SnappCar Blog

SnappStory: De ‘electric smile’ van Jeroen

Jeroen is een van de deelnemers van Testrijders in Den Haag. Sinds juni 2016 deelt Jeroen zijn VW E-Golf op SnappCar.nl. Daarmee bespaart hij op de vaste kosten, helpt hij de transitie naar elektrisch vervoer versnellen én ontmoet hij leuke huurders.

Na een dag werken bel ik met verhuurder Jeroen. Bewust leven en groene keuzes maken is Jeroen ten voeten uit. Overdag werkt Jeroen bij duurzame energieleverancier Greenchoice en daarom bellen we in de avond. Al snel gaat het over de ‘E-Golf smile’ en het vertrouwen in de mens. Lees hier de ervaring van SnappCar verhuurder Jeroen & zijn ‘electric smile’!

Hoe ben je met het project “Testrijders van Natuur & Milieu” in contact gekomen?

Mijn vrouw en ik zijn zowel in ons werk als thuis veel bezig met duurzaamheid. Eigenlijk wilden we zelf geen auto hebben (we waren al gebruiker van Greenwheels en SnappCar). Wel merkten dat we onszelf soms moesten verdedigen tegenover anderen als we met een geleende auto ergens aankwamen. Zeker toen ons zoontje ruim twee jaar geleden werd geboren, stelden veel mensen de vraag ‘hoe ga je dat doen zonder auto?’ Het project
Testrijders kwam voor ons op het juiste moment voorbij. Elektrisch rijden spreekt ons aan en we zijn benieuwd of we de auto blijvend kunnen delen met een groep enthousiaste medegebruikers.

Ik wil actief deelnemen aan de transitie.

Screen Shot 2017-07-20 at 13.31.12

Waarom doe je mee aan Testrijders in Den Haag?

De partijen Natuur & Milieu, Gemeente Den Haag, SnappCar, een VW dealer) die
aan boord zitten in dit project gaven de doorslag. Helemaal mooi dat de Gemeente Den Haag ook fors inzet op elektrisch vervoer wat bijdraagt aan minder luchtvervuiling, minder geluidsoverlast en minder gebruik van fossiele brandstoffen. De gemeente verbetert de laadinfrastructuur in de stad (met o.a. laadpalen) en heeft recent de Autodeel Award 2016 gewonnen. Ik wilde actief deelnemen aan de transitie en niet vanaf de zijlijn toekijken.

Het vermogen is wel een guilty pleasure ja!

Wat zijn de voordelen precies?

We hebben een gereduceerd leasecontract. Daarnaast kunnen we ongeveer 10.000 kilometer vrij laden. Ook hebben we een bon voor Fastned én er wordt een openbaar laadpunt geïnstalleerd in de buurt van onze woning. Voorwaarde is wel dat we onze auto minimaal 5 keer per maand verhuren aan andere testrijders.

Bij Tesla is er sprake van een Tesla Smile, hoe is dat voor de VW E-Golf?

Haha… Het acceleratievermogen is wel een guilty pleasure ja. Het koppel is zó krachtig. Bij een stoplicht ben je altijd als eerste weg en zie je de achterliggers in de spiegel verdwijnen. Dat geeft echt een glimlach. De rust om je heen op de snelweg is ook heel prettig. Gewoon echt een stuk  stiller; echt een oase van rust. Je kan rustig met elkaar praten.

De stabiliteit van de VW is prettig!

Hoe reageren mensen nadat ze met jouw elektrische VW Golf hebben gereden?

Huurders vragen vaak hoe ze de auto moeten starten, terwijl de auto dan al
aan staat. Dat blijft leuk. Sommige mensen zijn verrast over hoe snel de
auto optrekt. Voor mensen die brandstofauto’s gewend zijn, is dat wel even
wennen. De stabiliteit van de VW E-Golf is overigens heel prettig. De BMW i3 voelt bijvoorbeeld meer als een concept car. De VW E-Golf is gewoon een heel degelijke en comfortable auto. En mooi dat VW zich zo ook van haar goede kant laat zien

In Den Haag heeft autodelen echt een flinke vlucht genomen.

Hoe zijn je ervaringen op SnappCar?

Er zijn enorm veel aanvragen. In Den Haag heeft autodelen echt een flinke vlucht genomen. De huurverzoeken zijn erg gevarieerd. Van een bruiloft tot een taxi-examen, van een suikerfeest tot een dagje weg. Alle lagen van de samenleving in Den Haag doen mee aan autodelen. Een echte mix van de maatschappij. We zijn ook erg blij met het digitaal in-, én uitchecken. Dat scheelt veel tijd.

 

snappcar_a9a1338

Welke huurder vond je het leukst en waarom?

Oei… Dat zijn er eigenlijk meerdere. Vorige week hadden we man die een dagje naar Drievliet ging met zijn gezin. Hij was zo enthousiast over elektrisch rijden, we hebben nog zeker 15 minuten in de auto zitten napraten toen hij de auto kwam inleveren. Hij wilde zelf ook nog deelnemen aan Testrijders Den Haag. Ook was er iemand die wilde oefenen voor zijn taxi- examen. Over het algemeen is het leuk om een toch kostbaar iets als een auto uit te lenen en anderen daar ook van te laten profiteren. De meeste huurders gaan goed om met dat vertrouwen en brengen de auto netjes terug. Zo voelt het ‘hebben’ van een auto minder zinloos omdat hij volop gebruikt wordt.

Welke auto zou je zelf dolgraag nog een keer willen rijden?

De Tesla Model X staat hoog op de lijst. De elektrische sportauto’s die nu op de markt komen lijken me ook echt te gek! Maar ook de oranje Tesla Roadster blijft gaaf.

Jouw verhaal

Heb je een SnappCar geboekt en wil jouw verhaal delen met de community? Stuur dan snel een mailtje naar community@snappcar.nl t.a.v. ‘Mijn SnappCar Story‘.

5 reacties

Laat je horen :)

%d bloggers liken dit: