SnappCar Blog

SnappStory: Helma’s niet zo ‘heilige koe’

Op een donderdag bellen we met Helma. Ze zit met haar man in de auto om wat boxen te bezorgen. “Waar rijd je precies?”, vraag ik. “In de buurt van Nijkerk, het is hartstikke donker.” Terwijl we praten over heilige koeien, ‘korte keten eten’ en haar huurders, stuurt haar man hen van A naar B. 

Helma is goedlachs en positief van karakter – net zoals haar busje. Iets wat we vaak terugzien in de community. Haar vrolijke uitstraling is ontwapenend. Heerlijk! 

Screen Shot 2017-11-13 at 09.35.46

Omschrijf jouw auto eens in maximaal 5 woorden?

Ehm… Haha!

Haar man roept op de achtergrond: “Bij Helma krijg je 5 uur.”

Als ze is uitgelachen zegt ze: “Het is een goeie grijze veelvraat. Een goeie lobbes, een soort walvis. Stevig, ruim en trouw. Een soort warm huisje op wielen.”

Ik deel dus ik ben.

Wat betekent een auto voor jou?

Voor mij is een auto niet meer dan een mogelijkheid die mij van A naar B brengt. Het is puur een vervoersmiddel. Ik heb de auto nodig voor de bezorging van de beeboxen van Willem&Drees.

Ik ontleen er geen status aan.

Als we met de kinderen op stap gaan dan huren we waarschijnlijk ook gewoon een SnappCar – een ruime hatchback bijvoorbeeld. Voorheen regelden we dit met mijn ouders. Ik ben meer van het gebruik dan van het bezit.

Auto’s zijn steeds minder een heilige koe. Ik vind het belangrijker dat je gewoon een goed mens bent en niet allerlei materiaal vergaard in het leven. Het doet me erg goed als mensen zich geïnspireerd voelen als ik vertel over onze manier van leven. Ik deel dus ik ben. Ik wil de wereld een beetje mooier maken en dat doe ik op mijn manier!

Screen Shot 2017-11-13 at 09.52.30

helma_1_incar

Wat deel je nog meer?

Een ladder en statafels (die zijn favoriet op Peerby). Vandaag kwam er nog iemand de ladder lenen. Hij wilde klussen aan zijn huis en had een ladder nodig om het plafond te witten. Ik vind het fijn om mensen zo te helpen.

Wat schuilt er in die overtuiging? 

Vanuit een duurzame gedachte. Duurzaamheid zit in mijn DNA. Ik ben niet voor niets ondernemer in duurzaam en lokaal geproduceerd eten. Het loopt als een rode draad door mijn leven en het is mooi om te zien dat steeds meer mensen spullen hergebruiken in plaats van altijd alles nieuw kopen.

helma_6_backhelma

Welke ervaringen heb je met je huurders?

Ik vind het altijd erg leuk! Een ZZP’er en een jonge knul die bier brouwt huren vaak mijn Opel Combo. Om al dat bier te bezorgen is een busje erg handig! Er zijn ook veel mensen die op Marktplaats een bed, kast of bankstel hebben gekocht en hiervoor mijn bus huren om deze spullen te vervoeren. Daar word ik heel blij van! Alles wat een tweede leven kan krijgen, heeft mijn steun. Ze vragen dan vooraf hoe groot de bus is. Afgelopen weekend heb ik nog een dame gehad die een bed had gekocht en deze wilde vervoeren. Er past zelfs een bed van 2,20 meter in!

helma_5_drivercompartment

Ondertussen coacht ze haar man naar het juiste adres waar ze een voedselpakket gaan bezorgen. Even praten met de cockpit, zeg maar.

Ze instrueert haar man die achter het stuur zit: “Het is hier linksaf ja”.

helma_4_backempty

Heb jij altijd een oranje krat in je bus?

Hahaha! Bijna altijd wel ja. Ik ben namelijk franchisenemer van Willem & Drees. Ik ben 5 jaar geleden als eerste franchisenemer in heel Nederland begonnen. Ik geloof in voedsel uit een korte keten, dus bijvoorbeeld rechtstreeks van de lokale boer. Als mensen mijn busje lenen dan mogen ze die kratjes wat mij betreft gewoon gebruiken.

Heb je 3 tips voor beginnende auto – of beter gezegd – busjes delers?

Die heb ik zeker!

  1. Wees flexibel: dat zorgt al snel voor meer huurders
  2. Ken de afmetingen van je auto
  3. Blijf altijd vriendelijk en houd goed contact: autodelen is immers iets sociaals!

Heb jij net jouw inboedel gekocht en wil je deze vervoeren? Check Helma’s niet zo ‘heilige koe’ eens of bekijk een van de andere busjes die te huur zijn op SnappCar!

Screen Shot 2017-11-13 at 09.45.31

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: