SnappCar Blog

SnappStory: Autodelen met een jong gezin

Autodelen met een jong gezin: werkt dat eigenlijk wel? Friso is vader en leaset een Fiat 500. “Met een vaste huurder werkt het perfect!”

We bellen Friso op een donderdagmiddag. Friso verhuurt een Fiat 500, is crowdfunder van overtuiging en advocaat van beroep. De donderdag is zijn papadag. Halverwege het interview wordt het gesprek abrupt afgebroken. “Momentje… Er is gepoept in de luier.” Benieuwd hoe dat gaat met een auto?   


Kleine kindjes, poepluiers en een nieuwe auto: per definitie niet de beste combinatie.

“Ik zit ook liever in de trein eigenlijk. Kan je lekker ontspannen of je werk voorbereiden.”

Gelijk maar met de deur in huis vallen dan maar…

Autodelen met een jong gezin, hoe gaat dat?

Dat gaat heel erg prima. Het gaat precies zoals ik hoopte dat het zou gaan. We hebben een vaste huurster die bij ons in de buurt woont. Ze moet 1x per week naar Utrecht. Mijn vrouw en ik werken beiden in Amsterdam en gaan dus vrijwel overal heen met de fiets.

Screen Shot 2017-08-31 at 14.29.43

Ideaal om zo met een buurtgenoot onze Fiat 500 te delen. Een mooie synergie in de buurt. Zij doordeweeks, wij in het weekend. De praktische afhandeling loopt dus lekker vlot. Ik ken de huurster inmiddels: ze is een goede kennis geworden. We gaan heel leuk met elkaar om.

 

Zij doordeweeks, wij in het weekend

friso_fiat4

Hoe is het om een auto te ‘hebben’ die niet van jou is? Heb je eerder geleased?

Leasen is voor ons nieuw maar een auto ‘hebben’ die niet van mij is heb ik geen moeite mee. Het is een stok achter de deur om de auto netjes te houden. De enige kleinigheid na het verhuren is het verstellen van de spiegels en de stoel, kleine moeite. Het kinderzitje en buggy laat ik achterin. 

 

Kinderzitje en buggy laat ik achterin

friso_fiat3

Waarom heb je gekozen voor de SnappCar private lease deal?

Het is een goeie deal. De Fiat 500 is gloednieuw, van alle gemakken voorzien en absoluut niet te duur. De gedachte erachter spreekt me ook heel erg aan. Hoe minder auto’s hoe beter. Het liefste zou ik een elektrische auto willen delen. Met het bereik is dat ook prima te doen. We maken immers toch alleen maar ritjes van 100 tot maximaal 150 kilometer.

 

De gedachte achter autodelen spreekt me heel erg aan

 

screen-shot-2017-02-08-at-09-37-30

* De prijs is incl. BTW en excl. brandstof op basis van 18 maanden en 12.000 KM per jaar incl. bestickering en twee dagen p/m verhuren via SnappCar.

Wat zijn de belangrijkste tips die je aan startende autodelers wilt meegeven?

Hmm… Goeie vraag. In het begin moet je een beetje flexibel kunnen zijn met je verhuur. Een van de voorwaarden voor deze deal is dat je auto minimaal 2 dagen per maand wordt verhuurd. Daarom raad ik aan om snel wat vaste contacten op te bouwen. Dat werkt gewoon het prettigst. Vlot reageren is essentieel. Dan weet de huurder direct waar ‘ie aan toe is. Zoals het nu gaat kan ik het iedereen aanraden. 

Welke reacties krijg je als je praat over autodelen met vrienden, collega’s en familie?   

Omdat ik er zelf enthousiast over ben krijg ik dat vaak ook terug. Ze vinden het heel interessant. Natuurlijk zijn er een paar sceptici. Er zijn veel jonge gezinnen om ons heen die het heel handig vinden. Mensen die mij kennen ‘snappen’ ook dat ik op deze manier met mijn auto om ga. Net zoals dat ik ook mijn papier en plastic scheid.

Welke auto zou je zelf wel eens willen rijden en waarom?

Een Tesla natuurlijk! Naast dat het een schitterend ogende auto is, spreekt elektrisch rijden mij erg aan. Het zal ongetwijfeld nog veel verbeteren qua bereik etc. Er worden flinke stappen gemaakt en dat vind ik prachtig. Een oude Engelse cabrio is natuurlijk ook fijn, zo’n MG vol nostalgie bijvoorbeeld.

 

Wil je net als Friso ook besparen op je autokosten?

Lees dan hier meer. Door je auto te verhuren verdien je niet alleen de kosten voor je auto terug, maar draag je ook nog eens bij aan een betere samenleving. Uiteraard ben je als communitylid van SnappCar altijd en overal in Europa goed verzekerd en krijg je extra support en tips.

friso_fiat2

 

Meer weten over onze unieke private lease aanbiedingen? Bekijk dan ons aanbod en lees meer over onze Fiat 500 en Hyundai i10 deal.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: