SnappCar Blog

SnappStory: Tips van topverhuurder Bow

Waar moet je op letten? Hoe werkt autodelen? Top-verhuurder Bow deelt zijn tips.

Samen weten we meer dan alleen. Overtuigd van die gedachte bellen we Bow, een topverhuurder van het 1e uur. Hij verhuurt al jaren een busje en sinds kort ook een PrivateLease Fiat 500. Door die ervaringen heeft hij supertips die hij graag deelt. “Duidelijke communicatie is cruciaal.”

Bow zit in zijn nieuwe auto als ik ‘m bel. “Het is alsof je op vakantie bent, zo nieuw is de Fiat”. Recent heeft hij de PrivateLease.com Fiat 500 ontvangen. Hoe het voelt? “Een beetje van mij, een beetje van de buurt en een beetje van SnappCar.” Ik ben benieuwd naar zijn ervaringen en welke tips hij heeft voor nieuwe verhuurders. 

_MG_6662 copy

Waarom deel jij je auto?

Het is zonde dat de auto zo vaak voor de deur stilstaat. Dat voelt onlogisch. Het is mooi om andere mensen er ook plezier mee te doen. Ik was benieuwd of ik daarnaast mijn vaste lasten kon terugverdienen. En dat lukt zeker!

Mijn vaste lasten terugverdienen lukt zeker!

Je auto aan een ‘vreemde’ verhuren, wat trok je over de streep?

Mijn auto delen was een logisch besluit. Ik heb altijd al mensen om mij heen gehad die mijn busje wilden lenen. SnappCar was de uitkomst om dit ook goed verzekerd te doen.

De eerste keer je auto delen is een beetje onwennig. De huurder moest een kast ophalen via Marktplaats. We namen genoeg tijd voor de sleuteloverdracht (en de check-in procedure) en ik vertelde hoe de auto werkt en waar het tankstation was voor op de terugweg. Uiteindelijk was het eigenlijk heel leuk en gemakkelijk. Als je mensen vertrouwen geeft krijg je dat ook terug. Ik heb inmiddels al meer dan 100x mijn busje verhuurd.

Als je mensen vertrouwen geeft krijg je dat ook terug

Wat is het leukste van autodelen?

Mensen een plezier doen met iets wat ik toch niet altijd nodig heb… Dat vind ik het leukst. Daarnaast vind ik het heel gaaf om betrokken te zijn bij de community en onderdeel te zijn van deze nieuwe ontwikkelingen.

Duidelijke communicatie is cruciaal

Wat zijn de 3 belangrijkste adviezen die jij hebt voor startende verhuurders?

 1. Maak van je auto een echte deelauto: Haal spullen eruit waarvan je niet wilt dat mensen eraan zitten of kwijtraken. Een paar leuke CD’s of een pakje kauwgom kan natuurlijk blijven liggen.
 2. Stuur een persoonlijk SMS-je zodra je een huurverzoek accepteert, dan heb je alvast contact en elkaars contactgegevens bij de hand als je iets wilt bespreken. De huurder alvast bellen kan natuurlijk ook.
 3. Zorg dat je auto met een volle tank voor de deur staat, en vraag hem ook weer met een volle tank in te leveren. Laat de huurder zien waar ze in de buurt kunnen tanken. Print een kaartje van je huis naar het tankstation of stuur de huurder een SMS met de locatie in Google maps. Aan huurders vraag ik of ze het tankbonnetje willen bewaren. Dan kan ik later zien waar en hoe laat ze hebben getankt. 

Wat is volgens jou het belangrijkste bij de sleuteloverdracht?

Het ijs breken is essentieel. Ik vraag bijvoorbeeld naar het plan van de huurder. Achter elke boeking zit een verhaal en een plan. Wees nieuwsgierig. Het is leuk om te leren waar je auto een bijdrage aan kan geven.

Daarnaast is duidelijke communicatie echt cruciaal. Blijf met elkaar in contact over het tijdstip en locatie van ophalen en hoe laat de auto retour komt. Benadruk dat je als verhuurder graag goed op de hoogte wordt gehouden. 

Er is een keer schade ontstaan tijdens verhuur, daar werd ik door de huurder meteen over gebeld en de verzekering van SnappCar heeft het vervolgens prima afgehandeld.

Als het vragen oproept bel ik de huurder even

Hoe beoordeel je een huurverzoek? / Waar let je op als je een huurverzoek ontvangt?

Om eerlijk te zijn accepteer ik iedereen. Ik heb veel nieuwe huurders. Voor mij is het belangrijk om het profiel te bekijken en de boodschap te lezen. Als het vragen oproept bel ik de mensen even ter verduidelijking. Als alles goed zit accepteer ik het huurverzoek. De rijbewijzen zijn immers gecheckt door SnappCar.    

_MG_6648 copy

Wanneer wijs je een huurverzoek af?

Als de datum en tijd niet schikt wijs ik het huurverzoek af. Ik informeer de huurder er ook altijd over. Als huurders beginnen over huren buiten SnappCar om dan wijs ik dat direct af.

Behulpzaamheid en flexibiliteit worden op prijs gesteld.

Hoe kom je aan goede reviews?

Door gewoon een goed mens te zijn. Behulpzaamheid en flexibiliteit worden erg op prijs gesteld. Ik vertel huurders dat ik een review ga schrijven als het een prettige boeking is geweest. Zo help ik huurders op weg in de community en kunnen ze makkelijker een volgende boeking doen.

Ik benadruk dat ze voorzichtig moeten rijden

Welke instructies geef je huurders als hij / zij de sleutels komt ophalen?

Ik help huurders altijd een handje zodat ze goed op weg kunnen. In het geval van mijn busje wijs ik nog even de achterbak aan waar de spanbanden en een karretje ligt. Ook wijs ik ze de telefoonoplader en waar het dichtstbijzijnde tankstation zit. Ze gaan altijd voorzichtig rijden en houden me netjes op de hoogte. Heel tof om te merken!

Ik help huurders altijd een handje

Missen er tips?

Voel jij je een top-verhuurder en heb je tips? Heb jij aanpak waar huurders blij en super tevreden over zijn? Wees galant, help nieuwe autodelers op pad en deel je tips. Laat ze hieronder achter in de opmerkingen.

Meer weten over onze unieke private lease aanbiedingen? Bekijk dan ons aanbod en lees meer over onze Fiat 500 –en Hyundai i10 deal.

3 reacties

Laat je horen :)

 • Gesprek met huurder: kan gaan over tijdstip overdracht, wat er speelt bij huurder kan veel zijn zoals iets ophalen v marktplaats, bezoek school van kinderen of openbaar vervoer brengt ons niet meer thuis na 00.15 vanuit Ahoy

 • leuk hoor.
  ben ook altijd in gesprek met dd huurders.
  mis alleen veel reviews in mijn.lijst.

  • Een gesprekje met huurders is inderdaad waardevol. Doen andere mensen dit ook? En wat bespreek je dan ongeveer?

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: