SnappCar Blog

3 redenen waarom jij naar Groesbeek zou moeten volgens Milan

Groesbeek, het klinkt idyllisch. Het is idyllisch. De Groesbeek (Groes betekent weiland) verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de beek die zijn oorsprong vindt bij de oude kerk in het dorp. Het ligt in een heuvelrijk gebied ten oosten van Nijmegen dicht bij de Duitse grens. Het is het geboortedorp van Milan en ze kent de omgeving als haar eigen broekzak.

Ben je al druk met het plannen van je zomervakantie, of heb je al geboekt? In de zomer gaat men vaak ver weg voor een langere tijd. Eigenlijk jammer dat je zo je aandacht op één moment per jaar richt. Waarom trakteer je jezelf niet op mooie dagje of weekendje weg naar Groesbeek?

Bij SnappCar werken mensen uit alle windrichtingen en zij kunnen je dus mooi vertellen waar de prachtige plekjes te vinden zijn. Deze week dus het Groesbeek van Milan.

De Groesbeekse wijnfeesten

wijn drinken in Groesbeek op de wijnfeesten verse wijn oudere wijn kaas worst genieten landelijk

Wie aan Gelderland denkt, denkt daarbij niet gelijk aan wijn en wijnfeesten. Toch wordt er ieder jaar een waar bachanaal georganiseerd om de diverse streekwijnen te vieren. In de omgeving kun je verschillende wijnhuizen vinden die elk jaar hun nieuwst wijn presenteren op het festival. Je vind er jonge wijnen, maar voor liefhebbers zijn er ook uitstekende gerijpte wijnen te vinden. Fantastisch smaken deze wijnen met een lokaal kaasje of huisgemaakte worst. Het festival vind plaats aan het einde van september.

Prachtig fiets- en wandellandschap

wandelen in groesbeek nijmeegse vierdaagse lopen zevenheuvelenweg bergetappe

Groesbeek voelt als een oase van rust en is toch erg bruisend. Naast de wijnfeesten kun je er ook erg goed lopen en fietsen. Er is zelfs een echte zeven heuvelenweg, waar geregeld toerfietsers overheen rijden. Elk jaar doet de Nijmeegse 4-daagse Groesbeek ook aan om juist over deze zeven heuvels te wandelen. Je vind er ook vele mountainbikeroutes die je af kunt gaan voor een echte uitdaging!

Dichtbij Nijmegen

nijmegen grote markt goede winkelstad nieuwe spullen cadeaus, kados grote markt groesbeek

Nijmegen is van oudsher een plaats van handel. Het ligt aan de rivier de Maas wat het makkelijk maakt dat er goederen verplaatst en verhandelt kunnen worden. Sinds de romeinse tijd was dit al het geval. De stad vierde onlangs zijn 2000-jarig bestaan en is daarmee de oudste stad van Nederland. Vroeger heette de stad Noviomagus, wat nieuwe markt betekent. Het is dan ook niet gek dat je juist in Nijmegen terecht kan om heerlijk te shoppen. Van kleding tot cadeau’s, je kunt het er allemaal vinden. Tip: voor de kleinere winkeltjes kun je het beste naar de Hezelstraat en Van Welderenstraat gaan.

Bonus: fietsen op het spoor naar Duitsland

draisine-am-grenzbogen-437

Wat ook bijzonder is aan Groesbeek, is het spoor wat tussen het dorp en het plaatsje Kleve ligt. Je kunt hier namelijk op een omgebouwde fiets/wagon stappen om er naar toe te fietsen en ondertussen genieten van het mooie uitzicht.

Overtuigd?

Je vraagt je natuurlijk af hoe je daar het makkelijkst kan komen. Met het openbaar vervoer is het te doen, maar met een auto zijn die echte speciale plekjes heel goed te vinden. Huur een mooie cabrio bij SnappCar en trek er een weekend op uit! Meer dan je weekendtas en een tent heb je niet nodig. Ook vind je in de buurt vele huisjes die je kunt huren.

Welke plekken vind jij mooi in Nederland voor een dag of voor een weekend? We horen het graag van je in de comments!

Bekijk nog eventjes dit mooie filmpje over het idyllische Groesbeek en oordeel zelf.

Auto delen in Nijmegen?

SnappCar groeit momenteel erg snel in Nijmegen. Wil jij een auto huren in Nijmegen? Bekijk dan snel ons aanbod. Ga je verhuizen of klussen? Je kunt ook eenvoudig een busje huren in Nijmegen.

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: