SnappCar Blog

Leven zonder auto – deel 1: financieel voordeel

Het leven is beter zonder auto! Echt? Jazeker, door je auto te delen met anderen kun je jouw leefruimte verbeteren, geld besparen en de samenleving verduurzamen. Hoe dat precies zit lees je terug in deze serie ‘Leven zonder auto’ met in het eerste deel: financieel voordeel!

Slimmer autobezit!

Het klinkt misschien heftig, leven zonder een eigen auto. Maar het kan! Dankzij autodelen is het niet langer nodig dat iedereen een auto bezit: samen kunnen we de auto delen. In deze serie maken we je graag wegwijs in de wereld zonder auto, in het eerste deel: de financiële voordelen van het delen van je auto!

Financieel – deel de kosten, blijf mobiel

Autobezit is duur

Niet alleen in aanschaf, maar bijvoorbeeld ook in onderhoud, wegenbelasting, brandstof en afschrijving. Al helemaal als je auto 90% van de tijd stilstaat.

Gemiddeld kost een auto €213,50 aan vaste lasten per maand (Nibud, 2016). Een flinke kluif! En dat is dan nog zonder de kosten voor brandstof, parkeren, afschrijving en onderhoud. Door je auto te delen kun je een groot deel van deze kosten deels terugverdienen en kun je iemand (of meerdere personen) in de buurt er enorm mee helpen!

Autodelen, hoe werk dat?

Je kunt je auto op verschillende manieren delen: met vrienden, familie of mensen uit de buurt. Belangrijk daarbij is dat je duidelijke afspraken maakt over de verdeling van de auto (wie gebruikt de auto en wanneer), de kosten en de verzekering.

Wanneer je kiest voor autodelen via SnappCar maken we het je gemakkelijk. Wij regelen de rompslomp rondom betalingen, de verzekering (all-risk dekking bij schade) en helpen jou en de huurder bij pech onderweg. Jij hoeft dan alleen nog maar de auto mee te geven aan de huurder wanneer deze hem komt ophalen en de auto weer in ontvangst te nemen wanneer de huurder hem terug brengt. Simpel toch?!

Hoeveel kan ik besparen?

Wanneer je jouw auto via SnappCar deelt ontvang je daar uiteraard een vergoeding voor. Dit bedrag kun je zelf bepalen aan de hand van een dagprijs en kilometerprijs. Op die manier kun je er dus voor zorgen dat je voldoende overhoudt aan het delen van je auto om je kosten te dekken.

Gemiddeld verdient een verhuurder via SnappCar zo’n €110 per maand en wordt een auto 2 à 3 keer per maand gehuurd. Je houdt dus genoeg ‘eigen tijd’ met de auto over, helpt iemand anders een handje én verdient zo een deel van je lasten terug!

Verhuurder Berber houdt het netjes bij in een Excel-bestandje en weet zo precies wat ze er aan overhoud.  Ook verhuurder Wim startte met verhuren om zo zijn auto te kunnen behouden ondanks de hoge parkeerkosten in zijn wijk.

Geen auto – toch mobiel

Heb je de auto uitgeleend, maar wil je toch mobiel blijven? Geen probleem! Zeker in de stad heb je genoeg andere, duurzamere, opties om je te verplaatsen. Met de fiets en het OV kom je bijvoorbeeld al (bijna) overal terecht.

Nederland fietsland

Nederland is een echt fietsland en zeker in de grote steden zien we hier steeds meer van terug. Drukke wegen met weinig ruimte voor de fiets worden veranderd naar heuse fietsstraten. Kijk bijvoorbeeld naar de stad Amsterdam waar de drukke Sarphatistraat nu een fietsstraat is geworden. Meer ruimte voor fietsen en langzamer rijdend autoverkeer wat de doorstroom van de straat verbetert en de veiligheid vergroot.

Wanneer je toch besluit je eigen auto helemaal weg te doen is een auto huren via SnappCar natuurlijk ook ontzettend makkelijk én goedkoop.

Wil je meer weten over het delen van je auto? Bekijk eens de verschillende ervaringen van onze huurders en verhuurders!

Gelijk beginnen met verhuren? Lees dan hier onze handige tips voor een vliegende start!

3 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: