SnappCar Blog

SnappTrips: Top 5 autoroutes voor de zomervakantie

Zoek je nog een zomerse bestemming voor je autovakantie? Hier 5 gave, zonnige autoroutes in Europa die perfect te bereiken zijn met een snappcar. He, ho, let’s go!

Glooiend Denemarken

Store_brug

Maak kennis met Denemarken tijdens een fantastische autoroute. Dit kalme land met zijn glooiende groene landschap ligt op slechts een dag rijden vanuit Nederland. Perfect voor een memorabele autovakantie!

Begin (of eindig) de route aan de kust en rijd langs de stranden van Jutland verder naar het bosrijke heuvellandschap richting de culturele parel Kopenhagen. Tussendoor is er genoeg bekijks in de authentieke dorpjes en gezellige steden.

Afstand:
De afstand tot de Deense grens is vanaf Nederland 600 km. Het noorden van Jutland is in totaal ca. 950 km rijden. Kopenhagen ligt op ca. 780 km afstand. Reis in 11 dagen door Denemarken voor de mooiste ervaring.

Road Tip: Bezoek ook eens kunstenaarsdorp Skagen, een van de mooiste pleisterplaatsen van Denemarken.

Duitsland: Die Romantische Straße

 

Een van de meest geliefde vakantieroutes in ons buurland Duitsland is de Romantische Route. Deze prachtige route strekt zich uit over 410 km en begint bij Würzburg in Beieren en loopt tot het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein bij Füssen in de Allgäu. Verliefde stelletjes kunnen onderweg uitkijken naar Middeleeuwse kastelen, Duitse vakwerkhuizen, barokke kunstwerken en zelfs de Alpen!

Afstand: De Romantische Route begint bij Würzburg en is 410 km lang. Vanaf Utrecht naar Würzburg is het ongeveer 515 km rijden. Neem de tijd en trek 7 dagen uit om niets te missen.

Road Tip: Het stadje Dinkelsbühl is een waar Beiers pareltje. Je vindt er vakwerkhuizen, gebouwen uit de Renaissance en de schitterende Münster St. Georg kerk.

De ronde van België

bruges-1508376_1280.jpgVergeet even Antwerpen, Brussel en Gent, maar rijd via de Liefkenshoektunnel onder de Schelde door, en rijg dan de Grote Markt van Sint Niklaas (Vlaanderens grootste) aan die van Dendermonde en van Aalst. Door naar de Muur van Geraardsbergen, het stadhuis van Oudenaarde en het Vélodrome van Roubaix (ooit een fier Vlaams dorp en nu een ville d’art et d’histoire). Verder naar de IJzertoren bij Diksmuide en de Koninklijke Gaanderijen van Oostende. En pik dan Brugge mee, voor je via Damme Nederland weer inrijdt.

Afstand: Deze ronde van België volgt een route van 600 km, het beste te beleven in 4 dagen.

Road Tip: Sta even stil bij het herdenkingsmonument de Menenpoort in Ieper. Deze indrukwekkende boog is door de Britten gebouwd ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Om klokslag 20:00 klinkt iedere avond de Last Post, uitgevoerd door een groep klaroenblazers van de Stedelijke Brandweer

Autovakantie in Nederland

Deelnemers_geluidworkshop_Sallandse_Heuvelrug_(4)

Het is niet voor niets dat de Nederlandse schilderkunst voor een groot gedeelte bekend staat om zijn landschappen. Pittoresk, schilderachtig, klassiek. Zo kunnen we Nederland vandaag de dag nog steeds typeren voor wie goed kijkt. Wij sturen je graag op weg naar Drenthe, de Sallandroute welteverstaan. Aan de voet van de Holterberg vind je de pleisterplaats Holten, een ideale uitvalsbasis om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken. De route slingert vervolgens via Hellendoorn, Ommen, Heino en Diepenveen, om uiteindelijk te belanden in de stad met de heerlijke koek: Deventer. De route is een prachtige combinatie van Nederlands natuurschoon en klassieke architectuur, en mag bij iedere trotse Nederlander zeker niet op het lijstje van een te maken routes ontbreken.

Afstand: De Sallandroute is ongeveer 110 kilometer en is met 4 dagen een ideale zomerroute tijdens een lang weekend.

Road Tip: Vanaf de Archemerberg ten zuiden van Ommen heb je een schitterend uitzicht over Salland.

Boek alvast je deelauto vóór de zomerdrukte

Ook handig: pechhulp in Europa
Als je met de auto op vakantie gaat, is het laatste wat je wilt natuurlijk met pech langs de weg komen staan. Maar als het dan toch gebeurd, kun je beter goed voorbereid zijn. Bekijk hoe SnappCar jou weer de weg op helpt bij pechhulp in Europa.

SnappCar pechhulp

 

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: