SnappCar Blog
blog-dorette-featured-image

Autodelen in Amsterdam Zuid door Dorette

Dorette is actief! Je merkt het direct wanneer je haar ontmoet of spreekt. Zowel op SnappCar als daarbuiten is dienstverlening haar ding en ondanks haar 59 jaar klinkt ze als een ondernemende studente uit Amsterdam. Benieuwd hoe ze aan die goede reviews komt? Lees haar tips!

De tijd nemen en je beste beentje voorzetten loont. 5 sterren voor Dorette!

Autodelen Amsterdam review
Mart’s review
Autodelen Amsterdam review
Janet huurde ook de auto van Dorette

Hoe kom jij aan die supergoede reviews?

Ja.. hahaha! Dat heeft te maken met mijn jarenlange ervaringen als directie secreterasse, facility manager. Ik heb veel in de dienstverlenende rol gezeten en daarna heb ik Olida Pashmina opgericht.

Door veel te luisteren naar mensen kan ik een passende service bieden. Wil je een voorbeeld? Hier komt ie: Een familie ging op wintersport, ik gaf ze een flesje sleutelontdooier en een spuit om het rubber van de deuren mee in te spuiten. Dan blijft het rubber zacht en vriezen de deuren niet dicht. Ze waren heel blij met deze extra service.  

Autodelen Amsterdam
Dorette met trots bij haar Volvo

Heb je 3 tips voor beginnende verhuurders?

  • Een duidelijke en volledig uitleg geven van de auto. Er is altijd wel iets, bijvoorbeeld het dichtklappen van de spiegels. Vergeet ook niet om altijd te zeggen of er diesel of benzine getankt moet worden..
  • Ik geef aan mijn huurders direct de sleutel. Zo zie je meteen hoe bekwaam iemand is met de auto en kan je gelijk bijsturen als het nodig is. Huurders doen zelf de auto open en ik ga er naast zitten en beantwoord hun vragen.
  • Parkeervergunning gebied en schadeformulier uitgeprint klaarleggen in de auto. Ik heb zelfs extra gele hesjes en van die hamertjes. De veiligheid van de huurders staat voorop.

Verder verhuur ik nooit aan iemand zonder foto. Ik vind het belangrijk om een goed beeld bij een huurder te hebben en een foto is daarbij essentieel. Ik check altijd even het profiel voordat ik een huurverzoek accepteer. 

Wat is de respons van de huurders?

“Ohhhh! Wat goed dat je daar aan dacht!” Dan zijn ze superblij.

Wat is het stereotype autobezitter in Amsterdam Zuid?

Pfoe… Daar vraag je me wat. Er staan altijd veel auto’s op straat. Ik woon in het niet zo chique gedeelte van Amsterdam Zuid, maar iets verderop staan veel dure auto’s vaak stil. Profvoetballers, beroemde mensen, TV-presentatoren. Ik denk niet dat zij hun auto delen.

Veel mensen die mijn Volvo huren, hadden zelf ooit een soortgelijke auto en hebben hem weggedaan. Ze vonden het te duur en gebruikten de auto te weinig. Dan kan je hem toch beter 1 of 2 keer per maand huren. Mijn SnappCar-gebruikers vinden het een prettige auto en gebruiken hem vooral om spullen mee te vervoeren. 

Wat kost jouw auto in Amsterdam Zuid per maand?

Je zit al snel op € 350,- aan vaste lasten. Denk aan de verzekering, parkeervergunning en natuurlijk belasting. Deze Volvo is fors in de belasting maar rijdt als een koets. De parkeervergunning is € 130,- voor een half jaar. Belachelijk eigenlijk, dat je betaald voor stilstand.

“Belachelijk eigenlijk dat je betaald voor stilstand”.

Ontdek hier wat een parkeervergunning kost in jouw stad.

Autodelen in Amsterdam Zuid is als…

… nieuwe vrienden maken in een café. Als ik zie wat voor contacten ik eruit krijg, is dat superleuk! Eigenlijk draag je bij autodelen de kosten gezamenlijk, net als in een café. En dat is wel heel erg prettig. Ik doe nu ook mee aan de nieuwe wereld.

Iedereen van mijn generatie was verbaasd dat ik ging autodelen. Een heleboel mensen zeiden: “Wat is dat dan?” Buiten de grote stad kennen mensen het (nog) niet. Het is ideaal om de vaste lasten op deze manier te kunnen drukken. Het grote voordeel hiervan is dat ik mijn paard van 1 PK in Soest kan behouden. 

“Ideaal om de vaste lasten zo te drukken.”

Zou je autodelen onder senioren aanraden? Waarom?

Ehm… Best veel senioren zijn tegenwoordig alleen. Dan is een eigen auto redelijk duur. Door een wagen te delen met de buurt kom ik op een leuke manier in contact met mensen. Ik raad het dan ook zeker aan. Er is een hele grote groep mensen die niet elke dag een auto nodig heeft. Mijn huurders zijn doorgaans 40-plussers en daarmee is het contact gewoon heel goed. Het zijn leuke mensen, vaak hoogopgeleid en erg betrouwbaar. 

“Leuke mensen, vaak hoogopgeleid en erg betrouwbaar.”

Wat denk je van onze missie?

De straten staan vol met al dat blik. Het is beter als we één auto per 6 mensen hebben. Mijn eerste motief was het geld, een extraatje verdienen. Maar als GroenLinks stemmer zie ik ook graag minder blik in de stad. Lees hier meer over SnappCar’s missie

Hoe denk je over een autovrije zondag in Amsterdam?

Hahaha! Die heb ik ooit meegemaakt in de jaren 70 tijdens Den Uyl. Ik heb niet zo veel met draconische maatregelen, het ontwricht wel heel veel. Ik denk dat we met kleine gedragsveranderingen op grote schaal verder komen. Ik ben meer een voorstander om auto’s uit de binnenstad te houden dan van een autoloze zondag.

“Met kleine gedragsveranderingen komen we verder.”

Het past in mijn nieuwe leven om dit als een serieus onderdeel te zien. Verantwoordelijkheid is belangrijk om autodelen goed te doen. Ik stuur de avond van tevoren vaak ook een sms’je. Ik vind het oprecht fijn als mensen genieten van de Volvo. Dat voelt toch zoveel beter dan dat de auto dagenlang voor de deur staat.

“Ik stuur de avond van tevoren vaak ook een sms’je.”

Verhalen gezocht! 

Ben jij een fervent autodeler? Laat je dan horen. We zoeken mensen die geloven dat autobezit slimmer kan en daar iets over willen zeggen. Ben jij zo’n verhuurder? Of heb jij juist jouw auto de deur uitgedaan om af en toe te huren? Stuur een e-mail naar marketing@snappcar.nl t.a.v. “Mijn SnappStory”. 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: