SnappCar Blog

Ho, ho, ho! Ontdek de 7 mooiste kerstmarkten van Europa!

Kerstmarkten suf en oubollig? Echt niet! Fonkelende lichtjes, vrolijke kerstmuziek, prachtig glimmende kerstballen, dampende mokken glühwein (of choco) en kruimelende kaneelkoeken… De mooiste tijd van het jaar begin je goed met een bezoekje aan de mooiste kerstmarkten van Europa!

Kun jij ook niet langer wachten op dat heerlijke kerstgevoel? Laat je dan eens inspireren door ons lijstje met de leukste en mooiste kerstmarkten van Europa, die goed te bereiken zijn met een SnappCar. Voor de volledigheid hebben we er ook de reistijd (vanaf Utrecht) voor je bijgezet. Karren maar!

1. Valkenburg, Nederland

valkenburg-winterreis-12-boldermanfoto: bolderman.nl

Lekker dichtbij, goed bereikbaar met de auto en dus ideaal voor een heerlijk dagje weg: het Limburgse Valkenburg! Ook dit jaar is de stad weer omgetoverd tot de ‘Kerststad Valkenburg’ met haar twee bekende kerstmarkten: ‘Kerstmarkt Gemeentegrot’ en ‘Kerstmarkt Fluweelengrot’. Het bijzondere aan deze kerstmarkten is dat ze plaatsvinden in twee (de naam zegt het al) grotten!
Ook bovengronds is er van alles te beleven. Laat je bijvoorbeeld betoveren door de verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums tijdens de magische Christmas Parade of geniet van een gezellige wandeling met amuses door het mooie geulstadje Valkenburg.

Wanneer: t/m 23 december 2016. Andere activiteiten in Kerststad Valkenburg vinden plaats t/m 8 januari 2017.
Locatie: Valkenburg
Reistijd: 1 u. 53 min. (182 km)

2. Maastricht, Nederland

kerstmarkt-maastricht.jpgfoto: youropi.com

Maastricht is dé plek in Nederland om je kerstinkopen te doen! Niet alleen is het een heerlijk sfeervolle stad met een divers aanbod van mooie winkels, in de winter is het centrum ook nog eens compleet omgetoverd tot een prachtig winters landschap: Magisch Maastricht. Volg de Magische Lichtroute, die je door de hele stad leidt, tot aan de populaire kerstmarkt op het bruisende Vrijthof.
Dit jaar is de kerstmarkt in Maastricht compleet vernieuwd en heeft, door de kerstchalets met mooie rode daken en schitterende guirlandes, een nostalgische uitstraling gekregen.
Op deze magische markt vind je onder andere leuke kraampjes, een compleet overdekte schaatsbaan (van maar liefst 800 vierkante meter), een reuzenrad en veel traditionele activiteiten voor jong en oud die de kerstsfeer er goed in brengen! Uiteraard komt de Kerstman ook op bezoek…

Wanneer: t/m 1 januari 2017. Let op: De kerstmarkt is gesloten op 25 en 26 december.
Locatie: Vrijthof
Reistijd: 1 u. 55 min. (180 km)

3. Münster, Duitsland

duitsland-munster-kerstmarktfoto: air-klick.de

Uiteraard mag ons buurland Duitsland – hét land van de kerstmarkten – niet ontbreken in deze lijst. Wij kiezen voor een weekendtrip naar de oude hanzestad Münster: prachtig én dichtbij!
Deze kerstmarkt is een must voor de echte kerstliefhebber. In de prachtig oude stadskern van Münster vind je maar liefst 280 kerstkraampjes met de leukste decoraties, traditionele heerlijkheden en kruidige versnaperingen. Loop rond tussen de oude koopmanshuizen en vele kerken en snuif de heerlijke geuren op van gepofte kastanjes en warme glühwein die je tegemoet komen!

Tip! Als je niet teveel wilt haasten kun je de kerstmarkt van Münster het beste in twee dagen bezoeken. Deze ligt namelijk verspreid over de hele stad!

Wanneer: t/m 23 december 2016.
Locaties: Prinzipalmarkt, Weihnachtsmarkt am Rathaus, Aegidii-Weihnachtsmarkt, Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche, Giebelhüüskesmarkt en de Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt.
Reistijd: 2 u. 18 min. (202 km)

4. Aken (Aachen), Duitsland

Zeitungsverlag Aachen 2014foto: aachenweihnachtsmarkt.de

Ook een must in Duitsland: de Aakse kerstmarkt ‘Aachen WeihnachtsMarkt’! Dit paradijs van licht en kleuren, feestelijke klanken en verleidelijke geuren vind je vlak over de grens bij Limburg.
De charme van de prachtige, kleine kraampjes fascineert elk jaar weer jong en oud. Een ritje in de draaimolen is voor kinderen verplicht, net als glühwein drinken voor volwassenen. Struin samen met duizenden internationale bezoekers over de 44e kerstmarkt van Aken en laat u betoveren door de feestelijke verlichting rondom de Dom en het stadhuis.

Pluspunt: er is onbeperkt en gratis WiFi op het terrein en Aken biedt tijdens de kerstmarkt speciale P+R parkeerplaatsen.

Wanneer: t/m 23 december 2016.
Locatie: Markt, Katschhof, Münsterplatz
Reistijd: 2 u. 6 min. (196 km)

5. Kopenhagen, Denemarken

denemarken-kopenhagen-kerstmarktfoto: 27vakantiedagen.nl

Zin om een weekje te ontsnappen? Ga dan voor een roadtrip naar Kopenhagen! Hier vind je pal tegenover het centraal station van Kopenhagen de Tivolituin met een wonderschone kerstmarkt!
In de zomermaanden staat Tivoli bekend als beroemd pretpark, maar in de wintermaanden als een droom van een kerstmarkt die eer doet aan haar naam als sprookjesstad.
De Kopenhaagse kerstmarkt is een ware belevenis. Hier vind je een kleurrijk kerstdorp met meer dan 70 stalletjes waar je de leukste kerstprullaria kunt kopen en je tegoed kunt doen aan heerlijke warme hapjes en drankjes, er worden ruim 1000 kerstbomen geplaatst en honderdduizenden lichtjes zorgen voor een onvergetelijke kerst-ervaring.
Als je daarna de sfeer te pakken hebt kun je ook nog even langsgaan bij de wereldberoemde Nyhavn: de tweede grote kerstmarkt van Kopenhagen, die gratis te bezoeken is.
De vele restaurants in Kopenhagen zijn ook deze winterperiode geopend en serveren natuurlijk Julefrokost (Deense kerstlunch). Ook de bekendste attracties in het centrum van Kopenhagen zijn open en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Leuk weetje: ‘Jul’ is het Deense woord voor Kerst!

Wanneer: t/m 31 december 2016.
Locatie: Oud pretpark Tivoli (Vesterbrogade 3) of Nyhavn
Reistijd: 8 u. 37 min. (768 km)

6. Wenen, Oostenrijk

oostenrijk-wenen-kerstmarktfoto: 27vakantiedagen.nl

Wenen, de stad van de romantiek, is normaal gesproken al een sprookjesstad, maar tijdens de kerstperiode al helemaal! Bezoek het centrum van het steeds hipper wordende Wenen en ga de tientallen nostalgische kerstmarkten af.
In heel de stad kun je activiteiten doen, optredens bezoeken en natuurlijk struinen langs honderden kraampjes, maar van alle kerstmarkten vinden wij de Wiener Christkindlmarkt de allermooiste. Deze markt bij het prachtige Rathaus bestaat al 700 jaar (!) en heeft echt karakter. Ook voor kinderen is de markt erg leuk om te bezoeken. Zij kunnen op veel plekken schaatsen, peperkoek versieren, zelf kerstcadeautjes maken of rondrijden op een pony.

Tip! Oostenrijk heeft een heleboel mooie kerstmarkten en natuurlijk een prachtig winters landschap. Als je er een week voor uittrekt is deze kerstmarkt de lange rit met de auto zeker de moeite waard!

Wanneer: t/m 26 december 2016.
Locatie: Wiener Rathausplatz
Reistijd: 10 u. 58 min. (1.109 km)

7. Innsbruck, Oostenrijk

innsbruck1foto: kerstmarkt.com

In Oostenrijk vind je de mooiste, meest romantische en sfeervolle kerstmarkten ter wereld. We hebben het al even gehad over de kerstmarkt in Wenen, maar het is ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in de historische binnenstad van Innsbruck, gelegen tussen de witte bergen. Hier vinden ieder jaar een traditionele kerstmarkt plaats met onder andere mooie kerstboomversieringen, kunsthandwerk en heerlijke Oostenrijkse lekkernijen, omgeven door mooie middeleeuwse façades. Je herkent de kleine stad aan de pittoreske architectuur en de geplaveide straten, verscholen achter de besneeuwde bergen waar de streek in het zuidwesten rijk aan is. De markt is verspreid over heel de stad en heeft, niet te vergeten, een spectaculair landschap met indrukwekkende bezienswaardigheden.

Wanneer: t/m 6 januari 2017.
Locatie: Rathausplatz
Reistijd: 9 u. 9 min. (893 km)

Eigenlijk wil je natuurlijk alle plaatsen uit deze lijst wel bezoeken. Dat kan! Huur snel jouw favoriete SnappCar en ga langs alle mooie kerstmarkten van Europa!

4 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: