SnappCar Blog

Sneeuwkettingen – Hoe? Zo!

Heb jij een vakantie in de tiefschnee in het vooruitzicht? Heerlijk! Maar vergeet niet om sneeuwkettingen mee te nemen, dat gaat je op de gladde bergpassen niet in de koude kleren zitten. Sneeuwkettingen geven je vierwieler extra grip op besneeuwde wegen. Rijden met kettingen draagt niet alleen bij aan je eigen veiligheid, maar ook aan die van andere automobilisten. Benieuwd hoe je ze het beste om je banden legt?

Wanneer zijn sneeuwkettingen verplicht?

In veel wintersportgebieden zijn sneeuwkettingen verplicht. Zie je een verkeersbord met een wiel met een sneeuwketting? Dan moet je op deze weg sneeuwkettingen gebruiken. Het is verstandig om ze tijdens de winter altijd in je auto te hebben, en zeker wanneer je richting de sneeuw reist. Bij flink besneeuwde of gladde wegen zijn winterbanden namelijk niet genoeg om de berg op te klauteren.

Tip: Vraag de verhuurder bij het versturen van je huurverzoek even of er sneeuwkettingen aanwezig zijn. Dat voorkomt koude verrassingen op de dag van de verhuur.

Hoe hard mag je rijden met sneeuwkettingen?

Dit verschilt per sneeuwketting. Kijk even op de verpakking van, daar vind je de maximum snelheid die je mag rijden. Of vraag het even aan de verhuurder. Wees altijd voorzichtig en let goed op de weg!

In 3 stappen aan de ketting

Het omleggen van sneeuwkettingen is vrij eenvoudig! Zorg ervoor dat je de sneeuwkettingen om de aangedreven wielen legt, meestal zijn dit de voorwielen. Volg dit handige stappenplan en je rijdt zonder problemen die witte top tegemoet!

Stap 1
Zorg ervoor dat je veilig langs de kant van de weg staat. Als het donker begint te worden, vergeet dan niet om een reflecterend veiligheidshesje te dragen en je gevarendriehoek te plaatsen.

Stap 2
Begin met het sneeuwvrij maken van de wielkast en pak vervolgens de ketting. Zorg ervoor dat alle knopen uit de ketting zijn.

Stap 3
Leg de sneeuwketting achter het wiel, haal hem omhoog en span hem om de band. Hierna kun je hem aan de voorkant stevig vastzetten. Rijdt langzaam weg om even ‘aan te voelen’ of de ketting er goed op ligt.

Sneeuw-proof resultaat

Is het gelukt? Dan moet jouw band er ongeveer uitzien zoals hieronder. Gefeliciteerd! Nu kun jij met een gerust hart naar de piste.

SnappCar_Blog_Sneeuwkettingen

Auto nodig voor je wintersport?

Bij SnappCar vind je volop auto’s die geschikt zijn om voor een vakantie naar de sneeuw! Van winterbanden tot een skibak: deze auto’s zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Vertel voor de zekerheid wel even aan de verhuurder waar je de auto mee naartoe neemt.

Screen Shot 2017-12-06 at 16.09.57

 

 

 

 

 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: