SnappCar Blog

SnappNieuws ‘De voordelen van elektrisch rijden’

We zagen dit interessante artikel via The Guardian voorbijkomen over de economische impact van elektrische voertuigen. Waarom is de rol van elektrische voertuigen zo belangrijk deze komende jaren?

Volgens een recent rapport van het Grantham Institute i.s.m. Carbon Tracker Initiative zullen de lagere productiekosten voor elektrische auto’s en zonnepanelen een halt toeroepen tot het gebruik van fossiele brandstoffen.

Naar verwachting zal de groei van elektrische voertuigen stevig doorzetten en zal 35% van het straatbeeld in 2035 elektrisch zijn. In 2050 zal zelfs tweederde van de voertuigen elektrisch zijn, wat gelijk staat aan zo’n 25 miljoen vaten olie per dag. Wat een enorme bijdrage zal zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde!

Elektrische voertuigen en zonne-energie zijn disrupters die continue en sterk onderschat worden door de fossiele brandstofindustrie – Luke Sussams, Carbon Tracker Initiative

Nog niet overtuigd?

Naast de enorme noodzaak om nú te veranderen hebben we nog drie redenen waardoor ook jij elektrisch rijden gaat omarmen:

Snel starten

De motor even opwarmen? Niet nodig, veel first timers zijn verbaasd over hoe snel de auto rijklaar is, terwijl ze zelf nog op zoek waren naar het startknopje…

Meer ervaringen lezen? SnappStory: De ‘electric smile’ van Jeroen! Of lees eens een van de andere Testrijders verhalen.

Goedkoop rijden

Elektrisch rijden is goedkoop! Naast de kosten voor brandstof die bijna te verwaarlozen zijn, is er ook extra voordeel wanneer je de switch maakt naar een elektrisch voertuig. Leasen of kopen, beide bieden enorme voordelen!

Voorkeurspositie bij parkeren

prijsvergelijking winterauto's.jpg

Zeker in steden kan parkeren een regelrechte ramp zijn, probeer maar eens een fijn plekje te vinden. Voor elektrische voertuigen zijn vaak speciale plekken gereserveerd waar je de auto dichtbij je bestemming kunt parkeren én gelijk kan opladen voor wanneer je weer vertrekt.

Nergens een oplaadpunt te vinden? Bekijk deze superhandige kaart van alle oplaadpunten in Europa!

En, hebben we je overtuigd, of nog niet helemaal? Ga anders eens een keer proefrijden in een van de 100% elektrische wagens op SnappCar:

VW E-Golf uit Den Haag 

Nissan Leaf uit Utrecht

Tesla’s uit Amsterdam

Of filter op alle elektrische/hybride auto’s bij jou in de buurt via SnappCar.nl!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: