SnappCar Blog

SnappStory: Japanse klasbak in Lombok

Hiermee bedoelen we niet Indonesië maar natuurlijk het evenzo bruisende Lombok in Utrecht. Wieke woont hier, en Wieke voelt zich senang: over SnappCar en haar Nissan Micra. We stappen bij haar in voor een kort praatje.  

Lombok staat bekend als een levendige en multiculti wijk, hoe is het om daar te wonen?

Ik kom oorspronkelijk uit een typisch Hollands dorpje waarin iedereen elkaar van voor tot achter kent. En wat dat betreft is Lombok, of althans de buurt waar ik woon, niet anders. Deze karakteristieke wijk is vooral een sociale buurt met prachtige huizen, kerkjes, kleine pleintjes en volop bedrijvigheid.

 

Nog net geen Leefstraat, maar wel heel gezellig!

 

Dat sociale aspect vind ik ook terug in mijn straat. Zo wordt er bijvoorbeeld 2x per jaar een straatfeest georganiseerd, de vorige was op 2 september. Nog net geen “leefstraat” maar wel heel gezellig. Ook worden er bijvoorbeeld bloemen gekocht voor iemand die net weduwe is geworden. Het is een fijne en betrokken buurt. En de mensen staan open voor autodelen, zelfs mijn bovenbuurman deelt zijn auto via SnappCar!

 

Denk je dat de sociale cohesie in de buurt wordt versterkt door autodelen?

Ja, dat denk ik wel! Als je bij iemand een boor of het welbekende kopje suiker leent dan schept dat ook een band. Datzelfde geldt voor het delen van je auto, er ontstaat vertrouwen en meer betrokkenheid. Daarom vind ik ook dat iedereen een actieve bijdrage kan leveren aan zijn of haar buurt door vaker te delen.

Wieke’s mening sluit aan bij een eerder onderzoek naar de impact van autodelen.

Genoeg over de buurt, vertel eens over je Japanse klasbak?

Ha, dat is wel een grappig verhaal. Ik wilde namelijk alleen maar een auto huren en een paar weken later stond deze groene Nissan Micra op mijn stoep.

 

wieke_nissan3

Hoe is dat zo gekomen?

Ik was op zoek naar een huurauto voor een mooie combi-reis, van Nederland naar Duitsland en vervolgens La Bella Italia. Lekker kamperen en vooral de vrijheid ervaren die het hebben van een auto met zich meebrengt. Maar het oneindig zoeken en vergelijken van de juiste huurauto bracht me niet verder. (Misschien had ik op SnappCar moeten kijken 😉 )

 

Stilstand is achteruitgang

 

Uiteindelijk kwam dit groene monstertje op mijn radar. Voor €600,- kon ik hem overnemen. Scherpe prijs, leuke auto, doen dus. Ik heb hem inmiddels een paar jaar en het is echt een superfijn bakkie om mee op vakantie te gaan. Alleen, stilstand is achteruitgang, en omdat ie vaker stilstaat dan dat ik ermee rijd, deel ik ‘m op SnappCar.

Een van je huurders omschrijft je Nissan met ‘klein maar daarom niet minder pittig’. Geldt dat ook voor je huurders?

Haha, nee al mijn huurders zijn top! Ze zoeken voornamelijk een goedkope en kleine auto. Jonge en moderne mensen die de auto even nodig hebben voor werk, weekendje weg of een bezoek aan vrienden. Het fijne is, het zijn vooral mensen die letterlijk om de hoek wonen. Met een vertrouwd gevoel autodelen dus.

Wat zou je mee willen geven aan mensen die hun auto (nog) niet delen?

Probeer het gewoon eens. Tuurlijk, het ligt eraan hoe gehecht je bent aan je auto. Ik heb er ook een band mee, de Micra betekent vrijheid voor me. Maar tegelijkertijd is het geen statussymbool; het is een fijn voertuig dat me van A naar B brengt. Als daarnaast je contact met je huurders persoonlijk is, dan zul je zien dat zij net zo zorgvuldig en eerlijk omgaan met je auto als jij dat doet.

 

wieke_nissan2

Laatste vraag die we er altijd uitgooien: Wat zou jij doen met meer ruimte in jouw buurt?

Pfoe, goede vraag! Hier zou ik het fijn vinden als er meer ruimte komt voor fietsers en voetgangers, en natuurlijk meer groen. Het zou vooral meer rust brengen.

Deel je ook mee?

Wil je net als Wieke een keer in de spotlight staan? Of maak je een leuke rit in een SnappCar en mogen wij bij je instappen? Stuur dan een berichtje naar community@snappcar.nl. Wij zijn altijd op zoek naar leuke verhalen, dus grote kans dat jij binnenkort een plekje op ons blog verovert!

 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: