SnappCar Blog

Direct Boeken – Hoe werkt het precies?

Die kleine bliksemschicht bij verschillende auto’s, wat betekent dat eigenlijk? Dat zijn auto’s die Direct Boeken aan hebben gezet. Wim heeft het aanstaan en is tevreden. Deze auto’s zijn direct te boeken voor huurders. Als verhuurder bepaal je zelf wat voor huurders jouw auto direct mogen boeken. En wist je dat verhuurders die de functie Direct Boeken aan hebben staan tot 2,5 keer meer kunnen verdienen?

Bij Direct Boeken hoef je als verhuurder geen huurverzoeken te accepteren. De huurder betaalt direct voor jouw auto. Er zijn een paar standaard voorwaarden aan Direct Boeken verbonden.

  1.  De huurperiode duurt maximaal 3 dagen
  2.  De ophaal- en terugbrengtijd ligt standaard tussen 07:00 en 23:00 uur, tenzij anders door de verhuurder ingesteld.

Direct-boeken-website

Je eigen Direct Boeken criteria

Naast de standaard criteria kan je als verhuurder ook je eigen criteria instellen zodat je de huurders krijgt die jij wilt. Zo is jouw auto alleen direct beschikbaar voor huurders die aan jouw criteria voldoen. De verschillende filters leggen we hier stap voor stap uit:

1) Ik wil alleen ervaren huurders

Je auto direct beschikbaar stellen kan spannend zijn. We vinden het daarom belangrijk dat jij zelf bepaalt voor wie jouw auto beschikbaar is. Zoals huurders met ervaring, die minimaal een aantal keer gehuurd hebben. Je kunt instellen dat ze bijvoorbeeld minimaal 1, 2, 3, 4 of zelfs 5 keer eerder hebben gehuurd. Wel zo’n prettig gevoel.

Screen Shot 2017-06-01 at 11.24.17

2) Ik wil alleen echte sterren!

Wil je alleen tophuurders die goede reviews hebben? Kijk dan hieronder even hoe je dat doet. Jij kunt er gerust op zijn dat andere verhuurders jouw aanstaande huurder als goed hebben beoordeeld. Je kunt zelf het minimale aantal sterren instellen. Samen houden we de community betrouwbaar. Vergeet daarom zelf ook niet om reviews te schrijven over je huurder.

Screen Shot 2017-06-01 at 11.24.34

3) Verhuren doe ik liever aan bekenden

Heb je prettig contact gehad met je vorige huurder(s)? Wil je ze nog een keer jouw auto gunnen? Stel dan in dat jouw auto alleen direct boekbaar is voor huurders die je al een keer hebt ontmoet en een eerdere boeking bij jou hebben gedaan. Zo kan die leuke buurvrouw om de hoek of die vrolijke man van een paar straatjes verderop vlot en gemakkelijk je auto nog een keer boeken.

Screen Shot 2017-06-01 at 10.44.10

4) Ja, ik ben flexibel

Je kunt zelf bepalen op welke termijn je auto direct te boeken is. Kies tussen 12 of 24 uur van tevoren. Ben je flexibel? Stel dan 12 uur in. Huurders kunnen dan tot maximaal 12u voor de start van de boeking jouw auto reserveren. Wil je genoeg tijd hebben om je planning aan te passen of je auto nog even voor te bereiden? Zet ‘m dan op 24 uur.

Screen Shot 2017-06-01 at 10.42.14

Beschikbaarheid bijhouden en een boeking annuleren

Bij Direct Boeken is het van belang dat de beschikbaarheid van de auto up-to-date is. Doe dit met regelmaat bijvoorbeeld elke zondagmiddag. Je hoeft dan niet onnodig te annuleren en een huurder weet zeker dat jouw auto ook echt te boeken is. Ben je – door omstandigheden – wel genoodzaakt de boeking te annuleren? Informeer dan de huurder bijtijds en duidelijk.

Probeer het zelf!

Zet jouw auto op Direct Boeken en ontdek hoe eenvoudig je sneller en meer kunt verdienen met jouw trouwe vierwieler.

Zet Direct Boeken aan

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: