SnappCar Blog

De 7 ‘must-haves’ voor een zonnige zomerrit

Auto rijden in de zomer? Zorg de basis spullen in je auto. Bijvoorbeeld een fles water, zonnebrand en een telefoon oplader.

Eindelijk! We kunnen weer naar buiten! Op de fiets of instappen voor een mooie roadtrip. Wat zijn de 7 must-haves voor in de auto tijdens een zonnige autorit? 

Zonnebril

Een goede zonnebril (tegen UVA en UVB straling) is cruciaal. Zo houd je goed zicht op de weg en het verkeer. Met name tijdens lage zon en een nat wegdek is een zonnebril belangrijk en voorkom je schade en ongelukken.  

Zonnebrand

Met name voor kinderen is zonnebrand belangrijk. De huid van kinderen is kwetsbaarder dan die van volwassenen. Ga je in een cabrio rijden? Neem dan zeker zonnebrand, een zonnebril en een pet mee. Door de wind heb je niet door dat je snel verbrandt.  

Screen Shot 2017-06-22 at 13.45.58

Ruitenwisservloeistof

Ken je dat? Al die vliegjes die op de voorruit plakken? Langs de snelwegen en kleinere provincie weggetjes zijn altijd vliegjes. Houd de voorruit schoon voor goed zicht. Vul daarom met regelmaat je ruitenwisservloeistof bij of houd schoonmaakdoekjes bij de hand. Je kan natuurlijk ook het emmertje met sop en trekker gebruiken bij het tankstation om je voorruit weer vliegvrij te maken.

Water

Water is belangrijk. Wij mensen hebben per dag zo’n 1,5 – 2 liter vocht nodig. Tijdens zonnige dagen kan het warm in de auto worden. Herinner je nog die file richting het strand? Zorg dus altijd voor een flinke fles water als je de auto instapt. Maar ook je auto kan uitdrogen! Het kan écht een life-saver zijn als je met pech komt te staan! Zorg dus ook dat je een fles koelvloeistof bij de hand hebt en vul deze tijdig bij. 

Motorolie

De motor gebruikt meer olie bij lange, warme ritten. De olie beschermt en koelt de motor. Bewaar dus altijd een fles motorolie in de auto. Is het tijd voor een nieuwe fles? Zorg dan dat je de juiste variant koopt. Bekijk in het instructieboekje van de auto welke viscositeit je nodig hebt en/of bespreek dit met de garage en verhuurder. Je wilt natuurlijk voorkomen dat bepaalde rode lampjes gaan branden.

Telefoonoplader

Niets vervelender dan pech hebben en niet kunnen bellen. Zorg dat je een telefoonoplader meeneemt die je kunt aansluiten op de aansteker of op de USB-aansluitingen in je dashboard. Het is met name belangrijk voor lange ritten. Daarnaast is het natuurlijk altijd prettig als je je familie of vrienden kunt informeren dat je eventueel iets vroeger of juist vertraagd bent. 

Muziek

Dit punt haakt een beetje in op het voorgaande. Niet cruciaal maar wel heel erg prettig: een fijne muziekcollectie. Vooral tijdens lange ritten is het genieten als je een goede collectie muziek in de auto hebt. Gebruik je de telefoon als muziekbron, zorg dan dat hij opgeladen kan blijven. 

Bekijk snel de cabrio’s op SnappCar!

Wat neem jij mee? Mist er iets in ons lijstje? Wij zijn benieuwd! Wat is voor jou onmisbaar tijdens een zonnige dag? Laat een berichtje achter in de comments.

4 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: