SnappCar Blog

6x Slim Starten Met Verhuren

Yes! Gefeliciteerd! Je auto staat online. Maar hoe nu verder? Met deze 5 tips om slim te starten met verhuren zit je zo in de volgende versnelling!

Tip 1: Compleet profiel

Zorg voor een compleet profiel! Schrijf een duidelijk verhaal over jezelf en jouw auto. Beschrijf een aantal eigenschappen van de auto (bijvoorbeeld: zuinig, hoeveel personen, extra’s, etc.) en maak duidelijke foto’s. Huurders krijgen op deze manier een goed beeld van jou en de auto. Zet zo nodig je voorkeuren erbij (bijvoorbeeld: “het liefst ophalen voor 9u ’s ochtends”).

victor

Tip 2: Beschikbaarheid

Werk regelmatig de beschikbaarheid van jouw auto bij! Doe het bijvoorbeeld elke zondagavond voor de komende 2 weken, om het jezelf makkelijk te maken. Zo blijft je acceptatie-percentage op peil en voorkom je teleurgestelde huurders. Bovendien hoef je zo geen onnodige tijd te verliezen met inloggen, het reageren op huurverzoeken of het afwijzen van huurverzoeken als ze je niet uitkomen. Het bijwerken van de beschikbaarheidskalender doe je via Mijn SnappCar >  Mijn Auto’s > kies Aanpassen.

Hier vind je onder andere de beschikbaarheidskalender, informatie over jouw auto en kun je eventuele andere voorkeuren aangeven.

beschikbaarheid

Tip 3: Kom in actie!

Reageer tijdig op huurverzoeken! Kom in actie zodra je een huurverzoek ontvangt. Klik op de link in de sms of mail en reageer op het huurverzoek. Schikt het niet? Wijs dan direct af en pas je beschikbaarheid aan. Is jouw auto wel beschikbaar? Accepteren! Reageer in ieder geval op het verzoek, zodat huurders weten waar ze aan toe zijn. Dat zullen ze erg waarderen.

Is je beschikbaarheid up-to-date en wil je nog sneller verhuren? Maak het jezelf dan nog makkelijker door Direct Boeken aan te zetten!

Tip 4: Goed voorbereid op weg

Bereid je voor op de huurperiode! Zodra een huurverzoek definitief is (na de betaling) leg je contact met de huurder. Bellen is het snelst en het makkelijkst. Maak kennis en bepaal samen de locatie en tijdstip (wij adviseren minimaal 15 min voor de start van de boeking) voor de sleuteloverdracht. Maak de auto schoon en netjes en/of haal je privé -spullen uit de auto. Vergeet ook niet om de autosleutels klaar te leggen.

Een half uur voor het begin van de boeking kun je het grootste deel van de check-in al afronden. Zodra de huurder er is kun je het rijbewijs checken en de check-in van jouw kant afronden. Nadat de huurder ook de vragen geaccepteerd heeft is de check-in compleet en kan de huurder de auto meenemen!

Let op: de check-in is pas compleet als jullie beiden de count-down zien:

DS_akkoord_H

Lees hier meer over het Digitale SnappForm!

Tip 5: Onderhoud

Onderhoud jouw auto met zorg, aandacht en regelmaat! Controleer ten minste 1x per kwartaal de bandenspanning en controleer regelmatig de vloeistoffen; vul ze bij indien nodig. Informeer de huurder over je recente verzorging van de auto. Ook als er mankementen zijn (die de rij-veiligheid verder niet beïnvloeden) dien je deze van te voren duidelijk te communiceren.

Tip 6: Direct Boeken

Sta je te trappelen om je auto te verhuren? En kan je niet wachten voordat de eerste huurder op de stoep staat? Zet dan Direct Boeken aan. Met Direct Boeken stel je jouw auto direct beschikbaar voor huurders. Je kan zelf verschillende filters instellen zodat je die juiste huurders ontvangt met ervaring en goede reviews. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat jouw auto beschikbaar is voor mensen die minimaal 4x hebben gehuurd via SnappCar en/of een minimum score hebben van 4 sterren.

Screen Shot 2017-06-01 at 10.43.58

Heb je een aantal boekingen gehad en is het contact met de huurder erg prettig verlopen? Stel dan in dat je auto beschikbaar is voor huurders die eerder hebben gehuurd. Wel zo makkelijk voor jou en de huurder.

Screen Shot 2017-06-01 at 10.44.10

Als laatst kan je aangeven of de auto 12u of 24u van tevoren direct boekbaar is. Zo hoef je niet een huurverzoek te accepteren en bespaar je tijd. Wim is overtuigd. Jij ook?

Screen Shot 2017-06-01 at 10.42.14

Te gek! Met deze tips kun je jouw auto optimaal verhuren, wat het autodelen nog makkelijker en leuker maakt! Wat is jouw ultieme tip voor een soepele verhuur? Laat het ons weten in de comments of via community@snappcar.nl!

5 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: