SnappCar Blog
SnappRank_Header_Blog

Word topverhuurder van jouw buurt met deze 6 tips

Verhuur jij met veel plezier je auto, maar blijft je profiel op pagina 2 van de SnappCar zoekresultaten staan? Met deze 6 tips worden jij en je bolide in no time topverhuurder van de buurt.

Tip 1: Accepteer zoveel mogelijk

Zoveel mogelijk huurverzoeken accepteren is natuurlijk alleen logisch als je ook kúnt verhuren. Houd daarom je kalender up to date, zo ontvang je alleen huurverzoeken op de dagen dat jouw auto beschikbaar is. In de meeste gevallen kun je een ontvangen huurverzoek dan accepteren. Wijs jij alsnog veel huurverzoeken af? Dan heeft dat ook effect op jouw plek in de zoekresultaten.

Tip numero uno is dan ook: zorg voor een hoog acceptatieratio door zoveel mogelijk huurverzoeken te accepteren!

Tip 2: Altijd reageren = altijd een hogere ranking

Heb jij een huurverzoek ontvangen? Accepteer het verzoek óf wijs het af. Reageer in ieder geval altijd. Voor de huurder is het dan meteen duidelijk of zij jouw auto wel of niet kan huren en je reactiepercentage zorgt direct voor een hogere plek op SnappCar.

Tip 3: Zet ‘Direct Boeken’ aan ⚡

Ken je de functie ‘Direct Boeken’ al? Wellicht heb je bij andere SnappCars wel eens een kleine bliksemschicht gezien, maar wat betekent dat eigenlijk? Als je deze functie aanzet, is jouw auto direct te boeken voor huurders*.

*Jij bepaalt zelf de criteria waar huurders aan moeten voldoen:

  • Hoe lang van tevoren kan mijn auto geboekt worden (24 uur of 12 uur)
  • Wie kan mijn auto boeken: Standaard geverifieerde huurders / Huurders met een bepaald aantal sterren / Huurders met een minimaal aantal boekingen
  • Huurders die al eerder mijn auto hebben geboekt

Meer informatie over de 'Direct Boeken' functie

Direct boeken

Tip 4: Houd je aan de snelheid – van reageren

Niets is vervelender dan minutenlang voor een rood stoplicht staan… Zo voelt het ook voor een huurder die wacht op de acceptatie of afwijzing van zijn of haar huurverzoek. Heb jij dus een huurverzoek in je inbox? Wacht niet met reageren, maar doe dit zo snel mogelijk. Een huurder kan meerdere huurverzoeken hebben verstuurd naar verschillende auto’s in de buurt, dus als jij de eerste bent die hem accepteert, heb jij ‘m binnengesleept! Zie je in je agenda dat je toch zelf je auto nodig hebt? Laat dit dan ook weten, zodat de huurder weet waar zij aan toe is en snel op zoek kan gaan naar een andere SnappCar.

Tip 5: Zorg voor een volledig profiel

Heb je jouw trouwe vierwieler in de spotlights gezet? Zowel de voor,- achter,- als zijkant? En ben je de mooie leren bekleding ook niet vergeten? Super! Profielen met een autofoto staan hoger in de zoekresultaten. Lees deze 6 tips voor betere autofotografie en jouw auto steelt de show op elke foto.

Daarnaast is het voor een huurder ook prettig om te weten van wie ze een auto huren. Schrijf een stukje over jezelf en je auto, zodat huurders jou en je auto meteen wat beter leren kennen. 

autofoto's

Tip 6: Reviews

Toegegeven deze tip heeft niet direct invloed op de positie van jouw plek, maar wees nou eerlijk, wie wil er nou niet 5 schitterende sterren achter z’n profiel?

Wat doe jij om die vijf-sterren reviews in de wacht te slepen? Zorg jij ervoor dat je auto er altijd netjes uitziet of ontvangen huurders een flesje water voor onderweg óf een zakje drop (zoals bij Timo)? Een extraatje kan ervoor zorgen dat je een groepje vaste huurders krijgt, wat uiteindelijk het autodelen nog leuker maakt.

Je locatie

Tenslotte speelt je locatie een belangrijke rol. Hoe dichter een auto bij de gevraagde postcode geparkeerd staat, hoe hoger hij in de zoekresultaten terecht komt. Iemand huurt tenslotte een SnappCar omdat hij of zij een auto wilt huren die dichtbij staat. Je kunt hier zelf niet veel aan veranderen, maar je kunt bijvoorbeeld wel aangeven dat je het niet erg vindt om de auto voor de deur af te leveren.

Een topverhuurder word je dus als je veel huurverzoeken accepteert én dit zo snel mogelijk doet. Ga snel naar je profiel, check of alles klopt en vergeet ook niet die ‘Direct Boeken’ functie aan te zetten! 👍

Aan de slag met deze tips

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: