SnappCar Blog

Hoeveel kun jij besparen als huurder bij SnappCar?

Ga jij op de fiets naar je werk en heb jij niet elke dag een auto nodig? Gebruik jij alleen een auto om een keer naar familie te rijden of om op een zondagmiddag naar de Ikea te gaan? Het huren van een auto bij de buren is dan al snel een goedkoper (én leuker!) alternatief dan het kopen van een eigen auto! Naast dat je hiermee de CO2-uitstoot helpt te reduceren, leer jij je buurtbewoners meteen beter kennen.

Hoeveel bespaar jij?

Als huurder bij SnappCar kun je flink besparen op autokosten. De ANWB heeft uitgezocht hoeveel je kwijt bent aan een auto per maand. Zoals je hieronder ziet, betaal je al snel €272,- Als je niet elke dag een auto nodig hebt, is een auto huren via SnappCar een goed alternatief!

Screen Shot 2017-11-29 at 13.33.55

Een middenklasse auto kost op SnappCar gemiddeld €35,- per dag. De gemiddelde kosten voor benzine bedragen €0,14 cent per kilometer (1:12). Voor diesel liggen deze nog lager: gemiddeld €0,08 cent per kilometer (1:17). Je kunt ook elektrische auto’s huren via SnappCar, waardoor je helemaal geen brandstofkosten hebt! Ga eens na bij jezelf hoe vaak jij een auto nodig hebt per maand en waar je hem voor gebruikt. Reis je ermee naar de andere kant van het land en ben je snel 200 kilometer verder? Of heb je hem nodig om te verhuizen naar een paar straten verderop?

De autokosten van een kleine auto lopen al snel op tot €272,-! 

Bekijk ons aanbod eens op onze website. Betaal je voor de auto waarin jij jezelf af en toe ziet rijden rond de €35,-? Als je deze auto 4 keer nodig hebt in de komende maand, ben je €140,- kwijt. Tel er de brandstofkosten bij op en jij weet hoeveel je betaalt! Heb je een benzineauto uitgekozen en rijd je gemiddeld 100 km op een dag? Dan betaal je aan bezinekosten €56,-. Hiermee kom je uit op een totaalbedrag van €196,- per maand. Dat betekent een flinke besparing!

Hieronder vind je een handig rekensommetje waarmee jij kunt berekenen hoeveel je per maand kwijt bent aan SnappCar. Bekijk de tabel met de autokosten bovenin dit artikel en check wat jij kunt besparen.

€35,- (prijs gemiddelde auto op SnappCar) x aantal keer dat je SnappCar p/m gebruikt + (aantal km dat je er gemiddeld per dag mee rijdt x aantal dagen) x gemiddelde brandstofkosten per km = ….

Afscheid nemen van je auto?

Zit jij erover na te denken om je eigen auto weg te doen en over te stappen op SnappCar? Omdat je bijvoorbeeld van baan bent gewisseld en tegenwoordig fietsend naar je werk kunt? Op de website van de ANWB kun je eenvoudig de autokosten van jouw huidige auto berekenen. Zo ontdek je wat je kunt besparen als je via SnappCar een auto huurt!

Snappcar_Marlies23

Goed voor het milieu en voor elkaar

Naast kostenbesparing, bespaar je met SnappCar ook op CO2-uitstoot. Wist je dat er dankzij onze SnappCar gebruikers inmiddels al meer dan 69.000 ton CO2-uitstoot is bespaard in de afgelopen 6 jaar? Dit zijn maar liefst 13.000 rondjes rond de wereld! Hier zijn wij, maar ook het milieu, ontzettend blij mee. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot, helpt SnappCar ook mee om meer ruimte te creëren. Zo zijn er in 6 jaar al 200 voetbalvelden aan parkeerplaatsen bespaard. Dit betekent dat er meer ruimte is ontstaan voor parken, speelplaatsen en meer groen in de buurt.

Infographic 2017 (1)

Door je aan te sluiten bij de community van SnappCar, ontmoet je veel nieuwe mensen. Het is ontzettend leuk om je buurt wat beter te leren kennen. Wie weet zie je elkaar na een tijdje niet alleen voor de sleuteloverdracht, maar drink je met jouw overbuurman- of vrouw een kopje koffie of bel je aan om een pak suiker te lenen. Inmiddels hebben er al meer dan 115.000 unieke bezoekingen plaatsgevonden via SnappCar. Hoe tof is dat!

Ready to hit the road?

Ben jij er klaar voor om achter het stuur te springen van een van de auto’s die je via SnappCar kunt huren?

Screen Shot 2017-11-28 at 15.50.48

Laat je ons weten hoe je jouw eerste boeking hebt ervaring? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

Nog meer delen

Heb jij je motorrijbewijs, maar geen eigen motor tot je beschikking? Via de website van MotoShare kunnen motorliefhebbers zowel een motor huren als hun eigen motor delen. Je huurt voordelig een motor, om bijvoorbeeld een weekendje te touren, direct van particuliere eigenaren!

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: