SnappCar Blog
Snappcar-privatelease

Van autobezit naar gebruik met private lease

Private lease is hot! De aanbiedingen vliegen je om de oren en misschien hoor je van steeds meer mensen in je omgeving dat zij overstappen op een private lease auto. In deze blog vertellen we je wat private lease is, hoe het werkt, wat SnappCar voor je kan betekenen en of het voor jou aantrekkelijk is.

Private lease: wat houdt het in?

Bij het aangaan van een private leasecontract betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruik van een auto waarbij alle vaste kosten in het maandbedrag zijn inbegrepen. Feitelijk wil dit dus zeggen dat er buiten dit vaste bedrag, alleen nog kosten voor brandstof, parkeerkosten, auto wassen en eventuele boetes bijkomen. Je betaalt dus alleen voor het gebruik, bij private lease word je nooit eigenaar van de auto.

Kies het contract dat bij je past

Bij het kiezen voor een private leasecontract ga je een financiële verplichting aan voor langere tijd (minimaal 36 maanden). Bedenk daarom ook altijd goed of de auto past binnen je huidige, maar ook toekomstige situatie. Het opzeggen of wijzigen van een private leasecontract is een kostbare aangelegenheid. Weet je zeker dat jouw situatie de komende jaren niet verandert, dan kun je rustig een contract aangaan voor bijvoorbeeld 4,5 of 6 jaar. Verwacht je gezinsuitbreiding, of gaan je kinderen juist het huis uit op kortere termijn? Kies dan voor een korter contract.

Voordelen van een private leaseauto;

 • Zekerheid en gemak; zaken als afschrijving, onverwachte kosten voor onderhoud, twijfel over dekking van de verzekering zijn niet meer aan de private lease rijder besteed.
 • Een nieuwe auto rijden zonder je spaargeld aan te raken; via een private leaseconstructie betaal je voor het gebruik van de auto zonder investering maar via maandelijkse kosten.
 • Een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand; zekerheid over je vaste autokosten.
 • Een schoon, zuinig en veilig alternatief voor een oudere occasion; private leasecontracten hebben de afgelopen jaren sterk bijgedragen aan de vergroening en verjonging van het Nederlandse wagenpark. Door te kiezen voor een nieuwe auto in plaats van een occasion draag ook jij hieraan bij.

private lease

Nadelen private lease

 • Private lease is een financieel product, inclusief alle verplichtingen die daarbij horen. Wil je je contract aanpassen of opzeggen, dan heeft dit vrijwel altijd kostbare consequenties.
 • Meerkilometers, scherp zijn op hoeveel je gaat rijden; aan het begin van je leasecontract spreek je het aantal kilometers af dat je kunt rijden binnen je contract (kilometerbundel). Ga je hier overeen, dan ontvang je van de leasemaatschappij een factuur voor de kilometers die je over je bundel bent gegaan. Vaak zijn dit redelijke kosten, maar als je er geen rekening mee hebt gehouden kan dit een nare verrassing zijn.
 • Consequenties voor andere financieringen; wanneer je een private leasecontract aangaat, heeft dit gevolgen voor eventuele andere leningen die je aan wilt gaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je maximale hypotheek lager uitvalt omdat je een private leasecontract bent aangegaan. Informeer altijd goed van tevoren naar de consequenties.

Keurmerk private lease

Veel leasemaatschappijen die private leasecontracten aanbieden hebben zichzelf gecommitteerd aan de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Door te kiezen voor een leasemaatschappij met dit keurmerk heb je zekerheden op de volgende punten; eerlijke voorwaarden, een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd, zekerheid bij klachten. Je leest meer over het keurmerk op hun website.

Auto kopen of private leasen

Soms geven mensen aan dat private lease een dure manier van autorijden is. Dit hangt af van de situatie. In de vergelijking tussen het zelf kopen van een auto of een private leasecontract spelen een heleboel factoren een rol, zoals:

 • Koop je de auto met eigen geld of geleend geld;
 • Wat is gemak/zekerheid je waard;
 • Hoe lang wil je met de auto rijden;
 • Hoeveel waarde hecht je aan rijden in een nieuwe auto of is een occasion voor jou ook een optie?

Wil je meer weten over deze vergelijking? De consumentenbond heeft de vergelijking uitgewerkt in een blog op hun website.

Waar moet je op letten als je een private leasecontract wilt afsluiten

 •        Looptijd contract
 •        Uitrusting van de auto
 •        Kilometerbundel
 •        Kosten voor kilometers buiten de bundel
 •        Is autodelen toegestaan
 •        Keurmerk private lease
 •        Winterbanden
 •        Minimale of maximale leeftijden

Let op; als je je private leaseauto wilt gaan aanbieden voor autodelen is het belangrijk om hier rekening mee te houden in de keuze van je kilometerbundel. De kilometers die gereden worden tijdens verhuren via SnappCar vallen ook binnen je kilometerbundel.

Private lease en SnappCar

Ook via SnappCar is het mogelijk om tegen zeer aantrekkelijke tarieven een private leaseauto te rijden. Door het aanbieden van private leaseauto’s kan SnappCar zorgen voor een aanbod van zuinige, veilige en schone auto’s op plekken waar veel vraag is naar deelauto’s.

Via SnappCar kun je kiezen voor vier verschillende auto’s die via een private leaseconstructie worden aangeboden. Het mooie van deze aanbiedingen is dat er een deel-component in is verwerkt. Dit wil zeggen dat je de auto kunt delen en op die manier je leasekosten kunt terugverdienen.

Benieuwd naar het aanbod?

Ga snel naar SnappCar Private Lease website en bekijk het huidige private lease aanbod van SnappCar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Peugeot 108, Fiat 500, Opel Karl & Kia Picanto!

Lees ook eens de verhalen van verhuurders die je voor gingen, zoals Daantje met haar kekke Fiat 500!

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: