SnappCar Blog

SnappStory: Verhuizen met SnappCar

Vergezeld door haar man, de kat en een volgepakte bus (van verhuurder Arjan), begon Mathilde aan een verhuistocht van 800km. Vertrekpunt Amsterdam, bestemming Kopenhagen. In de rol van Deense Community Manager voor SnappCar, begeeft Mathilde zich normaliter al tussen de gebruikers, nu maakte ze het zelf mee. Dit is haar reisrelaas. 

Vertel eens, hoe verliep de reis?

Alles liep op rolletjes! We hadden besloten om zelf achter het stuur te kruipen en niet een verhuisdienst in te schakelen. Samen deze trip maken had namelijk ook een symbolische insteek. We hebben elkaar in Amsterdam ontmoet en verhuizen nu samen naar Kopenhagen, de stad waar ik vroeger woonde. De start van een nieuw hoofdstuk. Amsterdam heeft ons een geweldige tijd gegeven maar het is nu tijd voor nieuwe avonturen in Kopenhagen. 

Tijd voor nieuwe avonturen!

Een internationale verhuizing is niet 1-2-3 gepiept. Je kunt niet even snel nog een keer op en neer.  Daarom is een goede voorbereiding zeker meer dan het halve werk. Zonder navigatie op pad was ook een hele ervaring, vooraf dus goed de route checken… en dubbelchecken. Natuurlijk is een roadtrip pas geslaagd met muziek, autospelletjes en snacks, daar het ontbrak het dan ook zeker niet aan. 

IMG-20170403-WA0000 (1)

Welke bus had je gehuurd?

De Mercedes-Benz Sprinter van Arjan. Mijn man en ik wilden een stevige bus met genoeg ruimte om alles te verhuizen. Arjan’s bus mocht de landsgrenzen over en het aantal vrije kilometers was een mooie bijkomstigheid. Bij benadering van de bus overtrof het laadruim onze verwachtingen, hij was een stuk groter dan gedacht. Ik hou nogal van spulletjes verzamelen, dus het feit dat er nóg meer in kon kwam mij goed uit, haha!

20170329_125030 (1)

Hoe was het contact met Arjan?

Arjan is een heel relaxte en flexibele verhuurder. De sleuteloverdracht verliep soepel. Als je vervolgens de weg op gaat voelt het toch een beetje alsof de verhuurder mee op reis is. Het is immers zijn bus en daarom reden we er extra voorzichtig mee. Vanuit Kopenhagen stuurden we Arjan nog een foto van de bus om te laten weten dat we goed waren aangekomen. Het terugbrengen van de bus verliep ook zonder obstakels. We kwamen eerder terug dan gepland en konden de bus dan ook eerder inleveren. Dat was geen probleem voor Arjan. 

De bus was echt propvol!

Paste al jullie spullen erin?

Haha! Jazeker, de bus zat echt propvol en het lukte nog nét mijn fijne fiets uit Amsterdam mee te nemen. De bus inpakken was een soort ’tetris’. Alle spullen één voor één slim neerzetten in de bus. Soms even draaien of verschuiven maar sowieso erg leuk! Tip: zet alle grote, zware spullen zo dicht mogelijk tegen de bestuurders cabine. Zo voorkom je dat het gaat schuiven. Gebruik ook dekens en zet de dozen bovenop. 

Bus inpakken was een soort ’tetris’

Amsterdam naar Kopenhagen: een flinke afstand. Hoe ging dat?

Het is inderdaad een flink stuk rijden (8-9 uur) maar gelukkig was er weinig file. We hadden een koffie pitstop bij Osnabrück en net voorbij Hamburg voor wat snacks. Dat vind ik het leukste aan roadtrips: bij elk tankstation heb je verschillende soorten snoepjes. We reden overigens niet in een keer door naar Kopenhagen. We overnachtten bij mijn vader in Brande. Na een flinke dag rijden ben je toch moe en dit was ideaal om even ‘bij te tanken’. De volgende dag reden we fris en uitgerust het laatste stukje naar Kopenhagen via de spectaculaire Storebælts brug.

Store_brug

De band Aqua is beter dan Red Bull

Nog spannende verhalen opgedaan tijdens de reis?

Sowieso! We hadden wat eigen CD’s meegenomen omdat Duitse radio en muziek niet altijd ‘supertoll’ is. Op de Duitse autobahn ontdekten we dat je voor een flinke dosis energie, in plaats van een Red Bull te drinken, beter naar de 90’s band Aqua kan luisteren!

20170329_212637

Ook was de grensovergang tussen Duitsland en Denemarken een uitdaging. De grenspolitie pikte onze grote witte Nederlandse bus uit de rij voor controle. Gelukkig hadden we onze drie paspoorten bij de hand (ja, ook een poes heeft een paspoort nodig). Na een praatje en een paar Deense grapjes mochten we doorrijden. Al met al een geweldige ervaring en uiteraard een geslaagde verhuizing!

Ook op een grote reis met SnappCar?

De eerste boekingen voor de zomervakantie worden al gemaakt. Heb jij zelf ook al plannen voor een bijzondere trip? Bijvoorbeeld kamperen en toeren door Frankrijk? Wij zijn benieuwd! Deel je verhaal via SnappCar en ontvang een leuk presentje voor je bijdrage.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: