SnappCar Blog

Roadtrip naar Zweden

Lidewij – student Internationale Betrekkingen aan de VU – huurde een Franse auto via SnappCar. Voordat ze haar scriptie gaat schrijven ging ze op vakantie naar Zweden. Lees hier over het asfalt, de natuur en ‘het mooiste snelweguitzicht’ van haar reis. De telefoon gaat over. Snel antwoordt een vrolijke en enthousiaste stem.

“Met Lidewij.”

“Hallo, met Pieter van SnappCar. Hoe was je vakantie?”

“Heerlijk! Echt fantastisch. Alhoewel het weer wel iets beter mocht.”

De toon is gezet. Lidewij klinkt als een positief en avontuurlijk ingesteld persoon. Wij zijn benieuwd naar haar ervaringen op SnappCar en haar vakantie naar Zweden. Maar met een Peugeot 205 naar Zweden…? Kan dat eigenlijk wel…?

Had je niet een Volvo moeten huren?

Haha! Eigenlijk wel. Het is bizar hoeveel mensen daar een Volvo rijden. Je ziet het gelijk als je het land binnenrijdt. Het lijken ook allemaal de nieuwste versies. Hoe langer je in Zweden verblijft hoe meer je zelf ook een Volvo wilt hebben.

Waarom naar Zweden? Wat heb je met Zweden?

In het begin heb ik eigenlijk niets met Zweden. Vier jaar geleden ben ik met Trans Siberië Express via Moskou naar Beijing gereisd. Vanuit Beijing pakte in de trein naar India waar ik een half jaar ging studeren. In de trein kwam ik een paar Zweden tegen. Ruim 4,5 dag heb ik met hen in dezelfde coupe gezeten. Dan heb je veel tijd om kennis te maken. Het klikte fantastisch! Via Facebook heb ik contact gehouden en nu kom ik er elke 6 maanden.

In de trein naar Beijing kwam ik een paar Zweden tegen.

Hoe verliep het contact met de verhuurder Jeroen uit Utrecht?

Het contact was heel makkelijk. Ik woon in Utrecht en Jeroen ook. Hij reageerde snel op mijn verzoeken en ik kon gemakkelijk een paar daagjes extra zijn auto gebruiken i.v.m. midsommer. De auto stond op een paar minuten fietsen vanuit het centrum.

Wat was het mooiste stuk route van je vakantie?

Twee delen spraken we het meeste aan. Vanuit Jönköping richting het noorden. Dan rijd je echt heel dicht langs een meer. Water, snelweg en rotsen. Het was een supermooie dag en het uitzicht was geweldig vanaf de snelweg! Beter kan niet!

het uitzicht was geweldig vanaf de snelweg!

Aan het einde van mijn vakantie was ik aan de westkust bij het schiereiland Tjörn. Er is daar heel veel water en een paar van die mooie rode Zweedse huisjes. Het kleine dorpje Klädesholmen – met vele eilandjes in de buurt – was ooit een groots haringvissersdorp.

20160623_145532

Hoe zou je Zweden als vakantie land het beste typeren?

Heel relaxed, je moet niets en alles mag en vooral héél veel natuur. Iedereen wilt en gaat altijd naar buiten. Waar je ook komt: overal kan je vuurtjes maken en een BBQ ontsteken. Zelfs in flats. Mijn Zweedse vrienden vonden het vreemd dat je in Hongarije nergens een BBQ zag. Het viel me overigens wel gelijk op dat het asfalt in Nederland is écht het beste van Europa is. In elk geval beter dan Denemarken en Zweden.

… het asfalt in Nederland is écht het beste…

Hoe kwam je bij SnappCar terecht? En wat sprak je het meeste aan?

Ik wilde eerst met mijn moeders auto. Zij was echter op vakantie in Frankrijk met haar eigen auto. Toen ben ik gaan zoeken op Google en kwam ik SnappCar tegen. Dat is een stuk goedkoper dan traditionele autoverhuurbedrijven. Een nieuwe dure auto was voor mij niet het belangrijkst. Achteraf ben ik juist heel blij dat ik SnappCar hebt gekozen. Er staan zo veel auto’s stil. Het is zonde dat die niet gebruikt worden. In een rode Peugeot naar Zweden, het voelt als een Franse arthouse film.

Welke auto zou je nog eens willen rijden?

De Volvo natuurlijk! Mijn voorkeur gaat dan uit naar de SUV in plaats van een station wagon of coupé. Ook zou ik dolgraag een Tesla willen rijden.

Wil jij naar Zweden in een Volvo? 

Bekijk dan snel de Volvo’s op SnappCar. Er staat er vast eentje bij jouw in de buurt. Heb je al een SnappCar geboekt en wil jouw vakantie verhaal delen met de community? Stuur dan snel een mailtje naar community@snappcar.nl t.a.v. ‘Mijn SnappCar Story

 

7 reacties

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: