SnappCar Blog

De 5 leukste wintersportgebieden van Europa

Op wintersportvakantie met een SnappCar? Goed idee! Je spullen liggen zo in de achterbak en ski’s berg je gemakkelijk op in een skibox. Zet de radio aan en voor je het weet ben je aan het genieten van een heerlijke wintersportvakantie in een prachtig Europees skigebied.

Zoek je nog een mooie bestemming voor je wintersportvakantie? Hier 5 unieke bestemmingen binnen Europa die perfect te bereiken zijn met een SnappCar. Daar gaan we!

Frankrijk: Les 3 Vallées

Les3.jpg
Les 3 Vallées

Onze favoriet, Les 3 Vallées, is een skiparadijs met onbeperkte mogelijkheden! Je kunt er uiteraard skiën, maar ook wie van langlaufen of snowboarden houdt is in Les 3 Vallées op het juiste adres. Niet alleen is er voor alle leeftijden genoeg te doen, het gebied is ook nog eens het grootste skigebied van Europa en heeft prachtige appartementen en chalets. Met 607 kilometer aan skipistes is geen dag hetzelfde!

Afstand: 1088 km vanaf Utrecht, via de A31 (10 u. 30 min.)

Boek een SnappCar naar Les 3 Vallées!

Oostenrijk: Kitzbüheler Alpen

kabelbaan-kopie1
Kitzbüheler Alpen

De Kitzbuheler Alpen, ook wel het ‘wintersport Walhalla’ genoemd, is vooral favoriet onder de gevorderden en zelfs professionele wintersporters. Het gebied heeft namelijk de moeilijkste skipiste ter wereld: de Streif. Een ultieme uitdaging die zeker de moeite waard is voor gevorderde wintersporter. Beginners niet getreurd! Met 173 kilometer aan heel diverse pistes en populaire steden zoals Salzburg en Innsbruck binnen bereik is er voor ieder wat wils.

Afstand: 955 km vanaf Utrecht, via de A61 en de A8 (9 u. 29 min.)

Boek een SnappCar naar de Kitzbüheler Alpen!

Italië: Livigno

livigno-1945491_1280
Livigno, Italië

Livigno heeft het beste van beide werelden. Het is goed te bereiken met de auto en toch is het er niet zo druk als in Oostenrijk of Frankrijk. Houd je van de kou? Dan is Livigno echt iets voor jou: met zijn extreem lage temperaturen staat dit plaatsje in het hoge noorden van Italië ook wel bekend als ‘klein Tibet’. Genoeg gehad van wintersport? Duik dan eens het stadje in om sfeervol (en belastingvrij) te winkelen!

Afstand: 983 km vanaf Utrecht, via de A61 (10 u. 36 min.)

Boek een SnappCar naar Livigno!

Andorra: Soldeu

andorra-wintersport
Soldeu, Andorra

In één van de kleinste landen van Europa, ligt Soldeu centraal in het enorme wintersportgebied Grandvalira. Met 200 km aan pistes kleiner dan Les 3 Vallées, maar zeker niet minder bijzonder! Het wintersportgebied is vooral heel leuk voor de gevorderde skiër of snowboarder: het heeft namelijk maar liefst 22 zwarte pistes!

Afstand: 1313 km vanaf Utrecht, via de A20 (13 u. 39 min.)

Boek een SnappCar naar Soldeu!

Duitsland: Winklmoosalm – Steinplatte

skiing-1103830_1920.jpg
Winklmoosalm – Steinplatte

Het gebied dat het snelste te rijden is met een SnappCar! Dit skigebied is door zijn ligging en faciliteiten behoorlijk populair bij Nederlanders en families. Wij vinden hem vooral mooi omdat je in dit gebied in twee landen tegelijk bent. De Steinplatte ligt namelijk in Oostenrijk en de Winklmoosalm in Duitsland!

Afstand: 924 km vanaf Utrecht, via de A20 (8 u. 55 min.)

Boek een SnappCar naar Winklmoosalm – Steinplatte!

Tip! Weet jij wat je in de auto moet hebben in het buitenland? Bekijk hier eens het artikel van de ANWB ‘Checklist verplicht mee in de auto in de winter’.

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: