SnappCar Blog

De 10 voordelen van winterbanden

Op wintersportvakantie naar Duitsland zonder winterbanden? Vergeet het maar! In Duitsland, maar ook in veel andere landen, zijn ze namelijk verplicht. Heb je ze niet? Dan krijg je een boete. En dat zijn toch weer flink wat bratwursten minder. Maar winterbanden bieden nog veel meer voordelen. SnappCar heeft de 10 voordelen op een rijtje gezet:

 1. Zoals hierboven vermeld: je hebt veel meer wintersportvakantie mogelijkheden. Van Duitsland tot Oostenrijk en Italië: jij skiet overal de berg af.
 2. Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius heb je met winterbanden meer grip op de weg.
 3. Ze zorgen voor een kortere remweg: dat voorkomt ongelukken.
 4. Met winterbanden is er een kleinere kans op aquaplaning (watergladheid) dankzij de effectieve afvoer van water.
 5. Je hebt meer controle over je auto.
 6. Ze zorgen voor 40% minder kans op slippen.
 7. Winterbanden geven je een veiliger gevoel in de auto.
 8. Je zomerbanden slijten niet in de winter en gaan dus langer mee (win-win).
 9. Je voorkomt er boetes mee in de landen waar winterbanden verplicht zijn.
 10. Niet alleen jij bent veiliger met winterbanden, dit geldt ook voor jouw mede-automobilisten.

Waar zijn winterbanden verplicht?

Naast Duitsland is het in nog meer landen verplicht om winterbanden onder je auto te hebben. Op de kaart hieronder zie je precies waar je ze wel of niet moet hebben.

 

SnappCar-winterbanden-map

Hierbij gelden een paar uitzonderingen:

 • In Frankrijk zijn winterbanden verplicht als dit door middel van een verkeersbord wordt aangegeven. Vooral als je naar de Franse Alpen op wintersportvakantie gaat, zul je winterbanden onder je auto moeten hebben.
 • In Italië zijn van 15 november t/m 15 april op bepaalde wegen winterbanden verplicht. Een verkeersbord met de tekst (zet zwaar Italiaans accent op) ‘obbligo di pneumatici invernali o catene a bordo’ geeft dit aan.

Heb jij geen winterbanden en bevind jij je wel op een weg waar dit verplicht is? Pas op! Dan riskeer je namelijk een boete. De hoogte van deze boete verschilt per land, maar ligt gemiddeld tussen de € 40 en € 80 euro. Dat geld wil je toch liever in je eigen zak (van je Tiroler pak) houden.

Wil jij er zeker van zijn dat je met jouw gehuurde SnappCar veilig naar het buitenland kunt? Wij hebben alle auto’s die hier geschikt voor zijn op een rijtje gezet. Benieuwd? Je vindt ze hier. 

Wat te doen in Nederland?

In Nederland regent het veel en ook op een nat wegdek geven winterbanden meer grip dan zomerbanden. In Nederland zijn winterbanden dus de veiligste keuze!

Zijn bij jouw auto de banden al vervangen en is hij helemaal winterklaar? Deel hem op SnappCar en geef ook jouw auto de wintersportvakantie van zijn (of haar) leven!

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het weten in een berichtje onder dit artikel.

4 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: