SnappCar Blog
SnappCar - Niels - Kia Picanto private lease

De ‘wheels’ van Niels

Hoog tijd voor een nieuwe SnappStory uit de community, deze keer is het woord aan Haagse topper Niels met zijn spiksplinternieuwe Kia Picanto private lease. Oftewel een blik op de ‘Wheels’ van Niels!

 

Over Niels

 

Geboren en getogen in
Den Haag
Deelt graag...
Z’n auto, huis, eten, en skibril
Fan van
Start-ups, Fintech en IoT (Internet of Things)
Hecht weinig waarde aan
Onroerend goed
Hecht veel waarde aan
Gemak, vrijheid, financiële onafhankelijkheid
Wil graag
Minder auto’s in Den Haag

Over z’n ‘wheels’

Kia Picanto privatelease SnappCarVierwieler: Kia Picanto private lease
Aantal sterren: 

Karakter: super zuinig
Beste eigenschap: praktisch
Extra’s: Bluetooth en airconditioning
Prijs per dag: €30

Huur 'm hier

Vertel eens Niels, waarom heb je voor de Kia Picanto private lease gekozen?

Mijn oog viel eerst op de Fiat 500, leuk autootje maar nét niet praktisch genoeg voor mijn wensen. De Picanto is bijna even groot maar heeft meer beenruimte achterin en is daarom makkelijker als er vrienden meerijden.

Wat zeggen je vrienden eigenlijk over je deelauto?

Naast SnappCar ben ik ook een liefhebber van andere ‘peer2peer deelinitiatieven’. Bijvoorbeeld Airbnb, Thuisafgehaald (waar je maaltijden met je buurt deelt), en Peerby (het delen van allerlei spullen).

Mijn vrienden doen er enerzijds een beetje lacherig om, zeker als ik weer met een of ander uniek verhaal aan kom zetten. Anderzijds vinden ze het volgens mij wel cool dat je zo met mensen in aanraking komt met wie je normaliter de paden niet kruist. Het mooie van een auto delen via SnappCar is dat het de kosten drukt van autobezit.

In januari 2018 kwamen mijn totale autokosten neer op slechts €17!

De rest van mijn omgeving is altijd nieuwsgierig als ik ze vertel over de private lease deal. Ze zijn dan vooral benieuwd naar de kosten versus de opbrengsten. In januari heb heb ik voor €17 de hele maand in een spiksplinternieuwe en volledig verzekerde auto gereden inclusief pechdienst en gratis onderhoud. Daarnaast heb ik ook nog eens nieuwe mensen uit de buurt leren kennen.

Ik krijg vaak de vraag of verhuren een hoop werk is. Met een gemiddelde sleuteloverdracht van ongeveer 5 minuten per keer en een uur voor het in- en uitcheckproces in een hele maand, valt dat allemaal wel mee! Daarnaast loopt de deal slechts 18 maanden, dat is voorbij voor je erg in hebt.

Een beetje een open deur, maar wat vind je van SnappCar?

Het geeft zekerheid, vertrouwen en rust als een bedrijf als SnappCar er als bemiddelaar bij de verhuur tussen zit. Zowel voor de Allianz verzekering, verificatie van huurders, de gedragsregels, en voor aanbevelingen van andere (ver)huurders via het bekende 5-sterren systeem.

Daarnaast is het persoonlijk contact met mensen uit de buurt ook gewoon leuk.

Laatst stopte er nog een fietser voor een praatje en dat was een van mijn vorige huurders. Er zit dus ook een sociaal aspect in. Bij traditionele verhuurbedrijven ben je al snel een halve dag bezig met reizen, formulieren invullen en zijn de kosten een stuk hoger. Dat is voor mij het gemak van SnappCar.

Even terug naar je Kia, hoe rijdt ie eigenlijk?

Heerlijk! Het is een compacte 5-deurs die voldoet aan alle gemakken. Hij is ook lekker nieuw! Zat nog geen 50km op toen ik ‘m ophaalde. Weinig vermogen, dus lekker ontspannen optrekken bij het stoplicht. Daar staat tegenover dat hij super zuinig is! Naar Eindhoven en terug (ongeveer 300 km) was slechts €28 aan benzine, omgerekend zo’n 1 op 26!

 Hoe was je eerste deelervaring?

Ging helemaal prima. Ik had eerder zelf via SnappCar een auto gehuurd (dat was nog toen met het papieren SnappForm). Ik was dus al bekend met het proces. Tegenwoordig gaat het echt ontzettend eenvoudig via de App (iPhone).

Ik kreeg al snel 3 aanvragen per dag binnen

Zodra mijn Kia Private Lease auto online stond kreeg ik als snel 3 aanvragen per dag binnen. Omdat ik een aantal 5 sterren beoordelingen wilde hebben heb ik de auto netjes naar een huurder gereden die aan de andere kant van Den Haag woonde. Dat is gewoon nét dat beetje extra wat huurders een groter gemak oplevert en voor mezelf natuurlijk ook niet verkeerd.

Kia Picanto voorkant - private lease

In Den Haag is er een hoge parkeerdruk. Wat zou je de gemeente aanraden als het gaat om p2p autodelen?

Goede vraag! De gemeente zou actieve verhuurders een belastingvoordeel of een premie kunnen geven. Wat mij ook wel wat lijkt is om gratis te kunnen parkeren in betaald parkeren zones als iemand regelmatig zijn auto uitleent.

Hoe zou Den Haag met minder auto’s zijn?

Dat lijkt me heerlijk! Over Amsterdam zijn de meest prachtige liedjes gezongen, laatst nog een hele mooi van Diggie Dex – ‘Ik kan blijven kijk’ en Den Haag heeft… ‘Je komt Den Haag niet uit’ van Sjaak Bral.

Het probleem in Den Haag is dat alles altijd open lijkt te liggen en er zijn teveel auto’s. Den Haag, de hofstad van Nederland, heeft prachtige brede straten met veel groen en statige herenhuizen. Dit moeten we niet verkwanselen door Jan met de korte achternaam die vlakbij het centrum wil wonen en een auto denkt nodig te hebben.

Laten we afstappen dat een auto een verlengstuk van iemands identiteit is.

Het is de teloorgang van het welzijn en de vervuiling in een stad niet waard. Ik gebruik mijn auto bijna nooit, maar het is wel heerlijk praktisch om over een auto te kunnen beschikken. Waarom niet gewoon auto’s met elkaar delen. Laten we afstappen dat een auto een verlengstuk van iemands identiteit is.

Een andere ‘wheels’ dan die van Niels en private lease met SnappCar

Woon je in Den Haag en is de Pittige Picanto even niet beschikbaar, bekijk dan eens welke SnappCars er nog meer bij jou om de hoek staan via de blauwe knop hieronder.

Of misschien voel je er wat voor om zelf ook te private leasen, te verdienen met je eigen verhuur en bij te dragen aan SnappCar’s missie van schonere straten en 5 miljoen minder auto’s in 2022!

Nieuw SnappCar Private Lease aanbod 

Ben je benieuwd naar ons SnappCar Private Lease aanbod? Wij hebben onze modellen uitgebreid! Je kunt nu kiezen voor een Fiat 500Peugeot 108Volkswagen PoloOpel Astra en een Dacia Logan.

Laat je horen :)

%d bloggers liken dit: