SnappCar Blog

SnappFun: Pinksteren vieren doe je zo!

‘Wat te doen met Pinksteren?’, ‘pinksteruitjes 2017’, ‘pinksterweekend met het gezin’, ‘Weersverwachting Pinksteren 2017’, ‘Last minute bestemmingen Pinksteren’… Parkeer al je zoekopdrachten maar even, vind een kekke snappcar en neem plaats in de bijrijdersstoel. De keuzestress verdwijnt achter de horizon, want dit weekend navigeert SnappCar je naar de leukste pinksterplekken. Weer of geen weer, met deze 6 guitige uitjes kom je sowieso goed voor de dag! 

 

6. Harry Potter Exhibition

harry-potter-1640525_1280

Wanneer: t/m 30 juni
Waar:   CineMec Leidsche Rijn, Utrecht
Entree:  €67,50 familieticket voor 4 personen
Parkeren: Parkeerterrein CineMec


Potterliefhebbers opgelet! De officiële Harry Potter Exhibition is in Nederland neergestreken. Hoe toepasselijk dat de exhibitie plaatsvindt in een bioscoop, de nieuwe CineMec bij station Leidsche Rijn. De Zweinsteinexpres en Perron 9 ¾ ontbreken nog op Utrecht Centraal maar je kunt prima met de sprinter richting station Leidsche Rijn. Of je pakt je snappcar en parkeert direct op het terrein. 1400m2 tovenaarswereld staat hier op jou en je hele familie te wachten met volop mogelijkheden voor een potje Zwerkbal en een lesje Kruidenkunde. Wat je verder kunt verwachten? Talloze decors, memorabilia, kostuums en een paar van Hagrid’s wezens. Haal die Nimbus 2000 dus uit de bezemkast, breng je mantel naar de stomerij (of kijk je moeder lief aan) en oefen je ‘Expecto Patronum’!


SnappCar tip: Deze schitterende Renault 4 komt het dichtste in de buurt van het voertuig waarin Harry en Ron een vlucht nemen. De echte Harry Potter auto ontbreekt nog op SnappCar, maar ben jij in het bezit van een ouderwetse Ford Anglia? Voeg ‘m toe en wie weet bezorg je een Potterfan de rit van zijn / haar leven.

 

5. Circuit Zandvoort Pinksterraces

mini-90448_1920

Wanneer: 3 & 4 juni
Waar:   Circuit Zandvoort
Entree:  Gratis met een kleedje vanaf de duinen
Parkeren: Circuit Zandvoort of in de directe omgeving


Wie aan Zandvoort denkt, ziet crèmekleurige duinen, plukjes wuivend helmgras, bruisende strandpaviljoens en… autoraces. Samen met het circuit in Assen is Zandvoort een legendarische plek voor de snelste vierwielers der aarde. Tot 1985 werden hier aan zee nog Formule 1 races gereden. De tijd van de Grand Prixs in Nederland ligt weliswaar achter ons, maar de traditie is nog springlevend. Tijdens de jaarlijkse Pinksterraces zwaaien de geblokte vlaggen weer als vanouds boven het asfalt en kan jong en oud genieten van klassieke en moderne raceklassen. Voor de tribune kun je kaartjes kopen maar de allerleukste zitplaatsen zijn geheel gratis! Neem een volle picknickmand mee, spreid je kleedje en neem plaats bovenop de duinen, geweldig uitzicht gegarandeerd.


SnappCar tip: Als er een autotype onlosmakelijk verbonden is aan circuitracen dan is het wel een Porsche. Bekijk hier de goudgele Porsche 912 van Jeroen!

 

4. Zwolle Unlimited

hollywood-sign-1598473_1920

Wanneer: 2, 3 & 4 juni
Waar:   Zwolle
Entree:  Gratis
Parkeren: Q-park in het centrum of aan het stationsplein


Zwollywood. De gekscherende benaming voor de stad die zijn reputatie meer dan waarmaakt. De laatste paar jaar bieden de evenementen in Zwolle namelijk een steeds sterker tegengeluid aan die uit de randstad. Toeristen uit binnen- en buitenland weten de hanzestad goed te vinden en het zijn festiviteiten zoals Zwolle Unlimited die het op de kaart zetten. Welkom op het grootste jaarlijkse festival van Zwolle, zo niet van de provincie Overijssel! Je vindt hier een fantastische Vinylmarkt, een van de best aangeschreven boekenmarkten in het land en een hele rits aan theatergroepen, kunstenaars, bands, workshops, en foodtrucks! Het leuke aan de voorstellingen is dat er na afloop met de pet wordt rondgegaan. Geen dure entreekaarten dus maar zelf bepalen wat je er van vond. Ben je tijdens Pinksteren aan de oostkant van het land? Maak dan absoluut een ommetje voor Zwolle!


SnappCar tip: Om Zwolle Unlimited dan geheel in stijl aan te doen en de bijnaam Zwollywood in ere te houden zal je met deze limousine niet misstaan!

 

3. Jazz in Duketown

jazz-1658886_1920

Wanneer: 2 t/m 5 juni
Waar:   ‘s-Hertogenbosch
Entree:  Gratis
Parkeren: Parkeergarage St. Jan


Jazz, je houdt er van en schudt de klassiekers van Miles Davis, Gillespie, Ellington en Fitzgerald zo uit je mouw… of je kijkt snel verder bij het volgende item in deze lijst. Want ieder jaar tijdens Pinksteren wordt het hertogdom Den Bosch omgedoopt tot het cooler dan coole Duketown, met gratis podia verspreidt over de stad en volle kroegen met fijne grooves. Kom je met een snappcar? Vanuit de grote parkeergarage aan de Hekellaan loop je zo naar het hoofdpodium aan de Parade, het plein voor de St. Janskerk. Dit jaar kunnen jazzliefhebbers in Brabant weer helemaal losgaan met optredens van Di Meola, Trijntje Oosterhuis, Room Eleven, Kris Berry en nog minstens 60 andere acts! Stap op je funkfiets, koop een kaartje voor de soultrain of start je swingende snappcar en zet koers naar het zonnige zuiden.


SnappCar tip: Kun je het al raden? Er kan natuurlijk maar één auto geschikt zijn voor dit muziekfestijn: De Honda Jazz!

 

2. TongTong Fair


party-377179_1280

Wanneer: 25 mei t/m 5 juni
Waar:   Malieveld, Den Haag
Entree:  €13,50 dagkaart
Parkeren: P Centraal Station / P Zuid


Wie jaarlijks rond deze tijd in de buurt van het Malieveld is, kan het al ruiken: de zoete geur van specialiteiten uit Oost- en West-Java. Welkom op een klein stukje Indonesië in Nederland: de TongTong Fair (in de volksmond pasar malam, oftewel avondmarkt). Al sinds 1959 is dit hét podium voor de Indische cultuur. Live-optredens, kunst en uiteraard heel veel eten. Wat is jouw favoriet: spekkoek, rendang, soto ajam, pepesan? Weet je wat, bestel met je hele gezelschap gewoon een rijsttafel en proef de diversiteit van de duizenden eilanden uit de Gordel van Smaragd. Adoe zeg, die volle tassen spekkoek, emping en kroepoek til je toch niet helemaal zelf naar de parkeergarage? Pak op weg naar de uitgang de fietstaxi! Er rijden de hele dag door traditionele becaks tussen de Tong Tong Fair en Den Haag Centraal Station. Selamat makan!


SnappCar tip: Helaas, (nog) geen becaks op SnappCar te vinden. Wie weet komt het er ooit van.

 

1. Bestemming onbekend

car-1835506_1920
Ok, misschien denk je: Moet ik echt een eigen invulling geven aan de #1 van dit SnappCar lijstje? Ja eigenlijk wel. Het mooie van Pinksteren is juist dat je de tijd neemt voor familie en vrienden, en een specifieke bestemming daarvoor is niet per se nodig. Breek eens met de traditie van meubelboulevards en tuincentra en neem je familie mee op pad. Misschien wel de grens over voor een portie Vlaamse frites of met een surfbusje naar de Zuid-Franse kust om jullie skills op de golven te testen. Rijg de memorabele ervaringen aan elkaar en rijd deze Pinksteren je comfortzone uit.


SnappCar tip: Je eigen auto niet nodig met Pinksteren? Wie weet is er een familie of groep vrienden die je er een heel groot plezier mee kan doen. Verhuren doe je hier.

3 reacties

Laat je horen :)

 • De duinen rondom het circuit van Zandvoort zijn inderdaad prachtig. Het zou nog veel finer zijn als et circuit opgedoekt wordt.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: