SnappCar Blog

5 tips voor de herfstelijke auto-check

We hebben mogen genieten van een heerlijke indian summer maar het gure weer is toch echt op komst! Lees hier onze 5 tips om je auto helemaal klaar te maken voor de herfst: 

De blaadjes kleuren en vallen langzaam van de boom, de ochtenden zijn fris en donker, je weet het zeker: het is herfst! Het najaar kan echt genieten zijn met alle prachtige kleuren en stiekem is het ook wel fijn dat je je truien weer aan kunt. Maar het brengt ook veel guur weer met zich mee met alle gevolgen van dien!

Waar moet je bij de herfst-check van je auto op letten? We hebben 5 praktische tips voor je uitgelicht:

  1. Controleer het profiel van je banden. Te weinig profiel kan gevaarlijk worden omdat je in natte omstandigheden sneller de controle verliest. Vervang je banden bij uiterlijk 2,5 – 3 mm restprofiel. En heb je winterbanden? Nu is de tijd om ze te gaan gebruiken.
  2. Controleer je verlichting (achter-, voor-, en mistlampen) regelmatig. Zo is de auto goed zichtbaar (’s nachts of tijdens mist bijvoorbeeld) en hou je als bestuurder goed zicht op de weg.
  3. Zet de lichten vaker aan. Ook wanneer het nog niet echt donker is kan de verlichting jouw zicht én zichtbaarheid vergroten.
  4. Controleer je ruitenwissers! Vervang ze zodra ze strepen achterlaten en zorg dat de ruitenwisservloeistof is bijgevuld. Wanneer je goed zicht hebt op de weg kun je verkeerssituaties beter inschatten.
  5. Laat de accu en de remmen controleren bij een gecertificeerde garage. Zeker bij slechter weer moet je kunnen vertrouwen op de auto en zijn goedwerkende remmen cruciaal!

En als je dan toch bezig bent, controleer dan meteen even of deze standaard spullen ook in je auto liggen:

  • Gevarendriehoek
  • Reflecterend hesje
  • Fles motorolie (met de juiste viscositeit)
  • Reserveband (of een thuiskomertje)
  • Autokrik

Deze tips zijn natuurlijk handig voor jezelf, maar zorgen er ook voor dat jouw huurders met een goed gevoel op weg kunnen. Laat hen daarom tijdens het overdragen van de autosleutels zien waar deze spullen te vinden zijn.

Heb jij zelf nog tips of handigheidjes? Laat het weten in de comments onder dit artikel, op onze sociale kanalen of stuur een mailtje naar community@snappcar.nl!

2 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: