SnappCar Blog

‘Doneer je deken’ met SnappCar op pad voor het goede doel!

Stichting ‘Doneer je deken‘ heeft goed gebruik gemaakt van de turbulente festival-zomer dit jaar! Op Lowlands verzamelden ze bruikbare spullen voor vluchtelingen, die ze vervolgens naar Calais brachten voor distributie. Een mooi initiatief, vonden we bij SnappCar! Daarom sponsorden we met alle liefde een busje voor deze actie.

Lees hieronder het verslag van ‘Doneer je deken’:

 

“De weergoden waren ons dit jaar helaas minder goed gezind en dus vertrokken wij een dag later met een bus vol natte spullen richting Calais. Alle dank aan SnappCar voor het sponsoren van de bus!

Daar aangekomen werden we warm onthaald door de vrijwilligers van L’Auberge des Migrants en geholpen met het uitladen van onze vangst: 60 tenten, 100 luchtbedden, 50 stoeltjes en 40 afdekzeilen. De lokale organisaties zorgen ervoor dat onze ingezamelde spullen net zoals vorig jaar een goede bestemming krijgen.

Nadat we de spullen hadden gesorteerd en afgegeven brachten we nog een bezoek aan de jungle en tot onze verbazing zagen we dat er eigenlijk weinig is veranderd in vergelijking met onze eerdere bezoeken. Het kamp is in maart van dit jaar met de grond gelijk gemaakt door de Franse overheid, in de hoop dat de jungle daarmee zou verdwijnen. Niets blijkt minder waar, op vrijwel dezelfde plaats heeft zich een nieuwe jungle gevormd, bewoond door ongeveer 9000 hoopvolle en positief gestemde migranten uit Afghanistan, Syrië, Zuid-Soedan, Ethiopië, Somalië en andere landen in vooral Afrika en het Midden-Oosten.

‘Welcome to the white house!’ wordt er van boven een duinheuvel naar ons geroepen. Een indrukwekkende compound gemaakt van stokken, plastic en doeken doemt voor ons op. Een groep Soedanezen verwelkomt ons met lachende gezichten en open armen. Wij lopen een ruimte in met uit elkaar vallende stoelen en mensen liggen op de grond uit te rusten. Het is warm in de geïmproviseerde tent, maar de Soedanezen hebben truien aan. De thee wordt op het vuur gezet en even wanen wij ons echt in Soedan. “My name is Jungle” zegt Jungle. Hij refereert niet naar de Jungle in Calais, maar de jungle van Soedan. Hij vertelt over hoe zijn moeder hem het leven schonk in deze wilde natuur en met deze informatie lijken wij hem een beetje beter te begrijpen. Zijn energieke lach en de verhalen die volgen. Over hoe hij in zijn land hier ver vandaan op krokodillen heeft gejaagd en schildpadden at. Hoe anders is de jungle waar hij nu terecht is gekomen. Een jungle zonder dieren of planten, hutjemutje met vele mensen die met hem dromen over dezelfde toekomst in Engeland.

Bij thuiskomst na deze lange en vermoeiende dag realiseerden we ons dat het heerlijk zou zijn om een man als Jungle in de straat te hebben wonen en af en toe voor een kop thee te worden uitgenodigd door de buurman.”

 

Wij bij SnappCar zijn blij dat we konden bijdragen aan deze mooie actie van ‘Doneer je deken’! Wil jij meer over deze stichting weten? Bezoek dan de website en laat je acties inspireren door hun acties – sharing is caring!

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: