SnappCar Blog

Summer Soundtracks: #3 Into The Wild

De zon schijnt volop dus hoog tijd voor een nieuwe SnappCar Summer Soundtrack. Deze week trekken we de wildernis in met het thema Into The Wild. Dus zet de bloemetjes maar buiten… of doe ze in de salade met deze 7 bijzondere ingrediënten uit de natuur

De rust opzoeken

Waar de een graag een feestje bouwt op het strand, kiest de ander er tijdens de zomervakantie liever voor om te ‘ontkoppelen’. Geen alledaagse druk, geen overdaad aan technologie, heerlijk met vrienden en familie de natuur in.

Het is geen toeval dat een boswandeling een mens rust geeft. Vanuit de psychologie staat de kleur groen namelijk voor ontspanning, positiviteit, gezondheid en kalmte.

Maar wat als die boswandeling tegelijkertijd een bezoekje aan de supermarkt zou zijn!?


Stel, je hebt de hele snappcar al vol zitten; tenten, kussens, kookgerei, survival kit, en oh ja de kinderen moeten ook nog mee! Dan zou het handig zijn als je je gerechten boven het kampvuur kunt opfleuren met ingrediënten van Moeder Natuur.

Daarom hebben we, voor de échte Into the Wild-gangers, 7 bijzondere ingrediënten gevonden waarvan je (waarschijnlijk) nog niet wist dat je er iets mee kon maken!


Pluk de dag met Into The Wild muziek


7. De rietsigaar – aanmaakblokje pur sang

Geen aanmaakblokjes bij de hand? Duik dan het riet in om je knisperende kampvuurtje samen te stellen. De bruine ‘sigaar’ op het uiteinde van de grote lisdodde (Typha latifolia) is namelijk perfect als stookmiddel. In pluizende vorm, vat de zogeheten ‘tuitenragger’ in no time vlam.


6. Spinazie á la Weegbree

Ze groeien her en der, als onkruid tussen de stoeptegels, op verlaten voetbalveldjes en zelfs op parkeerterreinen. De onontdekte spinazie: de weegbree! Het groene blad van de Plantago major kun je plukken en koken. Heerlijk in combinatie met pasta en de nummer 2 van deze lijst!5. Hipster limonade voor een zacht prijsje

Je kunt vlierbloesemsap natuurlijk ook op een terras bestellen als je er €3,50 per glas voor over hebt. Maar je siroop rechtstreeks uit de natuur maken is zoveel lekkerder! Met slechts vijf ingrediënten ben je er al; water, suiker, vlierbloesem, citroenzuur en citroenen. Het recept vind je hier. Wees er wel snel bij want de Sambucus Nigra bloeit nog maar tot begin juli!

4.Ossentong Salade

In het kookboek De Verstandige Kock (1667, Pieter van Aengelen) verschijnt voor het eerst een recept van een ouderwetse tuinsalade. De bloemen in deze salade zijn van ossentong (Anchusa officinalis). De paarsblauwe bloem bloeit tussen mei en november, van duingebied tot weiland, dus genoeg tijd deze zomer om je salade op te fleuren met een koele bittere smaakmaker.

3. La douce Provence

Pluk een handjevol lavendel (Lavandula angustifolia) en neem de geur van de Provence mee naar huis. Niet voor de potpourri collectie, maar voor in je cupcakes! Leuk om met de kinderen samen te maken en gegarandeerd een heerlijke geur door het hele huis.


2. Van het balkon naar je bord


De weegbree is al gekookt en klaar om door de pasta te roeren, nu alleen nog een gezonde saus. Men neme pijnboompitjes, knoflook, olijfolie en… Portulaca oleracea. Oftewel postelein, vol vitamientjes en Omega 3 dus nog gezond ook. Waar je postelein, buiten de supermarkt, kunt vinden? Probeer het balkon van je buurvrouw, en anders kun je een kijkje nemen bij de rivieroevers van ons land.  


1. Omelet Berenklauw


Into The Wild zou Into The Wild niet heten als er niet een beetje avontuur aan het ‘pluk-je-maaltijd-lijstje’ wordt toegevoegd. Vandaar de berenklauw (Heracleum sphondylium).

Niet te verwarren met de Reuzenberenklauw, die kun je beter uit de weg gaan. In tegenstelling tot wat men beweert zijn de zaden, scheuten en jonge blaadjes van de gewone berenklauw heerlijk! Verwerk ze in een omelet boven het kampvuur en verras het hele gezin bij het ochtendgloren. Pluk ze voor de zekerheid met handschoenen aan.


Waar zijn de paddestoelen?
Een voor de hand liggend ingrediënt uit de wildernis, is de paddestoel. Maar je moet er wel mee uitkijken. Eet de verkeerde en je zingt zo een SnappCar Summer Soundtrack-toontje lager, of erger.

Vandaar dat we het zekere voor het onzekere hebben genomen en ze uit de lijst gelaten. Sta je er alsnog om te springen deze zomer een mandje te vullen? Ga dan op pad met een goede paddestoelengids en iemand die er verstand van heeft.

Welke bijzondere kruiden en planten doe jij weleens in je maaltijd?


Vorige edities van de SnappCar Summer Soundtracks gemist?
Lees hier hoe je kans maakt op een privé-concert t.w.v. € 750
Maak van je strandfeestje een geheid succes

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: