SnappCar Blog

SnappTips: Lenteschoonmaak voor je auto

Het is zover, het is weer lente! We schudden die grijze, koude winter van ons af en gaan vol frisse moed weer op pad. Een lenteschoonmaak is dan op zijn plaats, ook voor jouw auto!

Na de winter kan jouw auto vast een flinke poetsbeurt gebruiken, na al dat gure weer, wegen vol strooizout en nattigheid ziet jouw auto er vast niet meer zo flitsend uit als daarvoor. Ook wordt het misschien tijd om de winterbanden weer om te wisselen voor zomerbanden en is een kleine onderhoudsbeurt wel op zijn plaats.

Glanzend schoon

Van strooizout kan de auto lelijke aanslag krijgen met roest als gevolg. Dat wil je natuurlijk voorkomen! In plaats van zelf aan de slag te gaan met een tuinslang, emmer en spons is het beter de auto door de wasstraat te halen. Niet alleen bespaar je jezelf hier een hoop moeite en (mogelijke) frustratie mee, het is ook milieubewuster!

shutterstock_591776876.jpg

Tip: auto helemaal gepoetst? Misschien is het tijd voor een update van de foto’s in jouw autoprofiel. Met goede foto’s vergroot je de kans op een boeking aanzienlijk!

Onder de motorkap

Naast het uiterlijk van de auto vraagt ook het innerlijk van de auto regelmatig wat liefde. Controleer daarom het oliepeil, de ruitenwisservloeistof en de koelvloeistof en vul deze bij waar nodig.

Aanvullend kun je bij jouw garage terecht voor een kleine (of grote) onderhoudsbeurt. Zo weet je zeker dat jouw auto stralend de zon tegemoet gaat rijden!

shutterstock_358237196.jpg

Ruitenwissers schoonmaken

De rubbers van ruitenwissers hebben het zwaar te verduren en kunnen door alle weersomstandigheden vies worden met snelle slijtage als gevolg. Een versleten ruitenwisser kan de ruit niet meer goed schoonmaken en zelfs de ruit beschadigen, dat moet uiteraard voorkomen worden!

Merk je dat de wissers de ruit niet meer goed schoonmaken, strepen achterlaten of met een piepend geluid over de ruit zwiepen?  Dan zijn ze vaak toe aan een schoonmaakbeurt.

Wat heb je nodig?

Watjes, alcohol en ruitenschoonmaakmiddel
Ga met een alcoholoplossing en wat wattenschijfjes over de rubbers en neem ze daarna af met een droge doek. Je zult zien dat er flink wat vuil vanaf komt.

Zorg er ook voor dat de ruit zelf goed schoon is, dat voorkomt dat de wissers weer snel vies worden.

Een aardappel en een droge doek
Het klinkt gek (is het ook) maar een aardappel kan uitkomst bieden bij piepende ruitenwissers. Snijd een aardappel doormidden en wrijf ermee over de (gereinigde) ruit en ruitenwissers. Neem daarna de ruit af met een droge doek en maak ook de ruitenwissers weer droog. Bij de volgende regenbui geen piepende wissers meer!

Blijven de wissers piepen en slechte resultaten boeken? Dan is het tijd voor een vers paar! Doe dit op tijd om schade aan de ruit en ongemakken onderweg te voorkomen.

shutterstock_435690469 (1).jpg

Winterbanden verwisselen

Heb je afgelopen winter ook winterbanden onder de auto gehad? Houdt dan de weersomstandigheden in de gaten om de banden op het juiste moment te wisselen. Blijven de temperaturen boven de 7 graden? Dan kun je de banden weer verwisselen voor zomerbanden.

Een beetje handige Harry (of Hannie) kan dit zelf doen maar indien mogelijk laat dit door een garage doen, zij kunnen er dan ook voor zorgen dat de auto goed uitgelijnd blijft.

Wat is jouw ultieme autoschoonmaakadvies? Deel je tips in de comments of onder het bericht op onze Facebook-pagina!

Meer weten over autodelen? Lees de ervaringen van onze topverhuurders:

Daan’s deelauto: de Fiat 500 Popstar

SnappStory: De ‘electric smile’ van Jeroen

Spannende tijden: Eric doet mee!

2 reacties

Laat je horen :)

%d bloggers liken dit: