SnappCar Blog

Summer Soundtracks: #5 Family Fun

De vrees van iedere pretparkganger: Hoe overleef je de rij voor de achtbaan? Schuifelend kom je dichter bij het eerste bordje: “vanaf dit punt nog 90 minuten.” Twee cijfertjes die aankomen als een mokerslag! Ne-gen-tig minuten. Wie verzint dat? Geen weg vooruit, geen weg terug. Wat ga je doen?

Eten als tijdverdrijf is ook geen goed plan. De kleintjes hebben net al een iets te dure hotdog achter de melkkiezen (die je hebt bekostigd door vorige week je auto aan je buurman te verhuren). En we moeten nog die achtbaan met dubbele schroef in. Ben je verslagen door een levenloos object en leg je je erbij neer? Of maak je dit de allerleukste wachtrij die je kinderen ooit hebben meegemaakt?

 

“Raak niet gefrustreerd door wat je niet kunt controleren” – Roel’s levensmotto. Ook van toepassing buiten pretparken.

 

Oké, gekeken naar de situatie, zit je met een probleem. Maar wat moet je dan? Je wilt je kinderen diezelfde sprookjesachtige ervaring geven die jij ook had. Het gevoel dat je een andere wereld binnenstapt, waar iedere attractie een nieuwe emotie geeft en waar de magie tastbaar is. En precies daarom word jij deze zomer de held(in) van de wachtrij!

Even voor de duidelijkheid: smartphones en tablets zijn uitgesloten. Tover een app tevoorschijn en dat houdt je kinderen wel zoet. Dat is te makkelijk. Deze blog gaat over Family Fun, quality time dus. Muziek mag wel mits je je rijgenoten niet stoort.

 

Een totaal subjectieve suggestie, maar zet bijvoorbeeld de Family Fun playlist aan (zie onderaan) die we voor de SnappCar Summer Soundtracks hebben samengesteld.

 

En dan nu, zonder verder oponthoud…

Spelletjes voor 90 minuten in de wachtrij!

 

 

90 – 70 minuten

Spel: Memory zonder kaartjes
Type: Geheugenspelletje
Benodigdheden: - 
Aantal spelers: 

Ongeacht de leeftijd, dit is leuk voor iedereen. Laat de kinderen één vaste kant op kijken en tel 30 seconden af. Het doel is dat ze zoveel mogelijk objecten onthouden. Na een halve minuut zit de tijd er op, draaien ze om (zonder te spieken) en roepen ze wat ze gezien hebben. Jij houdt de score bij. Goed voor de creativiteit en helpt ook nog eens bij de cognitieve ontwikkeling. En dat op een hete zomerdag!

 

 

70 – 60 minuten

Wie_Ben_Ik_team
Het originele ‘Wie ben ik team’ – voor wie het zich kan herinneren
Spel: Wie, wat of waar ben ik
Type: Raadspelletje
Benodigdheden: - 
Aantal spelers: 

Ook wel het Ja / Nee spel genoemd. Een van jullie houdt een persoon, voorwerp of plek in gedachten. De rest stelt vragen om erachter te komen wie, wat, of waar diegene is. Het enige antwoord dat gegeven mag worden is ja of nee.

 

 

60 – 40 minuten

Spel: Dierenslang
Type: Woordspelletje
Benodigdheden: - 
Aantal personen: 

Aap. Paard. Das. Slang. Giraffe. Zie je het verband al? Met 7,7 miljoen diersoorten op aarde zou je dit prima 90 minuten vol kunnen houden!

 

 

40 – 20 minuten

night-studio-color-minimalism-60470

Spel: Win | Verlies | Banaan
Type: Kaartspelletje
Benodigdheden: 3 kaartjes / papiertjes
Aantal personen: 3

In kaartspel te verkrijgen maar ook eenvoudig zelf te maken. Win, verlies of Banaan is leuk om met wat oudere kinderen te spelen omdat er overtuigingskracht voor nodig is. Het spel is super simpel: alledrie de spelers krijgen een kaart. Op die kaart staat win, verlies, of banaan. Degene die de winkaart trekt roept meteen dat zij de winnaar is. Nu is het doel van de winnaar om de kaart aan te wijzen waarvan ze denkt dat het ‘banaan’ is. Doet ze dat goed dan winnen ze allebei. Wijst ze de verkeerde aan, dan wint de verlieskaart. De andere twee spelers moeten degene met de winkaart overtuigen dat zíj de banaankaart hebben. Alles is geoorloofd, behalve de kaarten omdraaien.

 

 

20 – 10 minuten

Spel: Ik ga naar het pretpark en neem mee…
Benodigdheden: -
Aantal personen: 

Dit spel is zo oud als de weg naar Rome. Je hebt er niets voor nodig behalve een goed werkend geheugen. De eerste speler die aan de beurt is, zegt de zin “Ik ga naar het pretpark en ik neem mee …” hardop. Vervolgens noemt zij dan een voorwerp. De beurt gaat dan over naar de tweede persoon. Ook die zegt de zin “Ik ga naar het pretpark en ik neem mee ….” hardop. Diegene noemt dan het voorwerp dat de eerste persoon heeft gezegd en verzint zelf een nieuw voorwerp. De nummer drie noemt dan in de juiste volgorde de artikelen op die de eerste twee personen hebben opgenoemd, en verzint er weer een voorbeeld bij. Op deze manier wordt de keten van woorden steeds langer.

 

 

10 – 00 minuten

Tijdrekken heeft nu geen zin meer want de spanning voor de attractie nadert z’n hoogtepunt. Jullie kunnen de poortjes al zien. Nog 5 ritjes voor ons en dan mogen we! Dit zijn de cruciale minuten, dit is het moment van dé vakantiefoto. Over luttele minuten vliegen jullie met een dubbele schroef langs de flitskast. Kijken naar ‘het vogeltje’ gaat je niet lukken maar een sterke pose is nog wel te doen. Bedenk samen met het hele gezin hoe jullie zo op de foto gaan.

shutterstock_522554200

 


Je hebt de rij overleefd! Voor je kinderen is-ie voorbij gevlogen. Jij komt over als de coole papa of mama en je zit waarschijnlijk met kriebels in je maag omdat die dubbele schroef toch anders aankwam dan 20 jaar geleden. Klaar voor nog een keertje? Of toch maar terug naar je auto?

 

 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: