SnappCar Blog

Top 5 Iconische Auto’s in Film

Licht, camera, actie! Van 17 tot 28 mei is het zo ver: de 70e editie van het internationaal Filmfestival van Cannes. De prestigieuze Palm d’Or, de fluwelen rode loper, stralende sterren en blinkende bolides! Om een ode te brengen aan de kunst op het witte doek presenteren wij onze Top 5 Iconische Auto’s in Film!

Herbie-1138
Herbie, The Love Bug

1. The Love Bug (1968) – Volkswagen Kever
The Love Bug was de eerste Walt Disney film in een hele reeks Herbie films. Het verhaal volgt de keer op keer falende coureur Jim Douglas die in zak en as zit en plotseling in aanraking komt met een auto die een eigen wil heeft. Herbie, de Volkswagen Kever, helpt Jim Douglas naar het summum van zijn carrière.
Er volgen meerdere sequels en in 2005 zelfs een remake met Lindsay Lohan en voormalig Batman Michael Keaton. De racing strepen op de anders zo schattig ogende Kever, transformeren dit autootje tot een ware filmheld.

Geeft de Volkswagen Kever jou ook vlinders? Maak dan hier een ritje in de auto van Robert.

 

Italian_job3
The Italian Job (1969)

2. The Italian Job (1969 & 2003) – Mini Cooper
Het Italiaanse Turijn vormt het decor van deze klassieke Britse kaskraker uit 1969. De opzwepende muziek werd geproduceerd door de legendarische Quincy Jones, en er komt een keur aan prachtige auto’s in de film voorbij; Jaguar E-Types, een Lamborghini Muira, en een Aston Martin DB4. Hoe goed Michael Caine ook zijn rol van meesterdief Charlie Croker vertolkt, de echte sterren op het doek zijn natuurlijk de drie Mini Coopers die in de beroemde achtervolgingsscène door de straten, galerijen en riolen van Turijn scheuren. De film wordt vooral geroemd om de scène op het dak van de Fiat Lingotto fabriek én de ultieme zin van Michael Caine: “You were only supposed to blow the bloody doors off!”, notabene benoemd tot favoriete Britse one-liner aller tijden.
Zin om ook in een retro Mini te toeren? Kruip (ja dat kun je vrij letterlijk nemen) dan eens achter het stuur van Arjen’s Mini.

 

“You were only supposed to blow the bloody doors off ” – Michael Caine

 

 

Italian_job1
BMW’s Mini Cooper advertentie in 2003

In 2003 volgde een Amerikaanse remake van de film, die de titel (en enkele verhaallijnen) leende als hommage aan het origineel. Met een vele malen hoger budget en een sterrencast die bestaat uit Mark Wahlberg, Edward Norton, Charlize Theron, Jason Statham en Donald Sutherland, werd deze versie groots aangepakt. Niet alleen de film werd in een nieuw jasje gestoken, ook BMW speelde haarfijn in op de remake met de New Mini Cooper. Het veelvuldig in beeld brengen van deze Duitse racemonstertjes wordt nog altijd gezien als een van de beste reclame inzetten aller tijden voor een nieuwe autolijn.

De populaire Mini Coopers zijn in veelvoud te vinden op SnappCar, maar deze van Ekaterina komt toch wel heel dicht bij de filmversie (en is nog een cabrio ook)!

 

 

2cv_007
The name’s Duckling… Ugly Duckling

3. James Bond: For Your Eyes Only (1981) – Citroën 2CV
Menig Bond-liefhebber kan de scène zich herinneren. De Lotus van de immer charmante Roger Moore is ontploft en de beeldschone bondgirl Carole Bouquet staat klaar met de vluchtauto… een knalgele Citroën 2CV! De twijfel is zelfs in de ogen van James Bond af te lezen als hij beseft dat hij hier in moet stappen, maar de rondvliegende kogels resulteren in het haast onwaarschijnlijke: James Bond in een (lelijk) eendje.

 

Weten hoe een Deux Chevaux Vapeur (twee paardenkracht) rijdt? Ga er dan eens op uit met de eend van Marijke.

Image_1_Little_Miss_Sunshine
Little Miss Sunshine, wij zijn er weg van

4. Little Miss Sunshine (2006) – Volkswagen T2
Little Miss Sunshine debuteerde in 2006 op het Sundance Film Festival en volgde vervolgens de grote weg naar eeuwige roem. Genomineerd voor vier (en uiteindelijk winnaar van twee) Oscars, is Little Miss Sunshine een pracht van een familiefilm met humor en gevoel voor dramatiek. De film volgt de familie Hoover waarin ieder gezinslid even markant is als de volgende. Tussen het tumult van grote mensen sores staat de wens van de onschuldige en aandoenlijke Olive centraal: meedoen aan een Miss verkiezing. Tegen willens en wetens in van de meeste gezinsleden gaat de familie op een road trip om de wens van Olive in vervulling te brengen. Het middel waarmee de individuele problemen plaatsmaken voor gezamenlijke redding, is er een op 4 wielen en stond in de jaren ‘60 bekend als hét voertuig van de verbroedering: De Volkswagen T2.

Deze Volkswagen T2 van Pieter en Nienke heeft, hoe toepasselijk, de bijnaam ‘Sunny’. Plan die lang uitgestelde road trip en neem dan ook de hele familie mee!

 

Drive_ryanGosling
Leren handschoenen, zwoele blik, piepende banden!

5. Drive (2011) – Ford Mustang GT
Het aanzetten van de electro soundtrack van de film nodigt je meteen uit om de nacht tegemoet te rijden. Drive, met Ryan Gosling als de zwijgende anti-held is bijzonder in vele opzichten: De muziek is één, de cinematografie met passende film noir feeling is een tweede, en de sterk acterende La La Land acteur (altijd prettig om naar te kijken) is een derde. De auto waarin een groot gedeelte van de film zich afspeelt is een 1973 Chevrolette Chevelle, maar dat zal de echte autoliefhebber niet zijn ontgaan. Er zit in Drive ook een kleine knipoog naar de hoogtijdagen van achtervolgingsfilms verstopt. Het betreft een scène met Ryan Gosling op volle snelheid in een gestolen Ford Mustang GT (net als Steve McQueen) met op zijn hielen een Chrysler 300C. Dit is een ode aan een nagenoeg identiek shot uit de 1968 klassieker ‘Bullitt’ met Steve ‘King of Cool’ McQueen in de hoofdrol.

Doe een beroep op je innerlijke Ryan Gosling en vier een bijzondere dag in de Ford Mustang GT van Edwin.
Heb je zelf ook een iconische auto die niet zou misstaan op de 70e editie van het Filmfestival van Cannes, maar er ook goed uit zou zien tijdens een speciale gelegenheid van iemand anders? Begin dan jouw autodeel avontuur hier!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: