SnappCar Blog

Beleef de winter! 5 ideeën voor de wintervakantie

Deze koude en drukke winterdagen vragen om ontspannen winter-trips met voldoende kerstsfeer. Kom tot rust tijdens een magische sneeuwvakantie, bezoek de mooiste kerstmarkten of ga naar de prachtigste wintersteden van Europa.

Heb jij nog geen plannen voor de wintervakantie? Wij geven je graag wat inspirerende voorbeelden van een aantal leuke wintertrips binnen Europa die perfect zijn om met een SnappCar te ondernemen! Hier 5 ideeën voor een sfeervolle trip in de winter.

Kort op wintersport!

Korte wintersportvakanties met een SnappCar worden steeds populairder! Even een weekendje of midweek ontstressen in de sneeuw… waarom ook niet? In no-time ben je in het Duitse Sauerland en ook de skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk zijn heel goed te bereiken met de auto.

Ook op de wintersportbestemming zelf maak je de vakantie compleet met een deelauto. Geen gewacht, geen lange transfer of overvolle streekbus, maar op je eigen tempo vanuit je hotel of appartement de auto in en direct door naar de piste!

Tip! Weet jij wat er in de winter mee moet in de auto in Oostenrijk? Bekijk eens het artikel van de ANWB ‘Wat moet er in de winter mee in de auto in Oostenrijk?’.

shutterstock_285716000-redactioneel.jpg

Op sneeuwvakantie zonder ski’s

Wel zin in een wit landschap maar geen zin om te scheuren op de piste? Met een SnappCar kun je natuurlijk ook in alle vrijheid op wintervakantie zónder te gaan skiën, terwijl je wel geniet van de sneeuw.

Ga bijvoorbeeld een lang weekje naar het sprookjesachtige Cuneo in Piemonte, het stille berggebied ten oosten van Turijn, of naar de Dolomieten van Trentino en Veneto, waar je onder andere bergen kunt beklimmen en lange wandelingen kunt maken op racquets.

Bezoek de mooiste kerstmarkten

Grote mokken choco, glinsterende ijsbanen, vrolijke kerstmuziek, een heleboel fonkelende lichtjes en natuurlijk honderden stalletjes vol kerstspulletjes… Er is geen betere manier om alvast in de kerststemming te komen dan met een bezoekje aan de mooiste kerstmarkten van Europa én je rijdt er natuurlijk zo naar toe in je favoriete SnappCar!

kerst+Munster-lichtermarkt.png

Een winterse stedentrip

In de winter kunnen je favoriete steden er ineens heel anders uitzien! Prachtige steden om ook eens in de winter te bezoeken zijn bijvoorbeeld Wenen, Praag of  Kopenhagen.

Heb je vooral zin om eens goed te winkelen voor de feestdagen? Ga dan eens naar Berlijn of Londen in een SnappCar! Deze steden hebben niet alleen een heel groot aanbod aan cadeauwinkels, maar zijn ook altijd prachtig versierd in de winter.

Romantisch ‘Oud en Nieuw’

Geen zin om het nieuwe jaar te vieren met oliebollen bij buren of familie? Ga eens lekker met z’n tweetjes weg en vier oud en nieuw super romantisch in het buitenland!

Er zijn van die steden in Europa die de liefde echt ademen. Parijs, de Grand Dame van de Europese steden en dé stad van de liefde, is bij uitstek de meest romantische plek om oud en nieuw te vieren. Wil je een net zo mooie maar minder traditionele locatie opzoeken? Huur dan een mooie SnappCar voor twee en rijd met je geliefde naar het temperamentvolle Valencia of het hartverwarmende Lissabon!

Heb je alles? Nog een laatste tip voor je winter-trip!

Voordat je op wintervakantie gaat is het altijd handig om een inpaklijstje te maken. Naast je warme truien, puzzelboekjes & tandpasta zijn er ook een aantal dingen voor de auto waar je aan moet denken. Bekijk hier onze handige checklist om de auto helemaal winter-klaar te maken voordat je op pad gaat in de wintervakantie!

Waar ga jij naartoe met een SnappCar? Deel je verhaal! Laat het ons weten in een berichtje onder dit artikel, op onze sociale kanalen of stuur een mailtje naar community@snappcar.nl!

 

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: