SnappCar Blog

6 tips om je auto nog meer te verhuren

Yes! Het is gelukt! Je profiel is aangemaakt en je staat te popelen om je auto te verhuren op SnappCar. Bekijk snel onze tips om door te schakelen.

Soms laat het eerste huurverzoek even op zich wachten. Maar wil je net zoals onze 5 koningen topverhuurder worden van je stad, dan hebben we hier 6 tips om goed voor de dag te komen en die huurverzoeken binnen te laten stromen!

 1. Beschikbaarheid
  Een auto die veel beschikbaar is, kan vaak worden verhuurd! Maar ook als het je niet uitkomt is het handig om de kalender goed in te vullen. Dit scheelt een hoop afwijzingen van jouw kant. Het aanpassen van de beschikbaarheid doe je gemakkelijk via Mijn SnappCar > Auto’s > kies Aanpassen. We raden je aan elke week even de kalender bij te werken! Je hoeft overigens niet de kalender aan te passen als er een boeking is: de geboekte data worden automatisch op ‘niet beschikbaar’ gezet.

beschikbaarheids_kalender_zomer

 1. Een foto zegt meer
  Mensen zijn visueel ingesteld. Wanneer jij jouw autoprofiel voorziet van goede foto’s van de auto, verhoog je de kans op een huurverzoek met 100%! Maak foto’s vanuit verschillende hoeken en vergeet ook niet een foto te maken van de binnenkant. Zo kunnen potentiële huurders snel zien of jouw auto voor hen geschikt is. 
 1. De juiste prijs
  Een te hoge prijs kan huurders afschrikken. Wist je dat je vrij bent om de huurprijs van jouw auto te bepalen? Weet je niet zeker welke prijs juist is voor jouw auto? Kijk eens op het platform naar vergelijkbare auto’s in jouw buurt om zo een betere inschatting te maken.
 1. Kilometers per dag omhoog
  Huurders kijken graag naar een goede deal voor hun dagje uit. Speel eens met het aantal kilometers wat huurders vrij kunnen rijden op een dag. 100km per dag is het minimum, maar je zult zien als je het verhoogt naar 200km per dag dat je al meer verzoeken krijgt. Als iemand er dan overheen gaat kun je denken om de prijs per meer gereden kilometer te verhogen.
 1. Extra’s
  Het lijkt misschien overbodig, maar het expliciet noemen van extra’s als navigatie, winterbanden of een dakkoffer, kunnen de huurder over de streep trekken.
 1. Recensies
  Ons platform is gestoeld op goede gebruikerservaringen. Vond je het een fijne huurder, wees dan niet bang om deze persoon 5 sterren te geven en duidelijk feedback te geven waarom je het zo’n goede huurder vindt. De kans dat de huurder dan nogmaals terugkomt is vele malen groter dan wanneer je dit niet doet.

Vraag je huurders aan de andere kant ook om een recensie achter te laten. Auto’s met veel recensies geven een duidelijke weergave van de auto. Het is daarnaast ook leuk om te weten wat mensen er van vonden.

Vergeet niet om er vooral plezier in te hebben, SnappCar draait om socializen en het delen van je auto! Tot snel! Weet je zelf nog meer tips? Laat het ons weten in de comments!

6 Tips voor Betere Autofotografie
Het succes van Marcus
De 5 Koningen van SnappCar

3 reacties

Laat je horen :)

 • Graag bij punt 2: ook zelf de volgorde van je foto’s kunnen aanpassen (op z’n minst kunnen bepalen welke foto vooraan staat/primair getoond wordt).

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: