SnappCar Blog
Community waarden

De 3 belangrijkste waarden in de SnappCar Community

In de SnappCar community gelden gedragsregels. Samen houden we de community betrouwbaar en blijft autodelen leuk en aantrekkelijk voor iedereen.

Via SnappCar huur je een auto van iemand in jouw buurt. Een auto rijden van een buurman is heel wat anders dan van een bedrijf. Daarom hanteren we samen bepaalde gedragsregels aan de hand van onze drie belangrijkste waarden. Zo bouwen en houden we samen een betrouwbare community. Benieuwd wat we precies bedoelen met respect en welk gedrag niet gewenst is? Lees dan verder. 

Respect, betrokkenheid en sociaal gedrag zijn de drie belangrijkste waarden in de SnappCar community. Wanneer we ons hier aan houden, bouwen en onderhouden we samen een betrouwbare community. Jij blij, je buurt blij, wij blij!

Respect

hand met hartje

Netjes omgaan met de auto, elkaar en de verkeersregels is essentieel. Ga daarom zorgvuldig om met de auto en luister naar de instructies van de verhuurder. Zorg dat de tank volgens afspraak wordt bijgevuld en laat de auto natuurlijk netjes schoon achter. Respecteer ook elkaars tijd en agenda, want niemand houdt ervan om onnodig lang te wachten.

Wanneer is er weinig sprake van respect? 

Als de geldende verkeersregels (snelheid of parkeren) zijn overtreden. Wanneer je toch rookt in de auto maar het niet is toegestaan. Als je de auto rommelig en vuil retour brengt. En weinig respect is er ook als je geen rekening houdt met andermans tijd en agenda.

Betrokkenheid 

certificate

Omdat we allemaal onderdeel zijn van de community is betrokken zijn van groot belang. Duidelijke en tijdige communicatie voor, tijdens en na een boeking is prettig voor iedereen. Laat het bijvoorbeeld tijdig weten als je in de file staat of pech hebt. Wees open en volledig wat je van elkaar wenst en zoek samen naar de juiste oplossing!

Welk gedrag weerspiegelt geen betrokkenheid?

Zonder communicatie je eigen plan trekken of last minute iets wijzigen zonder elkaar te informeren. Onder geen betrokkenheid tonen verstaan we bijvoorbeeld ook snel weg moeten zonder de check-out samen goed af te ronden.

Sociaal

love_piet

Je bent lid geworden van een community van mensen. Je rijdt straks in de auto van een persoon en niet van een bedrijf. Samen verbinden we op deze manier mensen en buurten. Kijk elkaar in de ogen, schud elkaar de hand en introduceer jezelf wanneer je de autosleutels ophaalt. Wees vriendelijk en leer elkaar kennen. Zo ontdek je snel dat er hele leuke mensen in jouw buurt wonen! 

Onredelijk gedrag wat niet sociaal is?

Kortaf communiceren, slecht in contact komen of helemaal niet reageren op berichten zijn voorbeelden van asociaal gedrag. Maar ook het niet eerlijk aangeven wanneer er schade is ontstaan of de autosleutels snel door de brievenbus gooien wordt hieronder verstaan.

Ben jij van plan om een auto te huren bij jou in de buurt? Houd je dan netjes aan onze belangrijkste waarden. Zo blijft autodelen voor iedereen leuk en bouwen we samen mee aan een betrouwbare SnappCar Community.

5 reacties

Laat je horen :)

 • Vind de service van snappcar ook echt super slecht. Geen fatsoenlijke klantenservice die per direct bereikbaar is, en niemand die je normaal te woord kan staan per mail; altijd vage reacties gekregen en steeds verschillende mensen die je spreekt als je een vraag hebt. Koppijn!

 • Wat een ongekend slechte service vandaag! Voor het eerst snappcar gebruikt, totaal onmogelijk om uit te checken, geen telefoonnummer bereikbaar en na 30 minuten auto maar gewoon achtergelaten. En dit terwijl ik mij zeer heb ingespannen om klus zo snel mogelijk te klaren ivm afspraak erna, en dan deze toestand. Waardeloos.

  • Heel fijn dat dit bestaat!
   Een aantal maanden zonder auto gezeten en toen was het wel heel fijn dat ik om de hoek een auto kon huren om een nachtje weg te gaan.
   Vandaag een bus gehuurd om een gratis bankstel op te halen, gelijk gebruik gemaakt van het busje en langs de milieustraat geweest!
   Bij een bedrijf huren is toch anders, zit je alleen al aan openingstijden vast bijvoorbeeld

 • Hi ,
  Ik ben nieuw en wil mij ff voorstellen .
  Mijn naam is Linda Melcherts en ik woon in Leiden !
  Ik ben aan genaamd verrast en blij dat ik SnappCar heb gevonden .
  Mijn auto is onverwachts afgekeurd ,en daar sta je dan !
  Centjes om gelijk een andere te kopen heb je niet , althans ik niet ,maar alles gaat door !
  Dus nogmaals , super blij met SnappCar.
  Want ik ben verlopig geholpen .
  Groetjes
  Linda .

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: