SnappCar Blog

5 tips om sneller je autoruiten te krabben

Winter is coming! Handschoenen, mutsen en sjaals worden tevoorschijn gehaald en ook de krabber krijgt zijn vertrouwde plekje in de auto weer terug. Want nu het kouder wordt, betekent het dat die krabber ook weer gebruikt moet worden: iets waar veel autobezitters of SnappCar gebruikers minder blij van worden. Gelukkig hoeft het krabben van je ramen met onze tips helemaal niet lang te duren en kun jij gewoon nog een extra keer snoozen.

Tip 1: But first: zorg dat je in je auto komt

Daar sta je dan: bibberend van de kou naast je vierwieler, omdat het slot is bevroren. Maar hé, gelukkig heb jij gisteravond het flesje slotspray in je jaszak gestopt en heb jij in mum van tijd je auto open! Dat scheelt een hoop tijd.

SnappCar_Autokrabben

Tip 2: Gebruik een anti ijsdeken

Niet alleen jij ligt ’s nachts graag onder een extra deken als het vriest, jouw auto houdt er ook wel van. Met een anti ijsdeken op de voorruit van je auto zorg je ervoor dat er geen dikke ijslaag op de ruiten ontstaat. Als het sneeuwt, is zo’n deken ook erg handig: die dikke laag witte vlokken haal je er namelijk zó van af.

Tip 3: Jouw redder in nood: ruitenwisservloeistof

Koop een plantenspuit en vul deze met wat ruitenwisservloeistof. De vloeistof zorgt er namelijk voor dat je de ruiten veel makkelijker kunt krabben en dat scheelt heel wat tijd.

Tip 4: Een extra krabber

Een reservekrabber kan altijd handig zijn. Bij ernstige vorst kan je krabber het nog wel eens begeven en dan ben je blij met die extra krabber in het dashboardkastje. Heb je toch geen extra krabber bij de hand? Een CD-hoesje of een oud pasje kun je er ook voor gebruiken. Je bent er alleen wel wat langer bezig ;-).

SnappCar_Blog_krabben

Tip 5: Een goed begin is het halve werk

Een tip die weinig mensen weten, maar heel goed werkt: door ’s avonds je ruiten schoon te maken met Glassex, ontstaat er veel minder ijs op de ruiten. Het vocht blijft namelijk minder goed zitten op een schone ruit.

Wat je niet moet doen

Het eerste ‘don’t try this at home’ gevalletje: gooi nooit warm water op je ruiten. Als je water op de ruiten gooit, is de kans groot dat er barsten ontstaan en je nieuwe ruiten moet kopen. Ten tweede is het ook niet goed om je motor te laten draaien terwijl je aan het krabben bent. Hoe verleidelijk het ook klinkt, doe het niet. Het kost erg veel brandstof en daarnaast is zo’n ronkende, koude motor slecht voor het milieu.

Tenslotte…

Zorg er altijd voor dat je auto ijsvrij is. Zowel de voor- en achterruit, als de zijramen en de buitenspiegels moeten goed schoon zijn. Heb je dit niet gedaan en word je aangehouden? Dan riskeer je een boete van €230,-. 

Heb jij goede tips om snel je ruiten te krabben? Wij zijn benieuwd! Laat jouw tips in een reactie achter en help anderen ermee.

4 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: