SnappCar Blog

De SnappCar Kings

Hagel, regen of storm Koning Willem-Alexander viert morgen zijn verjaardag met familie in Zwolle. Onze eigen SnappCar Kings zetten wij vorige week al in het zonnetje!  

Zwolle is – naast een prachtige historische stad – ook een actieve SnappCar-stad. Veel mensen verhuren hun auto aan buurtgenoten. Op SnappCar kroonden we vorige week onze SnappCar Kings. Niet in Zwolle maar wel in 5 andere steden!

Amsterdam

In Amsterdam ontmoetten we Renée en haar hondje Bertha. Renée is een warme en betrokken vrouw. Zij verhuurt haar verlengde Peugeot Expert met regelmaat aan mensen van allerlei pluimage. In hartje Jordaan vertelt ze waarom ze haar auto verhuurt. “Zonde toch als de auto zoveel stilstaat en onnodig ruimte in beslag neemt”.

Makkelijk in het contact en gewoon direct een klik.

Als voormalig ondernemer in lampen en meubels pakt ze het echt projectmatig aan. Haar huurders gebruiken het busje voornamelijk om spullen te vervoeren. Het contact met een decorbouwer die met regelmaat huurt springt er echt uit.

Eindhoven 

Erik – een enthousiaste en openhartige Eindhovenaar – maakte de rekensom al snel. Als financieel-planner en vader van 5 kinderen gebruikte hij de groene New Beetle te weinig.

En groen was ie zeker!

“En groen was ie zeker!” Hij zag zelfs het onkruid door de banden groeien en besloot de VW New Beetle te verhuren. Als geboren Brabander vindt hij het vooral leuk om contact te hebben met verschillende mensen uit Eindhoven (en omstreken). Het meeste plezier haalt hij uit de verschillende verhalen. “Zo hadden we laatst een stel huurders uit Mallorca.” Erik reageert snel op huurverzoeken. Met de opbrengsten betaalt hij zijn vaste lasten en het jaarlijkse onderhoud aan de auto.

eindhoven_king_erik

Rotterdam

Betrokken, bescheiden en nuchter, zo kun je Henk Willem het beste omschrijven. Henk Willem – jurist van achtergrond – verhuurt zijn Mitsubishi Colt en is iemand die je eigenlijk in elke buurt wilt hebben.

De mensen om de hoek huren vaak mijn auto.

Henk Willem is een échte muziekliefhebber, doet vrijwilligerswerk in de buurt en wordt dan ook regelmatig herkend op straat. Na binnenkomst staan we snel boven ladekasten vol CD’s en platen. “Jazz heb ik echt leren waarderen.” Henk Willem wil op den duur zelf zijn auto verkopen en zelf huren.

Utrecht

In Utrecht kroonden we nog een Eric! Naast het verhuren van zijn Toyota Prius en zijn BMW Z3 is Eric vader van 3 enthousiaste en vrolijke kinderen. Wij concludeerden dat het goed zit met de troonopvolging. Al jaren verhuurt Eric zijn auto’s.

Waarom je auto dagen achter elkaar stil laten staan?

“Waarom zou je die auto’s dagen achter elkaar stil laten staan?” Niet lang geleden kwam er een nieuwe buurvrouw in de buurt wonen. Tijdens de kennismaking op straat kwam Erik er achter dat zij al maanden huurde via SnappCar. “Dat is een ideale match!”

utrecht_king_eric

Den Haag

Omdat Koning Willem-Alexander nog niet actief is op SnappCar kroonden we in de hofstad Marcus. We schreven eerder over Marcus maar dit keer was een goede vriend en mede Volvo liefhebber – Dennis – ook van de partij. De koffie en taartjes stonden klaar toen we langskwamen. Marcus verhuurt zijn Volvo’s (V90 en 960) en een VW Up en is onze absolute koning! Sowieso in de Hofstad; maar eigenlijk ook van heel Nederland.

Wil jij ook koning(in) worden?

Elke koning(in) heeft een een opvolger nodig. Voel jij je geroepen? Wil jij én besparen op je vaste lasten én leuke nieuwe mensen uit je buurt leren kennen? Registreer jouw auto op SnappCar. “Gewoon een keertje proberen kan geen kwaad”, zoals Marcus zei.

1 reactie

Laat je horen :)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

%d bloggers liken dit: