sprite, and you are good to go!

Thanh Nguyen

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: