SnappCar Blog

De weg naar minder autobezit

In Nederland zijn 8 miljoen auto’s die 23 uur per dag stilstaan. Volstrekt idioot natuurlijk. Zeker als je bedenkt hoeveel geld, tijd en energie er gaat zitten in de productie van deze auto’s. Dat kunnen we beter ergens anders insteken.

Als we auto’s met elkaar delen, hebben we in totaal veel minder auto’s nodig. Dat is de uitdaging die we met SnappCar zijn aangegaan. Dat is de weg naar minder autobezit.
5 jaar geleden bestond de deeleconomie nog niet. Het was moeilijk om een van de voorlopers te zijn en het is echt doorzetten geweest, maar de beweging is op gang gekomen. Delen is nog geen gemeengoed dus moeten we iedere dag hard werken om dat het wel te maken.
Socialer, minder CO2 uitstoot en slimmer.
De verschuiving van bezit naar gebruik, het fundament onder de deeleconomie, is een grotere beweging. Een beweging van mensen die het snappen. Een beweging van mensen die anders tegen bezit aankijken en hun gedrag structureel aanpassen. Vanuit SnappCar willen we de wereld een beetje beter maker: socialer, minder CO2 uitstoot en slimmer. Het is echter de gedragsverandering waar het om gaat. Begin je met autodelen dan ga je ook andere dingen delen en ga je anders consumeren.
In deze video leg ik kort uit waarom we doen wat we doen. En waarom we graag willen dat je ons volgt. Laten we stoppen met onzinnig bezit en ons richten op slimme consumptie van mobiliteit, voeding en energie.
Verander je gedrag.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: