SnappCar Blog

Summer Soundtracks: #4 Festival Fever

Het festivalseizoen staat voor de deur! Natuurlijk ga jij al carpoolend die kant op met de SnappCar Summer Soundtracks op vol volume! Maar hoe kun je er nog meer voor zorgen dat jouw ecologische impact zo klein mogelijk blijft? Voor groene voetjes ben je hier op het juiste feestje!

Dixi paddenstoelen

‘Vroeger’ werd er nauwelijks stilgestaan bij de impact van een horde dansende mensen op een kluitje. Evenement organisators doen dat nu helemaal anders. Groene festival initiatieven schieten als op-Dixi-compost-gekweekte paddenstoelen uit de grond.

Zoals henneptegels die het gras beschermen van duizenden voeten, je smoothie blenden door te fietsen, of de Pixi lampjes die lichtvervuiling tegengaan door alleen aan te gaan wanneer er mensen langs lopen. Festivals zijn vandaag de dag een broedplaats voor duurzame oplossingen.

poster-1568247_1280

 

Uiteindelijk ligt een deel van die impact ook bij jou als festivalganger. Wil je daarom tijdens de Festival Fever ook een groen(er) voetje halen? Zet deze 5 tips dan op je inpaklijstje!

1. Denk global, eet local

DGTL deed in februari 2016 stof opwaaien met een volledig vegetarische foodtruck line-up. Dat besluit bleek een schot in de roos. Onder andere door de vleesloze hapjes kreeg het festival de ‘A Greener Festival Award’, maar nog belangrijker was het effect op het milieu: 40.000 mensen 2 dagen zonder vlees heeft omgerekend 53 ton CO2 en 14 miljoen liter water bespaard!

53 ton CO2 en 14 miljoen liter water!


Mooie cijfers natuurlijk! Hoe kun jij daar zelf als hongerige festivalganger ook een aandeel in hebben? Heel simpel, kijk naar lokaal geproduceerde gerechten. Hoe minder ver je voedsel heeft moeten reizen, hoe kleiner de uitstoot. Dus ruil je tropische salade in voor die sappige Elstar uit de fruitstreek.

2. Slaap in een doos

De tent inpakken na een paar dagen feesten, dat is niet iets waar iedereen evenveel zin in heeft. 1 op de 6 tenten blijft zelfs staan! Met ruim 800 festivals op jaarbasis alleen al in Nederland is dat een flinke berg afval.

De Ferrari onder de kartonnen dozen, de KarTent, perfect als je er ‘de kracht niet meer voor hebt’

Kartent-viking
copyright: KarTent®

Heb je er, in de woorden van Geer & Goor, ‘de kracht niet meer voor’? Dan zijn er altijd nog mooie initiatieven zoals Doneer je Deken waar je je tent kunt doneren. Of je gaat voor de KarTent, een kartonnen tweepersoonstent die zelfs de kracht van een wasstraat weerstaat. En na je festival kun je hem met een gerust hart laten staan.

3. Vitamine D voor je smartphone

Heeft je vriendin het voor elkaar gekregen om bij Eddie Vedder te crowdsurfen maar kun jij geen bewijsmateriaal verzamelen omdat je telefoon leeg is? Dat probleem is verdwenen, als sneeuw voor de… Zon! Ben je van plan een powerbank toe te voegen op je inpaklijstje? Je doet er slim aan om er eentje op zonne-energie (zoals de WakaWaka) aan te schaffen. Zo ben je in ieder geval nog 1,3 miljard jaar van gratis stroom voorzien en je vriendin is je eeuwig dankbaar.

4. Dans door met Dopper

De zonkracht neemt in de zomer flink toe en een hele dag dansen en meezingen kan leiden tot uitdroging. De meeste festivals bieden daarom de mogelijkheid om flesjes gratis bij te vullen. Op het Britse Glastonbury festival was geen plek voor zachte plastic bekertjes. Enkel en alleen stoere roestvrijstalen cups. Heb jij je thermoskan nog bij je Into The Wild spullen laten liggen, pak dan je Dopper of andere hervulbare fles in.

 

5. Pendelen en poolen

Alle tips tot nu toe genoteerd? Goed bezig! Neem voor bonuspunten ook de impact van je vervoer in overweging. Maak bijvoorbeeld gebruik van aangeboden pendeldiensten. Of ga carpoolen en kom alvast in de stemming met deze SnappCar Summer Soundtrack: Festival Fever!

 

Auto niet nodig?

Heb je al een aantal festivals in je agenda staan en heb je de auto niet nodig? Verdien dan je festivalkaartjes terug door je auto op SnappCar te zetten. Wie weet val je nog in de prijzen!

 

 

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: