SnappCar Blog

SnappStory: Aviva la vida

Wat de goedlachse Aviva van de deeleconomie vindt? “Ik sta er heel erg achter. We hebben zo ongelooflijk veel spullen in Nederland. Autodelen biedt daar een stukje efficiëntie tegenover, op collectief niveau.”  

We leven in een tijd van overdaad.
We hebben zo veel en we denken dat we er gelukkiger van worden.
Aviva is full-time moeder van 3 en zit nooit stil. Behalve nu even speciaal voor ons. Pieter belde haar op een vrijdagochtend en is nieuwsgierig naar haar keuze voor het delen van haar private lease Fiat 500.

 

Om meteen met de deur in huis te vallen, hoe zie jij de deeleconomie?

Daar sta ik heel erg achter. We hebben zo ongelooflijk veel spullen in Nederland. Het is toch van de zotte. We denken dat we er gelukkiger van worden. Maar in spullen ligt natuurlijk niet de kern van geluk. Dat ligt veel meer in sociaal contact.

Zelf je auto delen?

Hoe draag je daar zelf aan bij?

Met de deelauto uiteraard! En ik organiseer regelmatig een kledingruil, die noem ik ‘Ruilen en Rosé’. Heb bijvoorbeeld  ook ooit een partytent gekocht. En die is inmiddels vaker gebruikt door mijn buren dan door ons eigen gezin. De deeleconomie heeft dus best wel een rol in mijn leven.

SnappCar verhuurder Aviva privatelease

Hoe ben je op het spoor gekomen van je Fiat 500?

Daarvoor moet ik eigenlijk de credits aan mijn broer geven. Die attendeerde mij op deze deal. Ik reed zelf in een prima auto maar de maandelijkse kosten wogen niet op tegen het sporadische gebruik. Dan is het rekensommetje snel gemaakt.

Het is overigens onze tweede auto. Mijn man en ik hebben ook een zevenzitter. Voor vakantie, sport en uitjes met de familie is dat ook handiger met drie kinderen. Ik gebruik de SnappCar vooral voor korte ritjes in de omgeving.

En, hoe rijdt-ie?

Het is een klein autootje. Maar maakt een brommend geluid alsof het een opgevoerd bakkie is. Lekker pittig. 

Zou je deze deal ook aan andere mensen aanraden?

Jazeker. Heel vaak heb je gewoon maar een auto staan. En dan is een privé auto hebben eigenlijk wel een dure hobby.  Ik had het er toevallig gisteren over met de vader van een vriendinnetje van mijn dochter. Hij zag mijn auto staan bij de school en gaat nu onderzoeken of hij ook, samen met zijn buren, een SnappCar kan delen.

Ook verdienen met private lease?

 

aviva_3

Hoe reageert je eigen buurt op autodelen?

Haha! Ik heb een buurman die heel alert is. Hij is een soort ‘buurtburgemeester’. Die weet alles en ziet dat we nu iets vaker de auto netjes maken en voorbereiden. Hij ziet mij regelmatig inchecken met nieuwe mensen – en als het niet lukt dan komt hij naar buiten om polshoogte te nemen of een helpende hand te bieden.

Mensen vragen ook wel eens of ik voor SnappCar werk. Zo bizar! Ik zeg dan nee maar leg dan natuurlijk wel het concept van SnappCar uit. Die reacties zijn altijd heel positief. Hopelijk zet ik hierdoor mensen aan het nadenken over hun eigen bezit.

Zo werkt SnappCar

 

Welke boodschap wil je mensen geven die sceptisch zijn over autodelen?

In mijn ervaring gaan alle huurders heel netjes met de auto om. Geen schades, geen vlekken, niets. Mensen gaan netter om met een geleende auto. Ik denk wel netter dan met hun eigen auto. Je ontmoet elkaar, kijkt elkaar in de ogen en schudt de hand. Je maakt echt contact. Dus probeer het een keertje.  

Hoe zou je je huurders omschrijven?

Soms studenten en meestal mannen. Had recent bijvoorbeeld een huurder die zich helemaal netjes had gekleed en op date ging met zijn vriendin. Zo schattig. In Amstelveen wonen ook veel expats en zij hebben ook wel eens mijn auto gehuurd.

Review private lease SnappCar Aviva

De auto van Aviva een keertje huren?

 

Nog een laatste vraag: welke auto zou je graag zelf nog eens willen rijden?

Haha! Ik heb niets met auto’s. Als het een stuur heeft met 4 wielen ben ik tevreden.

Verhalen gezocht! 

Ben jij een fervent autodeler? Laat je dan horen. We zoeken mensen die geloven dat autobezit slimmer kan en daar iets over willen zeggen. Ben jij zo’n verhuurder? Of heb jij juist jouw auto de deur uitgedaan om af en toe te huren? Stuur Pieter een mail op community@snappcar.nl t.a.v. “Mijn SnappStory”. 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: