SnappCar Blog

Project Testrijders: ervaring na 1 jaar

Raymond staat bewust in het leven en is ondernemer. Hij maakt duurzaamheid praktisch, woont in Den Haag en rijdt de VW e-Golf van Testrijders nu precies 1 jaar. “De complete beleving is anders”. 

We bellen Raymond terwijl hij aan het werk is. “Als ondernemer van de Chocolateshop zit ik natuurlijk nooit stil.” Hij is druk met een opdracht maar klinkt rustig en gebalanceerd.  

Wat vond je het leukst aan de VW e-Golf na 1 jaar rijden?

Het leukste is dat het een 100% elektrische auto is. Ik had zelf nog niet eerder een elektrische auto gereden maar vind de ervaring echt super! Het is daarnaast ook erg leuk om via SnappCar ook anderen enthousiast te maken over elektrisch rijden. Het is heel leuk om mensen daarin wegwijs te maken en hun die ervaring te kunnen bieden.

SJOERDSPENDEL X Snappcar - _A9A8194

Waar moest je het meest aan wennen met een elektrische auto?

Dat zijn eigenlijk twee dingen. Als eerste dat de auto echt stil is, dat komt natuurlijk omdat er geen verbrandingsmotor in zit, de hele beleving is daardoor anders! Heel relaxed en prettig. Boven 120 km hoor je alleen de banden en het suizen van de wind.

De actieradius is wennen

Het tweede waar ik aan moest wennen is de actieradius. Je kan simpelweg niet overal naar toe rijden. Je wordt heel bewust van je gebruik en rijgedrag. Het is ’n echte sport om zo zuinig en slim mogelijk te rijden. Ik ben daardoor echt gegroeid als het gaat om agendabeheer en planningen maken.

Mijn eigen enthousiasme over de auto is leuk om te delen.

Hoe is het om een auto te delen? 

Dat gaat relatief makkelijk. Omdat we de auto leasen via project Testrijders kunnen we ‘m makkelijk delen. Mijn eigen enthousiasme over de auto is leuk om te delen. We hebben zelf een duurzaam huis gebouwd in Den Haag (Groene Mient) en tegen die achtergrond hebben we de auto ook gedeeld met bewoners uit de buurt.  

Hoe reageerden mensen in jouw omgeving op de VW e-Golf?

Je moet het echt uitleggen. De VW e-Golf ziet er normaal uit maar is natuurlijk 100% elektrisch. Mensen reageren nieuwsgierig en behouden. Hoe rijdt ‘ie? Wat als de batterij leeg is? Dat soort reacties natuurlijk gecombineerd met bewondering voor de auto. 

Autodelen is voor mij iets lokaals.

Wat voor huurders heb je gehad?

Huurders op SnappCar variëren van technische geeks tot moeders die boodschappen gaan doen. Soms ontving ik ook huurverzoeken uit andere steden – bijvoorbeeld uit Spijkenisse. Die wees ik af als het huurders waren die voor het eerst huurden en nog niet elektrisch hadden gereden. Autodelen is voor mij iets lokaals.

Huurder kwam halverwege stil te staan met lege accu.

Wat was een bijzondere ervaring van het afgelopen jaar?

Haha… Dat was eigenlijk wel de 1e boeking. De huurder, een fotomodel, moest van Den Haag naar Eindhoven. Mijn dochters waren helemaal ondersteboven en benieuwd naar deze persoon. De huurder dacht makkelijk op en neer te rijden naar Eindhoven maar kwam halverwege stil te staan met een lege accu. Uiteindelijk is ie geholpen door de pechservice van SnappCar.

Welke les hebben jullie daar uit getrokken?

We vragen nadrukkelijk waar iemand naar toe gaat voordat we een boeking accepteren. Als er een huurverzoek is dan bekijken we ook goed het profiel. We geven van tevoren duidelijk aan wat de actieradius is en checken of iemand bekend is met elektrisch rijden. Als je weet waar iemand gaat ‘tanken’ – of eigenlijk opladen – dan weet je dat hij/zij heeft nagedacht over de route en planning.

We besteden veel tijd en aandacht aan de uitleg.

Wat is het belangrijkst tijdens de sleuteloverdracht aan huurders?

De belangstelling voor het huren van de auto. We besteden veel tijd en aandacht aan de werking van de auto. Als iemand zich nonchalant gedraagt leg ik dingen duidelijker en specifieker uit. Ik wil dan wat langer kennismaken met zo’n huurder.

Als een huurder blijk geeft van vooronderzoek m.b.t. laadlocaties en route dan houden we het wat korter. Zo’n iemand gaat dan bewuster om met zijn eigen en onze agenda. Dat merk je snel genoeg.

Welke auto zou je zelf ooit nog eens willen rijden en waarom?

De Tesla natuurlijk! Die heeft een hogere actieradius. Het is de eerste, echt mooie volledig elektrische auto die er bestaat. Vroeger had je de Ferrari of de zwarte Porsche van Dylan uit Berverly Hills 90210. Echt een werk-auto. Lijkt me ook geweldig om een keer in te rijden.

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: