SnappCar Blog

Earth Day 2017: autodelen voor een duurzame toekomst

Elk jaar op 22 april is het Earth Day, een dag om eens (extra) stil te staan bij klimaatverandering en duurzaamheid. Autorijden is vervuilend, dat staat vast, maar hoe kunnen we autorijden verduurzamen?

Gebruik in plaats van bezit

Dankzij autodelen vindt er een verschuiving plaats van bezit naar gebruik. In plaats van dat we allemaal een auto (of zelfs meerdere) voor de deur hebben, waar we sporadisch gebruik van maken, gebruiken we samen een aantal auto’s. Dit is een duurzamere vorm van autorijden omdat we met autodelen de vraag naar nieuwe auto’s verkleinen en efficiënter omgaan met hetgeen dat we bezitten. De productie van auto’s is namelijk enorm vervuilend, nog veel meer dan het rijden van een auto. SnappCar gelooft dat de verschuiving van bezit naar gebruik een cruciale stap richting de toekomst van mobiliteit is.

Daarnaast creëert autodelen meer leefruimte bij jou in de buurt. Doordat er minder auto’s nodig zijn komt er meer ruimte vrij die normaliter voor parkeerplekken is bestemd. Naast het sociale en duurzame aspect is autodelen ook voordelig, wanneer je jouw eigen auto deelt verdien je een deel van je lasten terug. Als huurder druk je de kosten door geen auto te hoeven aanschaffen maar alleen te betalen voor het gebruik van een auto!

Lees ook eens: Leven zonder auto – deel 1: financieel voordeel

shutterstock_502539865

Elektrisch rijden

Uitstoot = vervuilend. Door een elektrische auto te rijden (en deze te laden met Groene Stroom!) verlaag je de CO2 uitstoot tot 0%. Elektrisch rijden is een geweldige manier om slim en duurzaam auto te rijden. Enne, elektrisch rijden is allang niet meer saai of alleen in lelijke auto’s mogelijk. Kijk maar eens naar de strakke Tesla’s of de nieuwe eGolf van Volkswagen! Daar kan geen brandstofbak tegenop.

Nog niet eerder in een elektrische auto gereden? SnappCar heeft inmiddels een aardige selectie beschikbaar van de moderne Tesla tot de wendbare eGolf van het Testrijders-project.

Meer weten over elektrisch rijden? Project Testrijders: ervaring na 1 jaar

SJOERDSPENDEL X Snappcar - _A9A8194

Slimmer rijden

Toch in het bezit van een auto op fossiele brandstof? Probeer dan ‘slimmer’ te rijden. Je kunt veel brandstof besparen door jezelf een nieuwe rijstijl aan te meten. En, minder brandstof is ook nog eens goedkoper! Win-win!

Tips voor slim rijden

  • Schakel vroeg op naar een hogere versnelling; rijdt 80 in de 5de versnelling en 50 in de 4de
  • Controleer regelmatig de bandenspanning en vul de band wanneer nodig bij
  • Haal zware spullen uit de auto als je ze niet nodig hebt
  • Rood licht in zicht? Laat de auto vast uitrollen tot aan het stoplicht
  • Carpoolen: deel je auto met mensen die dezelfde bestemming hebben!

Meer weten over Earth Day?

Wil je zelf ook actief duurzamer leven? Bezoek de website van Earth Day en zie wat je kan doen, take action! Earth Day | Take action

Op welke manier ben jij nu al ‘groen’ bezig? Laat het ons weten in de comments of vertel je verhaal via community@snappcar.nl!

Volg ons ook op Twitter en Facebook en blijf up-to-date over de groei van autodelen! Snapp more, waste less!

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: