SnappCar Blog
max vertelt je waarom je naar Vaals moet gaan met een SnappCar

3 redenen volgens Max waarom je een weekend naar Vaals moet gaan

Vaals ligt in het zuiden van Limburg en is voor sommige mensen een aardig stukje rijden. Maar, het is het helemaal waard. Max heeft hieronder de drie redenen neergezet waarom je naar Vaals moet dit jaar.

Al druk met het plannen van je zomervakantie, of heb je al geboekt? In de zomer gaat men vaak ver weg voor een langere tijd. Eigenlijk jammer dat je zo je aandacht op één moment per jaar richt. Waarom trakteer je jezelf niet op mooie dagje of weekendje weg?

Bij SnappCar werken mensen uit alle windrichtingen en zij kunnen je dus mooi vertellen waar de prachtige plekjes te vinden zijn. Deze week Vaals (Limburg) van Max.

Het Limburgse weer

Iedereen weet dat het weer altijd beter is hoe dichter bij de evenaar je komt. Ook al is het maar 100 kilometer naar beneden, het is warmer in Limburg. Zuid-Limburg heeft een landklimaat en heeft minder last van de invloed van de zee in het westen. De heuvels zorgen voor de nodige luwte en het is prima vertoeven in de lente en in de herfst.

Het uitgestrekte vlakten

uitgestrekt landschap zuid limburg heuvels bergen nederland vakantie kijken

Vaals is de hoogste plek van Nederland met een heuse berg genaamd de Vaalserberg. Op deze berg vind je ook het drielandenpunt met Duitsland en België. De heuvelrijke omgeving van Vaals zorgt voor mooie plaatjes en nog mooiere fiets- of wandeltochten. Het dorpje Vijlen is Max zijn favoriete plek. Dit is een van de weinige plekken die hij echt pittoresk vindt in Nederland. Mensen die bekend zijn met de wielertocht Amstel Gold Race zullen het dorp herkennen aan de col die er door heen gaat.

Ook al ligt het dorp in Nederland, het oogt nogal onnederlands door alle heuvels en de vakwerkhuizen die er gebouwd zijn. Wanneer je de regio nadert waan je je al snel in Frankrijk. Het leven is goed en alles gaat ook een stukje trager dan in de randstad.

De formidabele uitvalsbasis

aken aachen ligt dicht in buurt van vaals en is heel mooi er is een hele oude kerk dom

Vaals ligt op het drielandenpunt en praktisch naast de Duitse stad Aken. Aken is de grootste stad in de buurt en het centrum is wonderschoon. De Dom van Aken is de grootste publiekstrekker en dat is niet zo gek aangezien hij er al meer dan 1200 jaar staat en het een immens bouwwerk is.

Een andere plaats in Duitsland die je makkelijk kunt bereiken vanuit Vaals is Keulen. In Keulen kun je heerlijk shoppen en ook fijn op terrasjes zitten. In de winter kun je er ook goed terecht voor prachtige kerstmarkten. In de stad staat ook een dom, niet zo oud als in Aken maar toch, de Hohe Domkirche St. Petrus is wel 900 jaar oud.

Daarnaast ben je zo in België en de stad Luik is drie kwartier rijden. In Luik kun je op zondag naar de grote Luikse vlooienmarkt toe voor allerlei aparte snuisterijen en curiosa. Luik is ook een heerlijke stad om een terrasje te pakken.

Overtuigd?

Je vraagt je natuurlijk af hoe je daar het makkelijkst kan komen. Met het openbaar vervoer is het te doen, maar met een auto zijn die echte speciale plekjes heel goed te vinden. Huur een mooie cabrio bij SnappCar en trek er een weekend op uit! Meer dan je weekendtas en een tent heb je niet nodig. Ook vind je in de buurt vele huisjes die je kunt huren. Ook heel Limburgs, of in ieder geval een tijdje terug alweer: bermtoeristen. Pak twee stoeltjes en een gevulde picknickmand in en je kunt helemaal uitrusten in de berm.

Welke plekken vind jij mooi in Nederland voor een dag of voor een weekend? We horen het graag van je in de comments!

1 reactie

Laat je horen :)

  • Als ik het zo lees klinkt het heerlijk een weekendje weg in Vaals. Het mooie landschap maar ook genoeg dingen te doen. Mijn zus woont ook in Limburg dus wordt tijd weer voor een weekendje in Limburg.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: