SnappCar Blog

Met een ‘dikke BMW’ naar het strand

Leila, een van onze trouwe huurders, deelde onlangs een post op Instagram van een dikke BMW. Benieuwd als we zijn, vroegen we haar naar het verhaal. Zo kwamen wij erachter dat ze samen met haar vriend al in veel verschillende SnappCars heeft gezeten. Van oude bakkies tot deze stoere BMW (al was dit wel een uitzondering šŸ˜‰ ).

Hoe kwam dat zo, rijden in deze ‘dikke BMW’?

Op 15 oktober, de laatste zomerdag van dit jaar, wilden mijn vriend en ik graag naar het strand. Met het openbaar vervoer is het bijna onmogelijk om naar Wijk aan Zee te gaan, en dus was een auto erg handig.

“Toen hij daar aan kwam rijden in een gave BMW, was het een enorme verrassing voor mij! Wat gaaf!!” 

Het was aan mijn vriend om een auto te regelen en ik dacht dat hij met een oud bakkie aan zou komen. Toen hij daar aan kwam rijden in een gave BMW, was het een enorme verrassing voor mij! Wat gaaf!!

SnappStory_Leiladezwart

Was dit de eerste keer huren bij SnappCar?

Nee, zeker niet! We huren zelfs al sinds 2014 bij SnappCar. Omdat we in Amsterdam wonen, is zelf in het bezit zijn van een auto erg onhandig. We maken veel gebruik van de fiets, het openbaar vervoer en af en toe een Car2Go voor korte afstanden binnen Amsterdam. Als we dan een keer een weekend weg willen, huren we een auto via SnappCar.

Dus… Ondertussen al een vast adresje in de buurt?

We vinden het eigenlijk veel te leuk om steeds weer een andere auto te rijden! Als we tevreden zijn met een auto, proberen we deze natuurlijk wel vaker te huren. Maar lukt dit niet, dan vinden we het ook helemaal niet erg om weer wat nieuws in de buurt te proberen.

Nu zijn wij wel heel benieuwd in wat voor auto’s jullie allemaal al hebben gereden…

De BMW was een uitzondering, normaal rijden we in wat oudere wagens. We hebben ook een keer een elektrische auto gehuurd, al hadden we ons daar wel wat beter voor in kunnen lezen… Op een gegeven moment stonden we 4 uur lang stil langs de kant van de weg om hem op te laden, dat was wat minder!

“En opvallen met zo’n camper op de weg, dat deden we zeker!”

Ook hebben we een keer een camper gehuurd op SnappCar. Zo’n echt klassiek, blauw Volkswagen busje uit 1980. Hiermee zijn we naar Noorwegen gereden, wat een supermooie ervaring was! En opvallen met zo’n camper op de weg, dat deden we zeker!

Camper_Leila

Waarom huren jullie bij SnappCar?

We huren voornamelijk een auto via SnappCar, omdat het voor ons goedkoper is dan om een eigen auto te hebben. Daarnaast vinden we het heel handig dat de auto zich altijd op loop- of fietsafstand bevindt. Voorheen huurden we wel eens een auto via een verhuurbedrijf, maar dat werkte voor ons minder goed. Zo’n bedrijf was vaak moeilijk te bereiken en je betaalt er veel borg om de auto mee te nemen. Dat dit niet hoeft bij SnappCar, is echt een voordeel!

Natuurlijk is het milieu ook belangrijk voor ons. Met minder auto’s in Nederland, ontstaat er uiteindelijk meer ruimte voor parkjes en speelplaatsen in de buurt.

In welke auto zouden jullie nog meer graag eens een ritje willen maken?

Pfoe… Eerlijk gezegd zijn we allebei niet van die autoliefhebbers! Vervolgens hoorde we door de telefoon Leila vragen aan haar vriend: ‘In wat voor auto zou jij nog willen rijden? Een Tesla ofzo?’ Hier werd niet echt enthousiast op gereageerd ;-).

“Pfoe… Eerlijk gezegd zijn we allebei niet van die autoliefhebbers!”

Leila: ‘Ik zou best nog een keer een goede landrover willen huren en er de bush-bush mee in willen rijden, maar dat is hier in Nederland niet mogelijk’.

Heb je nog tips voor andere (toekomstige) huurders?

Voordat wij begonnen met auto’s huren via SnappCar hebben we een rekensommetje gemaakt. Dit gaf echt veel inzicht! We hadden berekend hoe vaak we ongeveer een auto per maand nodig zouden hebben en dit vergeleken met de kosten van het kopen van een auto. Dit bespaarde ons honderden euro’s. De stap was toen snel gezet.

“Probeer het een keer, het is gewoon lachen om in verschillende auto’s te rijden!”

Wij vertellen veel mensen over SnappCar. De meesten vinden het toch wel spannend. Als we ze dan uitleggen dat je all-risk verzekerd bent, vinden ze het meteen een stuk minder eng! Je moet het gewoon een keer proberen, dan kom je er zelf achter hoe leuk het is!

Zelf huren?

Ben jij van plan om een keer een auto te huren via SnappCar? Bekijk dan eens ons aanbod!

Screen Shot 2017-11-29 at 16.51.13

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: