SnappCar Blog

De SnappCar winter checklist

De wintertijd is ingegaan! Is jouw auto er al helemaal klaar voor? Bekijk hier de SnappCar winter-checklist.

Startkabels, winterbanden, voldoende koelvloeistof, goede verlichting… In de winter heeft je auto wat extra aandacht en liefde nodig. Volg deze winter checklist en maak je vierwieler helemaal winterproof. Jij – of je huurder uit de buurt – stapt dan met een veilig gevoel de auto in. Lees hieronder de SnappCar checklist voor de winter. Is jouw auto er al klaar voor?

Om mee te starten: de accu

De accu is een van de essentiële onderdelen om auto’s te starten. Bij lage temperaturen presteren accu’s en batterijen minder goed. Is je accu al oud? Dat ga je waarschijnlijk merken in de winter. Laat de accu daarom doormeten bij een garage. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent. Het is ook handig om startkabels in de auto te leggen: voor jezelf of voor een andere autorijder die hulp nodig heeft.

Rol de weg op met… Winterbanden!

Wissel je zomerbanden in voor winterbanden. Misschien de meest voor de hand liggende tip, maar wel één van de belangrijkste! Door hun sterke grip zijn winterbanden essentieel bij winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel. Al valt hier niet veel sneeuw, ook in Nederland glibber je liever niet over de weg en zijn winterbanden dus de veiligste keuze.

Wil de huurder via Duitsland richting Oostenrijk voor de wintersport? Dan zijn winterbanden zelfs verplicht. Ook is het in berggebieden vaak verplicht om naast winterbanden, sneeuwkettingen om je banden te leggen. Bespreek dit op tijd en duidelijk vooraf aan de boeking met je huurder uit de buurt. Zo kan niks jouw vakantie meer in de weg staan!

Vloeistoffen voor de winter

Speciale ruitenwisservloeistof voor de winter is belangrijk. Er kan veel gestrooid worden en ruiten worden dan snel vies. Bij temperaturen onder 0 graden Celsius bevriest normale ruitenwisservloeistof. Koop daarom voor de winter speciale ruitenwisservloeistof. Deze bevriest bij temperaturen onder het vriespunt niet zo snel. Meestal zijn de winter ruitenwisservloeistoffen geschikt tot -20 graden Celsius. Je kunt ruitenwisservloeistof (anti-vries) bijvoorbeeld kopen bij de Gamma of de Praxis.

Check ook of er voldoende koelvloeistof in de motor zit. In de winter kunnen de temperatuurverschillen namelijk erg groot zijn. Voorkom gevaarlijke situaties en controleer voordat de huurder de auto ophaalt of er voldoende antivries in je motor zit. Hiervoor hoef je niet onder de motorkap, dit kun je eenvoudig aflezen van het dashboard.

winter-587454_1920

De eyecatchers van je auto

Omdat de dagen kort zijn en het buiten snel donker wordt, gebruik je de verlichting van de auto erg vaak. Bij lage temperaturen kunnen met name oude lampen plotseling kapot gaan. Dat kan leiden tot onveilige situaties op de weg voor jou of je huurder. Controleer daarom regelmatig, maar ook voordat je huurder de auto komt ophalen, of de verlichting van je auto nog goed werkt.

De auto ontdooien

De bevroren voorruit: je kent het vast wel. Dat wordt te laat komen op je werk of afspraak. Bij bevroren ruiten zit er bijna niks anders op dan gewoon te krabben. Leg daarom een goede ijskrabber (met of zonder handschoen) in de auto. De bevroren ruiten van de auto moet je niet ontdooien met warm water. Daardoor kunnen de ruiten namelijk barsten. Lees onze 5 tips om sneller te krabben en jij kunt morgenochtend nog een extra keer snoozen.

Ook het slot van je autodeur kan bevriezen bij nachtvorst. Voorkom dat je in tijdnood komt en zorg voor een busje antivries bij de voordeur (in huis, niet in de auto!). Daar kun je snel en gemakkelijk het deurslot mee ontdooien en stap jij – of je huurder – zonder al teveel vertraging in de auto.

Naast het slot kunnen ook je deurrubbers bevriezen. De deur gaat dan niet open. Erger nog: de rubbers van je deur kunnen scheuren. Dit voorkom je met een speciale siliconenspray die de deurrubbers snel ijsvrij maken.

snow-1269449_1920

 

Setje winterspullen

Extra bonuspunten verdienen bij je huurder? Stel een setje winterspullen samen dat je kunt meegeven. Denk naast een busje slotontdooier en ijskrabbers ook aan een paar matten, een schep en een veger om wegrijden uit diepe sneeuw makkelijker te maken, een warme deken in de achterbak, een flesje water, een zaklamp, een lifehammer en een waxinelichtje. Bewaar het setje vooraf aan de verhuur van je auto buiten de auto, zodat de spullen niet in de auto liggen als deze dichtgevroren zit.

Aangepaste kalender

Ga je nog op vakantie in de winterperiode of blijf je juist thuis tijdens de kerstvakantie? Vergeet dan niet om je SnappCar-kalender aan te passen, zodat je buurtgenoten de juiste beschikbaarheid te zien krijgen wanneer ze je auto willen huren en jij geen verhuur misloopt.

Winterbeurt

Geen tijd of zin om de auto zelf voor te bereiden met deze winter checklist? Doe dan eens een officiële wintercheck bij je autogarage. Wel zo makkelijk!

Heb jij zelf nog tips of handigheidjes? Laat het weten in een berichtje onder dit artikel, op onze sociale kanalen of stuur een mailtje naar community@snappcar.nl. Dan voegen wij jouw tip toe aan de winter checklist!

7 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: