SnappCar Blog
Autorijden in Frankrijk

Autovakantie naar Frankrijk

In het land van verse baguettes, fromage en wijn wordt het druk deze zomer. Natuurlijk gaat ook dit jaar weer de Tour de France van start en door het EK voetbal zullen er veel mensen op pad zijn. Ook vanwege de doorgaans goede temperaturen, zeker in Zuid-Frankrijk, is het een populaire vakantiebestemming. Weet jij waar je op de Franse wegen op moet letten? Lees hier onze reistips:

Druk op de Franse wegen

Het kan flink druk worden met al die vakantiegangers op de Franse wegen. Ga goed voorbereid op weg en houdt rekening met het volgende:

  • Zwarte zaterdag: topdrukte op 16 en 23 juli, 30 juli en 6 augustus

Probeer deze dagen te vermijden op Zwarte Zaterdagen is het ontzettend druk op de Franse wegen en kom je geheid in een file terecht. Moet je toch écht op deze dagen op pad? Ga dan vroeg weg om de ergste drukte te voorkomen, probeer ook eens een andere, alternatieve route.

Ook kan het erg druk worden vanwege:

  • Frequente stakingen (bijvoorbeeld bij tankstations)
  • Verschillende tolwegen: bewaar je bonnetjes voor totaaloverzicht!

Verplicht: veiligheidshesje en alcoholtest

Naast de verplichte alcoholtest moet je ook een veiligheidshesje in de auto hebben op een goed bereikbare plek (dus niet de kofferbak). Ook de gevarendriehoek is verplicht en het veiligheidshesje met je aanhebben wanneer je deze in een pechsituatie plaatst.

We schreven eerder al een uitgebreid stuk over autovakanties, lees de tips hier!

Strakke planning

  • Grote afstanden tussen tankstations
  • LPG of elektrisch: onderzoek vooraf waar je kunt ‘tanken’ en plan de route

Frankrijk is natuurlijk een stuk groter en de wegen zijn anders ingedeeld dan bij ons. Let daarom goed op de brandstofmeter, in Frankrijk liggen tankstations namelijk verder uit elkaar en zijn ze niet altijd voorzien van de juiste soort ‘brandstof’.

Le pain et le vin?

Ga jij deze zomer ook voor le pain et le vin? Of vermijd je de Franse drukte liever? Als je deze zomer met een SnappCar op vakantie gaat (of als jouw auto via SnappCar op vakantie gaat) laat het ons dan weten! We zijn op zoek naar de leukste en meest bijzondere vakantie verhalen, stuur je verhaal naar community@snappcar.nl en wie weet zie je jezelf terug op ons blog!

 

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: