SnappCar Blog
Blog_Arne_onderhoudtips

5 onderhoudstips van Snappie developer Arne

Ken je Arne al? Arne houdt van oude auto’s zonder al teveel technische snufjes, zodat als er iets stuk gaat hij het kan fixen zonder zijn computer: die gebruikt hij al genoeg voor de SnappCar app! App developer Arne sleutelt graag aan auto’s en heeft o.a. meegedaan aan de Mongol Rally. Hier reed hij met een stoere, knalrode Kever maar liefst 15.000 km naar Mongolië.

Altijd al benieuwd geweest naar de onderhoudstips van een expert? Lees dan snel verder! Vooral als jij je auto op SnappCar hebt staan, zijn deze tips extra handig. 🔧👨‍🔧

Tip 1: Checks

Check, check, dubbelcheck! Check regelmatig of de bandenspanning, verlichting en ruitenwissers nog in orde zijn. Ook het oliepeil, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof zijn erg belangrijk om goed bij te houden. Heb je een flink stuk gereden of heeft je auto een tijd stilgestaan? Kijk even onder de auto voor eventuele lekkages. Zwarte vloeistof is olie en rood/gele vloeistof is in de meeste gevallen koelvloeistof. Ligt er wat water? Dit is vaak condens en is niet gevaarlijk.
Blog_Arne_onderhoudtips2

Tip 2: Gebruik je zintuigen

  • Luister naar vreemde geluiden: een piepend geluid (v-snaar), hard motorgeluid (lekke uitlaat) of een brom vanaf de wielen (wiellagers).
  • Visuele signalen: kijk altijd even naar de oliedruk en de temperatuur, het onheilspellende ‘engine-check’ lampje en het laadstroomlampje. Als je richtingaanwijzer sneller knippert dan normaal is er waarschijnlijk een lampje stuk.
  • Vreemde geuren: brandstofgeur (gevaarlijk!), penetrante geur (waarschijnlijk de koppeling of remmen), branderige lucht (kortsluiting, ook gevaarlijk!).

Heb jij een SnappCar gehuurd en ruik je onderweg iets geks? Geef dit altijd aan bij de verhuurder en stop meteen als je het niet vertrouwt.

Check, check, dubbelcheck!

Tip 3: Regelmatig onderhoud

Beter voorkomen dan genezen, toch? Daarom is het belangrijk dat je je auto regelmatig onderhoudt. Dit helpt problemen te voorkomen en is op de lange termijn beter voor je auto, het milieu en je portemonnee. Let in het bijzonder op onderhoudsintervallen, met name voor het verversen van vloeistoffen en het vervangen van bijvoorbeeld de distributieriem.
Screenshot_20180124-153559_01

 

Tip 4: Auto wassen

Hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, waar is het wel: een schone auto gaat minder snel stuk. En behalve dat, ziet een schone auto er natuurlijk ook veel mooier uit. Zorg er dus voor dat jouw auto altijd stralend voor de dag komt. Jij blij én je auto blij!
Blog_Arne_onderhoudtips4

Tip 5: Goed gereedschap & hulp

  • Doe je zelf wel eens klein onderhoud? Goed gereedschap is het halve werk! Het gebruik van verkeerd gereedschap kan dingen kapot maken.
  • Voor sommige klussen is speciaal gereedschap nodig, dit kun je huren of aanschaffen als je vaker zelf onderhoud doet (of even Arne bellen).
  • Vraag hulp in geval je grotere klussen wilt doen. Niet alleen nuttig, maar natuurlijk ook gezelliger!

Heb je zelf nog goede onderhoudstips?

Sleutel jij ook graag aan je eigen auto en heb je nog die ene supertip waardoor jouw auto al jaren meegaat? Help een ander en deel jouw onderhoudstips in een reactie onder dit artikel!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: