SnappCar Blog

Profiel APK: verbeter je verhuurprestaties!

Bij SnappCar zijn we door de jaren heen ware experts geworden op het gebied van SnappCar profielen. Wij weten als geen ander welke profielen de meeste aandacht krijgen en welke auto’s het vaakst verhuurd worden. Om er voor te zorgen dat jij even succesvol wordt, delen we graag onze tips met je!

Om een goed profiel samen te stellen is het slim om je te verplaatsen in de persoon die jouw auto gaat huren. Stel je eens voor welke auto je het liefst zou huren: 1 met een vriendelijk ogende profielfoto, een uitgebreide omschrijving van de auto en veel lovende reviews. Toch?

Je kunt jouw persoonlijke profiel aanpassen via Mijn Profiel > Over mij, de auto-profielpagina vind je via  Mijn Auto’s > Aanpassen.

Een foto zegt meer

Het eerste wat een huurder ziet is de foto van jouw auto! Zorg ervoor dat de foto’s van je auto goed en duidelijk zijn. Kies voor:

  • scherpe foto’s met een aantrekkelijke achtergrond 
  • foto’s vanuit verschillende hoeken
  • een foto van het interieur en de kofferbak 

Een zonnige achtergrond in plaats van de typisch Nederlandse grauwe lucht wil ook nog wel eens het verschil maken (maar dit heb je natuurlijk niet altijd in de hand).

Lees voor meer tips ons blog met autofotografie tips.

Over de auto

Een pakkend stukje tekst over de auto trekt huurders over de streep. Huurders hebben dan snel een helder beeld van de auto. Is het een echte kilometervreter? Zet het erin! Is hij perfect om op zondag mee naar oma te gaan? Schrijf het op! Is je auto een oldtimer met persoonlijkheid en een gebruiksaanwijzing? Geen probleem, maar zeg het wel even.

Extra tips? Geef dan extra informatie over:

  • het gemiddelde verbruik erbij
  • soort brandstof ruime achterin
  • of de achterbanken naar beneden kunnen
  • de afmetingen van de kofferbak (LxHxB)

Over jezelf

Huurders vinden het vaak leuk om te weten wie de beste man of vrouw is van wie ze huren. Dit hoeft geen levensverhaal te worden of heel persoonlijk maar gewoon wie je bent, wat je doet en waarom je mee doet aan SnappCar!

Zoeken, zoeken, zoeken

Bij het aanmelden van de auto heb je aangegeven wat er wel en niet mocht in jouw auto en in welke categorie deze valt. Om jouw auto beter vindbaar te maken kun je hier nog eens naar kijken om te zien of dit nog klopt! Ga hiervoor naar jouw auto-profielpagina via Mijn Auto’s > Aanpassen.

Denk aan: wel/niet roken, huisdieren, kinderen, extra’s die aanwezig zijn etc.

The price is right

Wij Nederlanders zijn een gierig volkje, we willen altijd de beste deal! Het is daarom verstandig om even om je heen te kijken wat voor soortgelijke auto’s er bij jou in de buurt op het platform staan. Verhuurt je buurman bijvoorbeeld ook een Twingo? Ga dan niet €10 euro boven zijn prijs zitten. Heb je weinig concurrentie in de buurt? Dan kan de prijs wellicht wat omhoog. Wordt je bedolven onder de huurverzoeken? Dan zou je de prijs ook kunnen verhogen. Als je nog nooit een verzoek hebt gehad kan dit ook aan de prijs liggen.

Lees ook onze blog over een eerste huurverzoek: Een eerste huurverzoek, hoe gaat dat precies?

Wil je er echt zoveel mogelijk uithalen? Dan kun je ook eens proberen ‘korting’ op je auto te geven. Zet je auto tijdelijk in de ‘uitverkoop’ met een lagere prijs om zo potentiële nieuwe huurders te werven. Dikke kans dat ze later weer bij je terug komen!

De kilometers:

Bij de juiste prijs horen natuurlijk ook de kosten voor de extra kilometers. Ook hier kun je eens schuiven met de prijs. Je kunt dit altijd wijzigen waardoor je gemakkelijk kunt testen welke prijs en vrije KMs het beste bij jouw auto passen.

Geweldige auto!

Net als dat jij graag de ervaringen over jouw huurder leest is het ook fijn als mensen een review voor jouw auto achterlaten. Schroom niet om je huurders te vragen om een (goede) recensie achter te laten! Meer recensies = meer verhuren!

Heb jij nog de ultieme tip waarmee je alle huurders over de streep trekt? Laat het weten in de comments of via community@snappcar.nl o.v.v. ‘Profiel tips

4 reacties

Laat je horen :)

  • Ik zou het prettig vinden om wat meer tekst kwijt te kunnen, bijv. over het onderhoud van de auto e.d.
    Nu is het aan een maximum aantal posities gebonden en ik zou meer tekst kwijt willen, maar dat kan niet.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: